Aug
20
to Sep 3

Permakultur grunnkurs (PDC) i Hurdal Økolandsbyen

29541878_10155901571130860_638053502344869101_n.jpg

Permakultur grunnkurs (PDC)
Hurdal Økolandsby Høst 2018
NB! KURSET GÅR OVER 2 UKER

1. Uke 20-25 August 09:00 - 18:00
2. Uke 24-29 September 09:00 - 18:00

Dette kurset er det internasjonale anerkjente Permaculture Design Course (PDC), og de som fullfører kurset får et sertifikat som gjelder over hele verden. Dette sertifikatet vil være en klar styrke og fordel hvis du ønsker å arbeide for en bærekraftig livsstil, som et supplement til annen relevant utdannelse, eller om du ønsker f eks å arbeide gjennom nettverk somhttp://www.wwoof.net/http://camphill.net/ eller http://www.workaway.info/

PDC ledes av Permakultur Designer Jan Bang og spiselig plante eksperten Stephen Barstow. Målsettingen med kurset er å fokusere på økolandsby design, og å bygge opp en Permakultur gruppe i Hurdal. Medlemmer av andre økosamfunn prosjekter vil få mye inspirasjon og lærdom fra å besøke Hurdal, og kan bruke kurset til å designe aspekter av sine prosjekter. 

Kurset organiseres av frivillige ildsjeler på Gjøding gård i sentrum av økolandsbyen i Hurdal, i samarbeid med Jan Bang og Stephen Barstow. 

Kurset tilbys i første omgang til beboerene av Hurdal Økolandsby da målsettingen med kurset er å bygge et kompetansenettverk for permakultur design og matvekster i landsbyen med utgangspunkt i de kunnskapene og nettverk som allerede finnes her. Hvis ikke kurset blir fylt opp, 16 plasser, vil vi ganske snart åpner for deltagelse også utenfor landsbyen.


Hva er PERMAKULTUR: 
Permakultur er et helhetlig planleggingssystem basert på å arbeide med, ikke mot naturen. Dette betyr å lage sammenhengende systemer hvor hver enkelt del har flere funksjoner og hvor hver enkelt funksjon er ivaretatt av flere deler. Et stabilt og vedvarende system. Permakultur brukes i dag som planleggingsredskap over hele verden og knytter seg alltid til lokale ressurser, mulighetene til dyrking, og å dekke grunnleggende menneskelige behov med minst mulig ressursbruk.
Ordet er en forkortelse for ”permanent agriculture” eller vedvarende jordbruk. I den senere tid har ordet også blitt brukt til å omfatte permanent kultur generelt, altså ett mye videre spekter av den menneskelige aktiviteten. 
Hovedmålet med Permakultur er å skape stabile produktive økosystemer, som fungerer og som er i pakt med naturen. 

I Permakultur snakker vi om tredelt etikk:
1. Omsorg for jorda
2. Omsorg for mennesket
3. Fordeling av overskuddstid, penger og materielle ting i forhold til dette.

Permakultur ble som begrep skapt i Australia, av Bill Mollison. Han hadde en visjon om skoger av mat, og bruker begrepet om en metode for planlegging og drift av menneskeskapte økosystemer hvor vi kan høste av et naturlig overskudd. Global Ecovillage Network, som er inspirator til Norske Økosamfunns Forening, ble stiftet i 1995 av en gruppe Permakulturlærere og designere. Norsk Permakulturforening er del av et internasjonalt nettverk som jobber med bærekraftig utvikling i praksis. 

Pris:.
8500 kroner.
Dette inkluderer PDC kurset samt 2 måltider per kursdag.

Håper så mange som mulig av beboerene i Hurdal økolandsby vil gripe denne fantastiske muligheten.

Kontaktpersoner: 
Meg Anderson: 45 67 37 16
Stephen Barstow: 91 52 95 16

Linker til hjemmesider:
Jan Bang: www.permakulturisten.com 
Stephen Barstow: www.edimentals.com
Hurdal Økolandsby: www.hurdalecovillage.com

View Event →
May
3
7:00 PM19:00

Filmvisning: Jaktsesong

  • Landsbyveien Hurdal, Akershus, 2090 Norway (map)
  • Google Calendar ICS

Jaktsesong av Agnieszka Holland og Kasia Adamik

p3.no.jpg

Utklipp fra filmpolitiet

Den polske filmen Jaktsesong har en suggererende atmosfære fra polske skoger, en usannsynlig heltinne i sin beste alder og en tragikomisk historie om menneskets natur – og kampen mellom menneske OG natur.

