AKTIVHUS I HURDAL ØKOLANDSBY

Norges første økolandsby er bygget med Aktivhus. Aktivhus består av nær på 100% trevirke og naturmaterialer, de er pustende, sunne og mest mulig frie for kjemiske byggematerialer. Med sterkt fokus på inneklima, riktig luftfuktighet og naturlig ventilasjon gir et Aktivhus en naturlig, robust bofølelse. 

Aktivhuset er den første miljøboligen som måler helhetlig klimaavtrykk. Der andre ‘grønne’ husmodeller måler avtrykk ut fra energiforbruk når boligen er i drift, velger Aktivhus en helhetlig tilnærming. Det innebærer at også boligens produksjons- og transportfase er tatt med i beregningen av klimagassutslipp. 
 

ENERGI FRA SOL OG VED 

Aktivhus tilstreber å være såkalte ‘null-energihus’. Et null-energihus’ produserer i løpet av et år like mye strøm som det bruker. I dagens Aktivhus kommer energiforsyningen primært fra solcellepaneler, sammen med vedovner for brenning av biomasse i årets kaldeste måneder.
Boligene leveres med tilhørende vedbod for å legge til rette for fyring.

 

SUNNE OG PUSTENDE HUS

Aktivhus er den eneste miljøboligen på markedet som legger like stor vekt på inneklima som på energibruk. Husene er bygget uten bruk av plast, med naturlig fuktregulerende materialer. Det brukes - så langt det lar seg gjøre - kun naturmaterialer i konstruksjonen.

Heltrekjøkken, trefiberisolasjon, giftfri maling på innerkledning, vedlikeholdsfri ytterkledning, vedovn i kleberstein og utendørs bod tilpasset vedlagring legger til rette for en livsstil i pakt med naturen.