Annerledes rabarbra-opplevelse

DSC_4395.JPG

Gryte med rabarbra, epler og gule erter

2 ss ghee, kokosolje eller extra virgin olivenolje
1 ss spisskumminfrø, malt
1/2 ss kardemommefrø, malt
1 klype kajennepepper
1 stor løk, skåret i terninger
4 hvitløksfedd, presset
5 cm frisk ingefær, revet eller finhakket
800g butternutgresskar, sommergresskar eller søtpotet,
skrelt, uten frø og skåret i 2 cm store terninger
5 stilker rabarbra, skåret i skiver
1 rødt eple, skåret i terninger og uten kjernehus
150 g gule erter eller linser, renset
9 dl vann
2-3 ss klar honning eller lønnesirup
en håndfull bladpersille til pynt

Varm ghee eller olje i en jernstekepanne eller gryte. Ha i alle krydderne og rør konstant med en tresleiv. La det surre til det begynner å dufte og er gyllenbrunt - vær forsiktig så det ikke svir seg. Hvis det blir for tørt tilsetter du 1 ss vann eller mer. Ha i løk, hvitløk og ingefær, og la det surre et par minutter under konstant omrøring. 
Tilsett gresskar eller søtpotet, rabarbra og eple, og rør til alt er godt dekket med krydder før du tilsetter gule erter og 9 dl vann. La det putre under lokk i 20-25 minutter, til ertene og grønnsakene er møre. Smak til med salt, og rør inn honningen. Server med hakket bladpersille. 

Oppskriften er fra Green Kitchen Stories av David Frenkiel og Luise Vindahl