Regissørene Agnieszka Holland og Kasia Adamik (kreditert med mindre fontstørrelse) vever harsk realisme sammen med drømmebilder som tematiserer kynisk behandling av både mennesker og dyr.

Jaktsesong kan virke å være en skildring av en kvinnes sviktende mentale helse, og har i tillegg utviklinger på lur som gjør filmen både morsom, spennende og overraskende.

Fru Duszejko (Agnieszka Mandat-Grabka) bor alene ute på den polske landsbygda, nær grensa til Tsjekkia, i et miljø preget av jaktglade menn.

Noen av områdets jegere, som også er maktfaktorer i lokalsamfunnet, møter ublide skjebner ute i skogen, kun omgitt av dyrespor. Fru Duszejko har en anelse om hva som kan ha skjedd med dem, men blir ikke trodd når hun legger frem sine teorier.

Filmen har utsøkt foto av Jolanta Dylewska og Rafal Paradowski, et musikalsk lydspor av Antoni Komasa Lazarkiewicz som sniker seg inn på deg med illevarslende stemninger og et ensemble av skuespillere som balanserer på kanten til overspill, uten å snuble over.

 

View Event →
Apr
12
7:00 PM19:00

Filmvisning: Ida

  • Landsbyveien Hurdal, Akershus, 2090 Norway (map)
  • Google Calendar ICS

Ida av Pawel Pawlikowski (Polen, 2013)

maxresdefault_17.jpg

Utklipp fra filmpolitiet her: 

Regissør Pawel Pawlikowskis Ida er filmet i sort/hvitt i 1,37:1, såkalt «academy ratio», der hver filmrute er et kunstverk, klar til å printes ut, rammes inn og henges opp. Historien som fortelles er preget av fortidens fortiede ugjerninger på den polske landsbygda, gradvis avdekket i en sobert skildret historie.

Søster Anna (Agata Trzebuchowska) skal snart avlegge troskapsløfte og bli nonne i kloster tidlig på 1960-tallet.

Før det skjer møter hun for første gang sin tante Wanda (Agata Kulesza), som kan fortelle at hun egentlig heter Ida, er jøde og at foreldrene hennes forsvant under andre verdenskrig.

Sammen legger de ut på en reise for å finne ut hva som egentlig skjedde. Filmens sort/hvite estetikk tar oss med tilbake i tid til et grått og skyfullt Europa. Men fargene finnes. Når filmen for eksempel refererer til rødt hår og fargesprakende glassmaleri, dukker de opp takket være publikums forestillingsevne.

Filmens utsøkte foto er gjort av Ryszard Lenczewski og Lukasz Zal, som fremst av alt fokuserer på symmetri i billedkomposisjonen, ikke nødvendigvis figurene.

Filmen vises i regi av Hurdal filmklubb i den gamle presteboligen i Hurdal, ved Hurdal Kirke. 

View Event →
Apr
6
to Apr 7

Jamsession med Bos Taurus

Musikklivet i Hurdal trenger et samlingspunkt, og vi har dratt i gang månedlige jamsessions der alle er velkomne!

freestocks-org-91297-unsplash.jpg

Husbandet Bos Taurus spiller bluesrock og består av Kristin Seim Buflod - vokal, Isak Bråthen - gitar og vokal, Robin Sollien - gitar, Frode Sollien - bass og Ole-Johan Amundsen på trommer. Gutta i bandet komper det meste av rock- og blueslåter, og du må gjerne også spille egne låter eller andre sjangere for oss hvis du vil! Ta kontakt med Isak på 930 80 896 angående det musikalske! Ta gjerne med instrumenter (vi har også noen til utlåns!)

Publikum er selvfølgelig også hjertelig velkomne til å bidra spontant :-)!
Kjøkkenhagen kafé har alle rettigheter, og er åpen til kl 01.00 med pizza, burgere og søtpotetfries fram til kl 22.00.

Cc: kr 100,-

Velkommen!

View Event →
Mar
24
12:00 AM00:00

Fransk filmfestival

24. og 25. mars vier vi helga til fransk film.

27972583_1892422230799930_7617997513118810974_n.jpg

Velkommen til fransk filmfestival!

24.-25. mars er viet til filmer som er knyttet til Frankrike på ulike vis, de kan finne sted i Frankrike, ha fransk regissør, franske skuespillere eller franske produsenter. Det er likefullt stor variasjon i filmene som vises denne helga - fra stillferdig dokumentar til spektakulær science fiction.

 

PROGRAM FOR LØRDAG 24. MARS

 Kl. 14:00: Å VÆRE OG HA - EN HYLLEST TIL LIVET

Kl. 16:30: VERONICAS TO LIV

- Pause med matservering -

Kl. 19:30: BLÅ

 

Program for søndag 25. mars:  

Kl. 14:00: KIRIKOU OG TROLLKVINNEN.

