Grønnkålpesto

grønnkål.jpg

Grønnkålpesto
1 glass

200 g grønnkål
1/2 potte basilikum eller persille
3 dl olivenolje
2 båter hvitløk
Saft og skall fra 1, 5 - 2 økologiske sitroner (eller fra 1 konvensjonell)
2 ss eplesidereddik
125 g pinjekjerner eller solsikkefrø
1 knivsodd kajennepepper
1/2 ts salt

Rist solsikkefrøene lett i en tørr stekepanne og avkjøl (dersom du bruker solsikkefrø).
Skyll grønnkålbladene og tørk dem. Fjern stilken. 
Ha grønnkålbladene og basilikum eller persille i en foodprocessor. Du kan også bruke stavmixkser. 
Hell i olje, sitronjuice og eplecsidereddik. Tilsett pinjekjerner eller solsikkefrø, hvitløk og salt. Kjør alt i maskinen til ønsket konsistens. Smak til med kajennepepper.