Nepesuppe

nepe.jpg

Nepesuppe 

2 ss smør, olje eller ghee
1 løk
1 fedd hvitløk
4 neper
2 poteter
1-1,5 l vann
½-1 dl fløte, laktosefri fløte eller soyafløte
salt & pepper
½ grønt eple til pynt, evt litt sitron

Stek løken lett i smør/olje/ghee, så den fortsatt er lys. Skrell neper og poteter, og skjær i biter. Ha det i gryten med løken. Tilsett ca en liter kokende vann. La koke til alt er mørt, ca 10 – 20 minutter. Imens kan du skjære eple i små terninger. Hell på litt sitronsaft eller ha eplene i en kopp med vann, slik at deikke blir brune.
Blend suppen til en fin masse ved stavmikser eller foodprosessor. Bland inn fløte, evt mer vann. Legg på små biter av eple ved servering.
Hvis du vil at den skal være mer mettende, kan du servere den eksempelvis med kokte puy-linser i en god olivenolje.