Denne visningen er gratis for barn i følge med et voksent filmklubbmedlem.

Kl. 16:00: DET FEMTE ELEMENT.

 

Omtale av lørdagens filmer:

Å VÆRE OG HA Omtale fra Arthaus:

I ett år fulgte dokumentaristen Nicolas Philibert livet på landsbyskolen Saint-Etienne sur Usson i Frankrike. Tolv barn mellom fire og ti år samles hver dag i klasserommet til Georges Lopez, en dedikert lærer i 60-årene. Her lærer de med lyst og glede å lese, skrive, regne og bli store. Med stille autoritet rettleder og oppmuntrer Lopez sine elever, lydhør for deres forskjellige behov. En kjærlighetsfull skildring av læringens kunst og den dramatikken som utspiller seg i et klasserom.

Frankrike 2002. Originaltittel: Être et avoir. Regi: Nicolas Philibert

Skuespillere: lærer Georges Lopez og elever fra Saint-Etienne sur Usson. Lengde: 1 t. 49 min. Dokumentar

 

VERONIKAS TO LIV

Omtale fra Verdensteatret, Tromsø:

Den 23. november 1966, 03:00, fødes to pikebarn, Weronika i Polen, og Véronique i Frankrike. Uvitende om hverandre krysses de to kvinnenes skjebner under merkelige omstendigheter. Kieślowskis film trollbinder deg fra første øyeblikk med sin smertefullt vakre fotografering.

Eksperimentering med fargefiltre og kameravinkler gir filmen en overjordisk stemning, og du vil av og til lure på hva som er drøm og virkelighet. Preisners slående vakre musikk forsterker stemningslandskapet ytterligere. Enten du ser filmen for første gang, eller om du for lengst har gått ut av tellinga, vil den etterlate deg med et avtrykk av en stemning som alltid vil henge igjen, som en drøm du våkner opp fra og ikke helt klarer å sette ord på.

Orginaltittel: La double vie de Veronique. Regi: Krzysztof Kieślowski, Frankrike/Polen/Norge, 1991. Medv: Irène Jacob, Wladyslaw Kowalski, Halina Gryglaszewska. Lengde: 1 t. 34 min.

 

BLÅ

Omtale fra Cinemateket i Oslo:

Filmen Blå er den første i trilogien med farger hentet fra den franske trikoloren, Blå for frihet, Hvit for likhet og Rød for brorskap.

Handlingen tar til med at Julie, Juliette Binoche, mister mann og barn i en trafikkulykke hun selv overlever. Etter et mislykket selvmordsforsøk, ødelegger hun partituret til et symfonisk verk mannen var i ferd med å sluttføre. Vi følger hennes kamp mot sorgen. Hun selger alt hun eier, alt som minner henne om fortiden. Hun kutter kontakten med gamle venner og starter på nytt et annet sted i Paris.

Det skal vise seg at helt fri blir hun ikke før hun har fullført sin manns uferdige musikkverk. Hennes søken etter en ny frihet fører heller til at hun binder seg mer - livet er kanskje ikke så fritt som det synes?

Blå er en intens, varm og poetisk film. Det er en vàr fortelling om et menneskes søken tilbake til livet. Dette blir understreket av musikken som Zbiegniew Preisner står for.

Frankrike, 1993. Originaltittel: Trois couleurs: Bleu. Regi: Krzysztof Kieslowski. Med: Juliette Binoche, Benoît Régent, Florence Pernel, Charlotte Véry, Hélène Vincent, Philippe Volter, Claude Duneton, Hugues Quester, Emmanuelle Riva, Florence Vignon, Daniel Martin, Jacek Ostaszewski, Catherine Therouenne. Språk: Fransk tale, norsk tekst.

Lengde: 1 t. 38 min.

 

OMTALE AV SØNDAGENS FILMER:

KIRIKOU OG TROLLKVINNEN

Omtale fra Cinemateket i Oslo:

Kirikou kommer til verden i en afrikansk landsby som trollkvinnen Karaba har kastet en forbannelse over. Karaba spiser menn, plager kvinner og gamle og sørger for at brønnen er tørr. Kirikou viser seg å være usedvanlig kreativ og idérik, og han kan både snakke og handle fra fødselen av. Hans første oppgave i livet blir å kjempe for å redde landsbyen. Samtidig prøver Kirikou å finne ut hvorfor Karaba er så ond.

