Friterte erteburgere

erter.jpg

250 g erter
2 egg
1,5 løk, og ett grønt løkblad
3,7-4 dl mel
½ ts bakepulver
3 båter hvitløk
1,5 håndfull urter etter ønske (persille, koriander, basillikum, mynte)
½ sitron ,revet skall
Salt, pepper, og olje for steking 

Kok ertene til de er godt møre. Surr løken lett i en panne. Ha en tredjedel av ertene , egg, løk, løkblad, mel, bakepulver, urter og sitronskall i en foodprosessor. Kjør til det er mikset. Rør inn resten av ertene. Form ca 6 burgere i ønsket størrelse med et par skjeer. Man kan enten steke burgerne i stekepanne med noen ss olje, eller man kan frityrsteke dem i en kasserolle med olje. Ved frityrsteking får de en sprøere overflate. Da varmer man først oljen godt opp, og har i burgerne så de får koke i oljen. Stekes et par minutter. 
 

OppskrifterLiv Tøndevold