Sylteagurk

Foto: Damfjell

Foto: Damfjell

Sylteagurk

 

Legg agurkene hele i en skål, dekk dem med kaldt vann, fordel 2 -3 ss salt oppå, og la det trekke i 12 timer.

 

Vask agurkene, tørk dem og skjær dem i skiver.

Kok opp saltvann og kok agurkskivene i det i 3 min.

La det dryppe godt av seg.

Fyll opp glassene (bruker du 1/2 liter glass blir det mye smak, bruker du 1 liter glass blir det lite smak):

Flere blomsterskjermer av dill

1 laurbærblad

1/3 ts sennepsfrø

1-2 allehåndefrø

3 pepperkorn

1 nellikspiker

5 korianderfrø

Så legger du agurkskivene i glassene og oppå agurkene legger du: 2 skiver gulrot, 1 skive løk, 1 skive pepperrot

Nå varmer du opp vann til 70 grader og tilsetter salt, sukker, eddik.

Til 10l væske trenger du:

5,5 l vann

250 g salt

800 g sukker

4 l eddik

Alt blandes godt.

Væsken helles over agurkene, la det være ca. 1 cm med luft øverst.

Lukk glassene.

Neste dag: hell væsken i en gryte, kok den opp og hell den tilbake på agurkene.

Lukk godt og sett glassene kjølig.

Agurkene er klare til bruk etter ca. 4 uker.