Michel Ocelot er spesielt kjent for sin imponerende animasjonsteknikk med silhuetter. Kirikou og trollkvinnen er en storslagen og vakker film som baserer seg på en afrikansk legende med paralleller til våre egne eventyr.

Frankrike/Belgia/Luxemburg, 1998. Original tittel: Kirikou et la sorcière. Regi: Michel Ocelot. Med:Benjamin Helstad, Unn Vibeke Hol, Lena Meieran, Roy Bjørnstad m.fl. Språk: Norsk tale. Spilletid: 1t 15min. Aldersgrense: 6 år.

 

DET FEMTE ELEMENT.

Omtale hentet fra Bergen filmklubb.

Jorden trues av ren ondskap i form av en flammende ball med ild på størrelse med månen på vei mot jorda. Logisk nok trenger man elementene ild, luft, jord, vann og kvinne for å beskytte seg mot total utslettelse.

På vei blir romskipet til det femte elementet skutt ned av leiesoldater. Likevel, ved hjelp av DNA-rester blir den perfekte skapningen Leeloo (Milla Jovovich) gjenskapt. Hun rømmer og støter raskt på eks-spesialsoldat og nå flygende taxisjåfør Corben Dallas (Bruce Willis). Sammen starter de jakten på resten av elementene i en kamp mot klokka.

Kostymedesignen i filmen står Jean-Paul Gaultier for, og den har tydeligvis ingen kreative grenser. Alt fra hvordan politi og militære er kledd kledelig futuristisk til onde Jean-Babtiste Emanuel Zorg sin absurde hårsveis (ett stykke gjennomsiktig plast og sort emo-sveis) er med på å gjøre filmen til en visuell fryd.

Karakterene er på grensen til vandrende parodier. Likevel passer de i det universet som er blitt skapt. Spesielt Chris Tucker og Gary Oldman gjør fabelaktige figurer som henholdsvis den ekstreme radiokjendisen Ruby Rhod og den nevnte Zorg.

Nasjonalitet: Frankrike. Regi: Luc Besson, 1997. Med: Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman. Lengde: 2 timer og 6 min.
 

PRAKTISK INFORMASJON

Festivalen finner sted i samme lokaler som våre vanlige visninger, altså i Hurdals tidligere prestebolig like ved Hurdal kirke.

 

BILLETTPRISER

Festivalpass for medlemmer: 150,-

Festivalpass for ikke-medlemmer: 300,-

Enkeltbillett for medlemmer: 50,-

Medlemskap for halvåret: 150,-

En-dagsmedlemsskap: 50,-

Vi selger drikkevarer og snacks i forkant av filmvisningene. På lørdag selger vi også mat mellom andre og tredje film.

Vi tar kontanter og Vipps.

View Event →
Mar
10
to Mar 11

Møt deg selv i Hurdal Økolandsby

26734365_965049853646732_9065138260780132968_n.jpg

Lengter du etter påfyll av energi og glede?
Ønsker du klarere mål i livet?
Opplever du mye stress i hverdagen?
Vil du skape mer indre ro?
Ønsker du inspirerende helseråd?

Om du svarer JA på en eller flere av disse spørsmålene, ønsker vi deg velkommen til vårt helgekurs som gir deg økt selvinnsikt.
I tillegg får du vite mer om vår økolandsby

Kursets temaer:

• Avspenning og stresshåndtering
• Næringsrik kost og helse
• Bevegelse og frigjørende dans
• Miljøet i og rundt oss
• Hva gir et langt, lykkelig og friskt liv
• Hvordan skape en tydelig visjon for sitt liv.

Mange av oss har lite tid til avkobling i hverdagen. Det finnes mange ”skal bare” og gjøremål som avløser hverandre uten at vi har tid til å reflektere over hva som egentlig er viktigst. Ofte vet du best selv, men vi har blitt lært opp til å finne svar utenfor oss selv. Det ønsker vi å bidra til å snu gjennom våre kurs.
”Møt Deg Selv”- helgen gir deg mulighet til å kjenne etter hva du behøver gjøre for å få et rikere liv.

Kom og bli inspirert!
Kanskje oppdager du helt nye ting i livet du ønsker fokusere på. Vi har alle et stort potensiale!
«Møt deg selv” -kurset gir deg verktøy og teknikker som stresshåndtering, mindfulness, dynamiske meditasjoner, visjonsarbeid, samtaler, og i tillegg får du omvisning i økolandsbyen.
Gi deg selv et kurs der myke øvelser veves sammen med samtaler og foredrag.

