Hurdal


Bærekraftsdalen


Meieriodden badding.jpg

Bare 55 minutter i bil fra Oslo og en kort tur unna  Gardermoen, ligger Hurdal  kommune –
også kjent som
«bærekraftsdalen»

Hurdal kommune har satset kraftig på en bærekraftig fremtid for innbyggerne og naturen. Kommunen har vedtatt å gjøre Hurdal sentrum til en “bærekraftig urban landsby”. Målet er å gjøre Hurdal karbonnøytralt innen 2025, samt ha økonomisk vekst og tilføre innbyggere og besøkende økt livskvalitet.

Denne bærekraftsatsingen har satt Hurdal kommune på Norgeskartet. 

Men bygda er også kjent som «Østlandets perle» Det praktfulle naturlandskapet i Hurdal, med dype skoger, grønne åser, fine utsiktspunkter, fiskevann og sandstrender, gir både ro i sinn og rike muligheter for å utfolde seg i friluft sommer som vinter.


Blogg


 

Kultur


Og festival i Hurdal


Hurdal_Festival_35.jpg
Hurdal_Benedicte Kihles hus_23.jpg
Festival_foredrag_04.jpg

Det brede og aktive kulturlivet gjør det trivelig å bo i Hurdal. Hurdalssjøen (180 moh) inviterer til bade-, fiske- og båtliv på sommerstid. Fjellsjøkampen er både Hurdals og Akershus’ høyeste topp, 812 moh. Herfra ser du i klarvær Gaustatoppen, og topper både i Jotunheimen og Rondane. Hurdal kan også by på flotte alpinanlegg, hoppbakker, skiløyper og ikke minst Hurdalssjøen setter Hurdal på kartet, og gir fastboende og besøkende unike muligheter for idrett og friluftsliv.

I tillegg til dette arrangeres bærekraftfestivalen årlig i løpet av sommermånedene som tilbyr spennende konferanser, konserter og matopplevelser.

Bærekraftfestivalen

Velkommen til bærekraftfestivalen 1. og 2. Juni 2018!

Bli med å ta del i Hurdalsamfunnets reise på vei mot et plussamfunn hvor høy livskvalitet og økt vekst er i fokus.

Er du klar for nye inntrykk og en festivalopplevelse litt utenom det vanlige? Velkommen til konferanse og festival i sentrum av Hurdal! Vi viser deg fremtidens løsninger og hva bærekraft betyr for samfunnet og hverdagen vår.

Følg med på nettsiden, Facebook og Instagram underveis, vi oppdaterer fortløpende med mer informasjon.

Hurdal_Festival_13.jpg
Hurdal_Festival_08.jpg
Festival_konsert_12.jpg
 
Økolandsbyen ligger en liten sykkeltur unna
Hurdal sentrum, der alle tilbud er tilgjengelig.

Skole og barnehage


hurdal+skole.jpg

Hurdal skole og kultursenter er en 1-10 skole med i overkant av 300 elever. Kommunen har en kommunal og to private barnehager og full barnehagedekning.

Det er også Steinerbarnehage og en Steinerskole på Eidsvoll Verk (31 minutters biltur), barna kan ta buss til og fra skolen. I tillegg har kommunen et variert tilbud innen sport og kultur blant annet gjennom kulturskolen, rockeverksted, ung­domsteater m.m. Hurdal kommune har 1 kommunal barnehage - Rustad barnehage sør i Hurdal. Hurdal har også to private barnehager, Læringsverkstedet: ved Hurdal Torg og Hoppensprett AS i ungdomsskolen sine gamle lokaler. 


Pendle Hurdal - Oslo? 


iStock-858259852.jpg

Hurdal ligger ca. 8mil nord for Oslo. Det tar litt under en time å kjøre til hovedstaden, og en time med buss og tog fra Hurdal Økolandsby.

Hver dag er det 21 bussavganger fra økolandsbyen til Eidsvoll verk stas¬jon, med god korrespondanse med tog til Oslo S. Avgangene er hyppigere rundt rushtid. Det gjør at mange av beboerne velger å pendle fra landsbyen til arbeidsplasser i Oslo. Oslo Lufthavn Gardermoen er nærmeste flyplass (ca. 30 minutter med bil)


Hurdal ski og sjø


alain-wong-59853-unsplash.jpg
michael-quinn-380-unsplash.jpg
luke-brugger-30428-unsplash.jpg

Bygda er også kjent som «Østlandets perle» Det praktfulle naturlandskapet i Hurdal, med dype skoger, grønne åser, fine utsiktspunkter, fiskevann og sand­strender, gir både ro i sinn og rike muligheter for å utfolde seg i friluft sommer som vinter.

Hurdalssjøen er den største innsjøen i Akershus, og et mekka for padling, fiske og båtturer. På varme dager er det et yrende badeliv her. I Østgreina ligger Hurdal skisenter med alpinbak­ke og omfattende løypenett. Hurdal har også hoppbakker, og hvert år arrangeres spark-VM som skaper“OL i `94”-stemning i gatene. Milevis av gamle ferdselsveier i skogen inviterer til sykkel-, vandre- og løpe­turer. Her er det også mye matsopp, blåbær, molter, villbringbær og tyttebær.

Fritid og muligheten til å dyrke egne interesser er en viktig kilde til god livskvalitet. Hurdal kommune har over 100 lag og foreninger som invit­erer til en aktiv og sosial fritid. Her kan du delta i alt fra kor og teater til klatring og turgrupper.