Grupper

Dette er fokusgrupper som tar seg litt ekstra av et spesielt område av andelslandbruket. Gruppene har egne Facebooksider.

 
kyle-ellefson-196125.jpg

Kompostgruppa

Å lage gull av avfall - det er en prioritert oppgave for andelslandbruket. Her er både husdyrgjødsel og mat- og hageavfall som vi skal benytte til å føre næring og mikroorganismer tilbake til den jorda som gir oss grønnsaker.

Gruppas oppgave er å skape, systematisere og drifte et enkelt og hensiktsmessig komposteringsanlegg. Er du opptatt av kompostering, meld deg inn til Petter Steen på tlf 926 50 431 eller pettersteen@hotmail,com

urter.jpg

Permakultur- og urtegruppa

Urter er bokstavelig talt krydder i hverdagen. Vi har flere urtehager i andelslandbruket, og disse trenger stell og viderutvikling.

En av planene er å ha urter i det bedet som heter Kometen, og å dyrke dem etter permakulturprinsipper.

Hvis du er interessert i urtedyrking eller permakultur så meld deg på til hurdalandel@gmail.com.

 
svarterter.jpg

Konserverings- og lagringsgruppa

Det er ikke noe som slår det å spise grønnsaker i sesong! Men god konservering og lagring kan gi oss deilige grønnsaker hele året. Med konservering mener vi alt fra fermentering til tørking, frysing og sylting. Dette kan du lese mer om under oppskrifter og under lagring.

Målet er å heve det generelle kompetansenivået hos medlemmene på lagring og konservering, og bidra til at vi tar godt vare på de grønnsakene det måtte bli for mye av.  bygge opp og utvikle gode lagringsforhold for andelslandbrukets grønnsaker.

Ta kontakt med leder Kerstin Lye tlf 970 62 097 / kerstin.lye@hotmail.com hvis du har lyst til å være med i lagrings- og konserveringsgruppa.

 
blomkarse nær.jpg

Edimentalsgruppa

Hva i all verden er edimentals? Jo, det er et begrep fra Stephen Barstow, satt sammen av Edible Ornamentals, spiselige prydvekster, eller om du vil: vakre grønnsaker.

Fordelen med edimentals er at de pynter opp, og at de ofte forlenger høstesesongen fordi noen av dem smaker best om våren når ikke så mye annet er modent. I andelslandbruket har vi som mål å utvide edimentals-sortimentet med både ettårige og flerårige vekster.

Hvis du ønsker å bli medlem av edimentalsgruppa kan du kontakte Liv Tøndevold på tlf 926 22 653 eller hurdalandel@gmail.com. Velkommen!

farsai-c-317437.jpg

Bærgruppa

Vi har solbær og jordbær på planen i år. Jordbærene trenger stell og solbærene skal flyttes.

Ta kontakt på hurdalandel@gmail.com. 

 
clem-onojeghuo-119593.jpg

Skilt- og snekkergruppa

Å komme til andelslandbruket skal føles godt og trygt, derfor trenger vi å skilte ordentlig så det er lett å ta seg fram på området. Dette er en oppgave som skal gjøres nå før sesongen setter i gang for alvor. Derfor trenger vi handy folk som kan snekre og male skilt! Vi kommer også til å trenge å snekre redskapsbod og lagringskasser.

Kan du svinge hammeren, så meld deg på til hurdalandel@gmail.com. Velkommen!

Hurdal_oktober_høyoppløselig_65.jpg

Gildegruppa

Å være med i andelslandbruket er både interessant og hyggelig, ikke bare "hard work". Vi satser på hyggelig samvær på jordet, smaksrike måltider sammen, sommerfest, høsttakkefest og ikke minst kurs. Planleggingen gjøres av gildegruppa :-)

Vil du være med i denne morsomme gruppa, send en e-post til hurdalandel@gmail.com.