Kursleder; Eva Hellgren, visjons coach, kroppspsykoterapeut og kostveileder
Björn Fredriksson, sosionom og kroppspsykoterapeut
Vi har begge over 30 års erfaring i kurs om selvinnsikt, helse- og visjonsarbeid
Når vi holder kurs, sier vi aldri ”dette er det eneste som er sant”. Vi ber rett å slett folk finne tilbake til sin egen evne til å lytte til seg selv. ”Doing is knowing”
Kontakta oss gjerne om du vill vite mer om kursinholdet! Mer detaljert program kommer!


Plass: Hurdal Økolandsby, www.hurdalecovillage.no, 1 time nord fra Oslo
Pris: 1 500 kr  
Når; lørdag 10-19, søndag 10-16
Økologisk lunsj og middag kan kjøpes på Kjøkkenhagen kafé, https://www.facebook.com/kjokkenhagenhurdal/
Overnatting i Økolandsbyen kan arrangeres
Info og påmelding: Eva Hellgren, evali.hellgren@gmail.com, 40498355

View Event →
Mar
9
7:00 PM19:00

Gongbad, yoga og meditativ konsert

Velkommen til en vakker og magisk opplevelse!

27867966_1654923227928984_1305615482139621187_n.jpg

 

Igjen er vi så heldige og få besøk av Circles of Sound i Økolabdsbyen i Hurdal (den gamle presteboligen). Denne gangen inviterer vi til et kveldsarrangement, en herlig avslutning på uken - en perfekt start på helgen.

Gongen er et helt spesielt instrument, rikt på overtoner. De lager lyder de fleste ikke har hørt maken til, og kan gi en opplevelse av å være i en tidløs tilstand.

Til kveldsarrangement toner vi inn med noe bevegelse (yoga). Vi gir større plass til gongbadet og den meditative konserten, og det blir mer likt konsertene Circles of Sound har i Emanuel Vigeland Museum i Oslo.

Det blir musikk med vokal, fløyte, gitar, didgeridoo, sjøtromme, harpe, tibetanske syngeboller mm.

Grethe Torrissen er gongspiller, yogalærer (klassisk og kundalini yoga) og sanger. Hun har gått i lære hos noen av nåtidens største gongmestre som Mehtab Benton og Don Conreaux. Frans Hamer er musiker og multiinstrumentalist fra Nederland. Han spiller en rekke instrumenter som fløyte (som er hans hovedinstrument), gitar, harpe, didgerido, tromme etc. Han jobber som lydterapaut og gir meditative lydreiser. Til sammen utgjør de duoen "Circles of Sound". De lager musikk innen sjangre som meditativ musikk, world music, irsk og norrøn musikk, og har jevnlig gongbad i Emanuel Vigeland Museum.

Etter konserten inviterer vi til te og noe å bite i.

Sted: Den gamle presteboligen som er tilknyttet Økolandsbyen i Hurdal.
Varighet: 2 timer + te etterpå
Pris: Kr 350,- (kontant eller Vipps)
Ta med: yogamatte, pledd og pute til å sitte på.
Påmelding: e-post til projectcirclesofsound@gmail.com (påmelding er bindende)
Mer info: kontakt 90 55 60 51 (Grethe)

Vi anbefaler å ankomme i god tid (senest 10-15 minutter før).

Der er mulig å overnatte på den gamle presteboligen for Kr 200,- person eller Kr 500,- pr rom. Dette er en fin mulighet til å utforske Hurdal økolandsby for de som ønsker det. Det er også mulig å leie sengetøy. Kontakt Berit Børte i Økolandsbyen, telefon 994 25 649, vedr. overnatting.

View Event →
Mar
1
7:00 PM19:00

Filmvisning: Magnolia (1999)

An epic mosaic of interrelated characters in search of love, forgiveness, and meaning in the San Fernando Valley.
hero_Magnolia-image.jpg

Magnolia er en film fra 1999, skrevet, produsert og regissert av Paul Thomas Anderson. Filmen forteller historien om flere individer i løpet av en dag i San Fernando Valley, California. Den vever sammen ni forskjellige historier til en rød tråd. En stil nært beslektet i de uavhengige film-miljøene, og ikke ulikt en del av Robert Altmans filmer.

Les mer om filmen på IMDB og se trailer her!

 

View Event →
Podekurs på gården 24.2
Feb
24
11:00 AM11:00

Podekurs på gården 24.2

kaizen-nguy-n-409457.jpg

I forbindelse med etablering av fruktfelt på gården i Hurdal Økolandsby, arrangeres det kurs i poding lørdag 24. februar fra kl 11-14 i fjøset. Kurs-arrangør er Ebbe Dam Meinild, og kursholder er fra Sagaplant, Norges største leverandør av podekvister.

