fremtidssmia Økologiske
Næringssenter

 

Et steinkast fra Hurdal Økolandsby ligger økolandsbyens eget næringssenter. Her kan folk i økolandsbyen og Hurdal forøvrig leie lokaler til kurs, arrangementer, behandling, varesalg, hjemmekontor og annet. Under finner du informasjon om de virksomhetene som finnes i Fremtidssmia per i dag. 

kjøkkenhagen Kafè og bakeri

Kjøkkenhagen åpnet januar 2016. Under mottoet "ærlig mat" tilbyr de en fristende lunsj- og middagsmeny med økologiske råvarer - mange av dem lokale. Kjøkkenhagen fikk ny kjøkkensjef i august 2016, Inge Skåningsrud. Inge har jobbet mange steder i verden som kokk, men har nå vendt tilbake til hjembygda. Inge bruker nærheten til økologiske råvarer og lokale produsenter til å sette Hurdal på matkartet. 

På Kjøkkenhagen kan du få lunsj, middag og småretter. Du kan også kjøpe med deg deilig bakst hjem. 

Åpningstider:
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag   11:00 - 19:00
Lørdag   11:00 - 18:00
Søndag  11:00 - 17:00


Foto: Lene Vaagland

Kjøkkenhagen Bakeri

På Kjøkkenhagen kafé får du også kjøpt bakst fra eget bakeri. Her brukes mel fra Fremtidssmias egen mølle. En spesiell, langsom malingsprosess bevarer kornets næringsstoffer bedre enn en ved maling i tradisjonell mølle.

Kjøkkenhagen har egen, vedfyrt bakerovn som kan produsere flere hundre brød i døgnet. Kom innom og smak forskjellen. 

 

 


Kjøkkenhagen landhandel

Landhandelen på Kjøkkenhagen selger grønnsaker fra åkrene i økolandsbyen, og varer fra lokale matprodusenter i Hurdal. Her kan du også finne et rikt utvalg av helsekost, vegetarmat og økologiske basisvarer. 

Åpningstider:
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 19:00
Lørdag 11:00 - 18:00
Søndag 11:00 - 17:00


FLERBRUKSHALL

Flere kvelder i uka kan du være med på dans og trening i Fremtidssmia. Her arrangeres kurs, samt trening og danseklasser til faste tider. 

Bårdar-utdannede Silje Krey Nitter (bildet) er blant de som leier lokaler for sine klasser. Andre faste leietakere er Mari Eriksson Rosman, som underviser i 5rytmedans. 

Tider for dans og trening med Silje finner du her..