Indisk pastinakksuppe

suppe.jpg

Fra Kerstin Lye har vi fått mange oppskrifter. Denne er alltid en suksess, særlig hos ungene!

Indisk pastinakksuppe

4 personer

Ingredienser til curry:

1 toppet ts koriander

1 ts kummin

1 tørket chili

1 ts gurkemeie

 

Ingredienser suppe:

1 mellomstor løk

1 hvitløksfedd

1 tommelstor bit ingefær

2 pastinakk

2 ss smør

1 ss mel

1 l kraft (av grønnsaker eller kjøtt)

200 g kokosmelk

salt

gressløk

1 lite eple

 

1. Alle ingrediensene til curry knuses i en morter. Du trenger ikke alt til denne suppen, så spar noe i et tett glass.

2. Skrell løk og hvitløk og skjær i terninger. Skrell ingefær og pastinakk. Skjær ingefær i små terninger og pastinakkene i biter.

3. Smelt smøret og ha i løk, hvitløk, ingefær og pastinakk. La det småsteke i 10 min på svak varme og under lokk.

4. Mel og 1 ss av den hjemmelagde curryen has i, og det stekes videre i 2 min under omrøring.

5. Kraften helles sakte i, og det hele kokes opp. Når pastinakkene er myke has grønnsakene i blenderen. Kokosmelken tilsettes, og det smakes til med salt.

6. Gressløk skjæres opp og eplene deles i små skiver. Det hele strøs over suppen.

OppskrifterLiv Tøndevold