På kurset lærer man å pode, dvs sette to halvparter av et tre sammen, slik at delene vokser sammen og blir et nytt tre med en grunnstamme (rot) og en edel del (den som bærer frukt) - podekvisten. Etterpå skal treet i potte med plantejord. Det vil da sakte men sikkert vokse sammen.

Kurset passer godt for folk som er nye i faget, det vil bli gjennomgang av ulike teknikker og mulighet for å prøve seg.

Det vil finnes en del materiale man kan øve seg på og også grunnstammer og podekvister av ulike eplesorter. Man kan også få kjøpe med seg et tre eller to som man selv har laget til utplanting i juni. Vi på gården kan ta vare på treet så lenge.

Det er begrenset til 10 plasser og koster kr 300,- per pers.

Påmelding og ytterligere spørsmål sendes til Ebbe Dam Meinild: emeinild@gmail.com

View Event →
Feb
19
8:30 AM08:30

Jamsession med Bos Taurus

Jamsession med Bos Taurus

Bli med og spille og synge siste fredagen i februar!
Musikklivet i Hurdal trenger et samlingspunkt, og vi har dratt i gang månedlige jamsessions der alle er velkomne!

28166949_985159174969133_292540470130400154_n.jpg

Husbandet Bos Taurus spiller bluesrock og består av Kristin Seim Buflod - vokal, Isak Bråthen - gitar og vokal, Robin Sollien - gitar, Frode Sollien - bass og Ole-Johan Amundsen på trommer. Gutta i bandet komper det meste av rock- og blueslåter, og du må gjerne også spille egne låter eller andre sjangere for oss hvis du vil! Ta kontakt med Isak på 930 80 896 angående det musikalske! Ta gjerne med instrumenter (vi har også noen til utlåns!)

Publikummere er selvfølgelig også hjertelig velkomne!
Kjøkkenhagen kafé har alle rettigheter, og er åpen til kl 01.00 med pizza, burgere og søtpotetfries fram til kl 22.00.

Cc: kr 100,-

View Event →
Feb
10
9:00 AM09:00

VM Spark utfor 2018

SparkVM.jpg

Vinterens vakreste eventyr arrangeres 10. Februar 2018 i Hurdal. 
Påmelding åpner 15. desember. Link blir lagt ut her og på hjemmesiden vår, vmsparkhurdal.no
Der finner dere også en del praktisk info. Mye av det vil komme her og etterhvert som det nærmer seg.

View Event →
Feb
8
7:00 PM19:00

Filmvisning: Stabukker

  • Landsbyvegen 1 2090 Hurdal Norge (map)
  • Google Calendar ICS
download.jpg

Stabukker er en sorgmunter film full av varme og vemod, spøk og alvor, og med stor kjærlighet til alle einstøingene på landsbygda.
I en avsidesliggende dal på Island bor brødrene Gummi og Kiddi. De er begge sauebønder og svært stolte av sine flotte dyr som familien har avlet frem gjennom generasjoner.

De har ikke snakket sammen på 40 år, og kommuniserer gjennom gårdshunden som løper mellom dem med ordknappe beskjeder. En dag oppdager Gummi at en av sauene til Kiddi er syk og hele flokken er i fare. Nå må brødrene legge gammelt uvennskap til side for å redde det kjæreste de eier.

STABUKKER var Islands Oscar-kandidat og har vunnet en rekke priser, blant annet beste film i Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes.

Omtale: arthaus


Island, 2015.

Original tittel: Hrútar.

Regi: Grimur Hákonarson
Skuespillere: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving m.fl.

Manus: Grimur Hákonarson.

Musikk: Atli Örvarsson

Språk: Islandsk.

Lengde: 1 t. 32 min. Sensur: 9 år

View Event →
Jan
27
to Jan 28

Jamsession med Bos Taurus

Bli med og spille og synge siste lørdagen i januar!


Musikklivet i Hurdal trenger et samlingspunkt, og vi drar i gang månedlige jamsessions fra januar av der alle er velkomne!

26113842_959957860822598_4877391120429067169_n.jpg


Husbandet Bos Taurus spiller bluesrock og består av Isak Bråthen - gitar og vokal, Kristin Seim Buflod - vokal, Frode Sollien - bass og Ole-Johan Amundsen på trommer. Vi varmer opp med et sett på ca 45 min, og så er det din tur til å være med. Gutta i bandet komper det meste av rock- og blueslåter, og du må gjerne også spille egne låter eller andre sjangere for oss hvis du vil! Ta kontakt med Isak på 930 80 896 angående det musikalske!

