Løkpai

Løkpai
(4-5 personer)
Deig:
175 g økologisk speltmel eller mandler malt til mel
100 g smør (vegan: margarin)
½ ts salt
2-3 ss vann
Fyll:
400g løk (ca 5 stk)
20 g smør (vegan: margarin)
1 ts karri (eller mer, avhengig av styrke)
Er du veganer kan du bare droppe dette siste, men forstek bunnen noe lenger og stek paien noe kortere:
2 egg
2 dl fløte
1 ts salt
Smøret smuldres i melet eller knas inn i mandelmelet. Salt og vann tilsettes, og deigen knas lett sammen. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
Løken skjæres i skiver og surres i smør sammen med karri. Den skal være myk og gyllen, ikke brunstekt.
Egg, fløte og salt piskes sammen.
Kle bunn og sider av en kakeform med deigen, prikk med gaffel og forstek på 200 grader i 10-15 minutter. Fordel løken over bunnen og hell eggeblandingen over. Stek videre ved 225 grader til eggemassen er stiv, det tar ca 20 minutter.