Høste og hente

grønnsaker.jpg

Vi får en del spørsmål rundt innhøsting, og her kommer svar på de vanligste:

Innhøsting er tillitsbasert hos oss. Du behøver ikke veie eller rapportere det du tar med deg. Det er ingen som kontrollerer, andre enn du selv. Vi er organisert som et samvirke med tillit mellom medlemmene.

Ta med hansker, poser og eventuelt en saks.

På tavla ved stabburet finner du alltid oppdatert høstemelding, med instruks om hva du kan ta, og om nødvendig hvor mye og hvordan du høster. 

Plantedeler som du ikke tar med deg (røtter, blader og ugress) kan du legge i gangstien mellom plantene, så går det tilbake til jorda.

Har du mistet eller glemt noe i åkeren? Det er en Lost & Found-avdeling på stabburet, så sjekk der neste gang du kommer. 

Noen opplever at de har gjort noe "galt" når de har vært på dugnad, har høstet inn eller har hatt med seg barn i åkeren. Sånt skjer, og gartner Piet har stor toleranse for det. Skulle du likevel syns noe er ugreit og har behov for å lette ditt hjerte kan du sende en epost til hurdalandel@gmail.com eller sende beskjed til Piet via Messenger.

Blir du overrasket av regnskyll kan du søke tilflukt på stabburet, der er det en liten sittegruppe hvor du kan ta en pust i bakken.

Her forteller Piet hvordan du høster squash, salatsukkererter, løk og mangold.

Riktig god høstesesong, kos deg i åkeren og nyt godene! Når høstesesongen er over i åkeren kan du hente grønnsaker på stabburet til det er tomt. God appetitt!

HøstereglerLiv Tøndevold