Ta gjerne med instrumenter (vi har også noen til utlåns!)
Publikummere er selvfølgelig også hjertelig velkomne!


Kjøkkenhagen kafé har alle rettigheter, og er åpen til kl 01.00 med pizza, burgere og søtpotetfries fram til kl 22.00.


Cc: kr 100,-

View Event →
Jan
21
5:00 PM17:00

Eva Fjeldstad - bedre helse med urter og krydder

sunnere liv med urter.jpg

"Begynn det nye året med en spennende, smakfull og krydret tilværelse".

Vi gjentar suksessen med foredrag og etterfølgende middag for de som ønsker det.
19.november hadde vi lansering av Eva Fjeldstads bok "Takk for maten?" og kaféen var helt full.
Denne gangen vil Eva Fjeldstad fokusere på hvordan vi kan bruke krydder og urter i maten i tillegg til å nevne viktige poenger om tarmbakterienes innvirkning på helsa vår. Krydder og urter har "glemte" egenskaper som vi med fordel kan begynne å utnytte i mye større grad enn vi gjør.
Det viser seg at urtene og de tørkede krydderne rydder opp i bakteriebalansen i tarmen og bidrar til å senke stress.
Igjen ser vi spennende sammenhenger mellom det vi spiser og vår fysiske og psykiske helse.


Foredrag kl. 17, middag med oppskrifter fra boka, samt boksalg fra kl. 18 til 20.

View Event →
Jan
15
9:30 AM09:30

Gongbad, yoga og meditativ konsert - Circles of Sound

17.11.12.jpg

Circles of Sound kommer igjen til Økolandsbyen i Hurdal (den gamle presteboligen), og ønsker velkommen til en magisk opplevelse med gongbad, yoga og meditativ konsert. 

Gongen er et helt spesielt instrument, rikt på overtoner. De lager lyder de fleste ikke har hørt maken til, og kan gi en opplevelse av å være i en tidløs tilstand. 

Det blir en kraftfull og vakker opplevelse! 

Yoga er en del av den meditative konserten. Vi gjør et program for "å åpne og balansere chakraene", hvor vi også spiller musikk som resonnerer til hvert chakra. Det er yoga som passer for alle, både nybegynnere og avanserte yogier. Under selve gongbadet ligger du i ca 45 minutter. 

Det blir musikk med vokal, fløyte, gitar, didgeridoo, sjøtromme, harpe, tibetanske syngeboller mm.

Grethe Torrissen er gongspiller, yogalærer (klassisk og kundalini yoga) og sanger. Hun har gått i lære hos noen av nåtidens største gongmestre som Mehtab Benton og Don Conreaux. Frans Hamer er musiker og multiinstrumentalist fra Nederland. Han spiller en rekke instrumenter som fløyte (som er hans hovedinstrument), gitar, harpe, didgerido, tromme etc. Han jobber som lydterapaut og gir meditative lydreiser. Til sammen utgjør de duoen "Circles of Sound". De lager musikk innen sjangre som meditativ musikk, world music, irsk og norrøn musikk, og har jevnlig gongbad i Emanuel Vigeland Museum. 

Etter konserten inviterer vi til te og frukt. 

Sted: Den gamle presteboligen som er tilknyttet Økolandsbyen i Hurdal. 
Varighet: 2 timer + te etterpå
Pris: Kr 350,- (kontant eller Vipps)
Ta med: yogamatte, pledd og pute til å sitte på.
Påmelding: e-post til projectcirclesofsound@gmail.com (påmelding er bindende)
Mer info: kontakt 90 55 60 51 (Grethe)

Vi anbefaler å ankomme i god tid (senest 10-15 minutter før).

Der er mulig å overnatte på den gamle presteboligen for Kr 125,- person eller Kr 500,- pr rom. Dette er en fin mulighet til å utforske Hurdal økolandsby for de som ønsker det. Det er også mulig å leie sengetøy. Kontakt Berit Børte i Økolandsbyen, telefon 994 25 649, vedr. overnatting.

View Event →
Jan
3
4:00 PM16:00

Gongbad, yoga og meditativ konsert - Circles of Sound

24796519_1592554944165813_1430360319459320579_n.jpg

Circles of Sound kommer igjen til Økolandsbyen i Hurdal (den gamle presteboligen), og ønsker velkommen til en magisk opplevelse med gongbad, yoga og meditativ konsert. 

Gongen er et helt spesielt instrument, rikt på overtoner. De lager lyder de fleste ikke har hørt maken til, og kan gi en opplevelse av å være i en tidløs tilstand. 

Det blir en kraftfull og vakker opplevelse! 

Yoga er en del av den meditative konserten. Vi gjør et program for "å åpne og balansere chakraene", hvor vi også spiller musikk som resonnerer til hvert chakra. Det er yoga som passer for alle, både nybegynnere og avanserte yogier. Under selve gongbadet ligger du i ca 45 minutter. 

Det blir musikk med vokal, fløyte, gitar, didgeridoo, sjøtromme, harpe, tibetanske syngeboller mm.

Grethe Torrissen er gongspiller, yogalærer (klassisk og kundalini yoga) og sanger. Hun har gått i lære hos noen av nåtidens største gongmestre som Mehtab Benton og Don Conreaux. Frans Hamer er musiker og multiinstrumentalist fra Nederland. Han spiller en rekke instrumenter som fløyte (som er hans hovedinstrument), gitar, harpe, didgerido, tromme etc. Han jobber som lydterapaut og gir meditative lydreiser. Til sammen utgjør de duoen "Circles of Sound". De lager musikk innen sjangre som meditativ musikk, world music, irsk og norrøn musikk, og har jevnlig gongbad i Emanuel Vigeland Museum. 

Etter konserten inviterer vi til te og frukt. 

Sted: Den gamle presteboligen som er tilknyttet Økolandsbyen i Hurdal. 
Varighet: 2 timer + te etterpå
Pris: Kr 350,- (kontant eller Vipps)
Ta med: yogamatte, pledd og pute til å sitte på.
Påmelding: e-post til projectcirclesofsound@gmail.com (påmelding er bindende)
Mer info: kontakt 90 55 60 51 (Grethe)

Vi anbefaler å ankomme i god tid (senest 10-15 minutter før).

Der er mulig å overnatte på den gamle presteboligen for Kr 125,- person eller Kr 500,- pr rom. Dette er en fin mulighet til å utforske Hurdal økolandsby for de som ønsker det. Det er også mulig å leie sengetøy. Kontakt Berit Børte i Økolandsbyen, telefon 994 25 649, vedr. overnatting.

View Event →
Dec
17
12:00 AM00:00

Juleverksted

Pepperkake.jpg

Her blir det liv og leven! Økopepperkakebakeverksted, salg av grøt med mandel og gløgg med og uten, barnedansoppvisning, gymsal med frilek, juleverksted med pynt og kort, markedsområde med delikatesser m.m., gang og sang rundt juletreet - og kanskje kommer nissen! 

Program kommer senere!

Gratis inngang, men det koster litt per aktivitet i juleverkstedet - pepperkaker, julekort, julepynt m.m. (Ta med kontanter!)

View Event →
Nov
23
7:30 PM19:30

Haider

17.11.12 B2.jpg

Regissør: Vishal BHARDWAJ (India, 2014)
Språk: Hindi med engelsk undertekst
Spilletid 158 min

Dette er en moderne adapsjon av Shakespeares Hamlet. Vi møter Haider, en ung mann som reiser hjem til Kashmir når han får høre at hans far er drept. Ikke bare får han vite at sikkerhetsstyrkene anholdt faren for å ha gitt militante husly, men moren har også innledet et forhold til Haiders onkel. Et intenst drama følger mellom mor og sønn, der begge sliter med å forsone seg med farens bortgang. Det går ikke lenge før Haider får vite at det er onkelen som står bak drapet, og vi følger hans reise for å hevne farens død.

Haider er den siste av tre filmer i Vishal Bhardwajs Shakespeare-trilogi. Tidligere har Bhardwaj laget Maqbool (2003), basert på Macbeth, og Omkara (2006), basert på Othello. I hovedrollen som Haider finner vi Shahid Kapoor (Kaminey: The Scoundrels), mens Haiders mor portretteres av Tabu (Life of Pi). Musikken er komponert av Vishal Bhardwaj selv, mens Gulzar har skrevet tekstene. Gulzar er en prisbelønnet låtskriver som har vunnet både Grammy og Oscar for beste sang skrevet for en spillefilm, med sangen «Jai Ho» kjent fra Slumdog Millionaire. 

Vishal Bhardwaj (f. 1965) er en indisk regissør. Bhardwaj kom opprinnelig til Mumbai som komponist, men begynte etter hvert også å regissere filmer. I dag regnes han som en av Indias ledende regissører. Hans arbeid blir sett på som banebrytende innen indisk film, og han har vunnet en rekke priser for filmene sine i hjemlandet.
Omtale fra Norsk filmklubbforbund.

View Event →
Nov
19
5:00 PM17:00

Boklansering: "Takk for maten!" av Eva Fjeldstad

17.11.19.jpg

Foredrag, smaksprøver og mulighet til å kjøpe en god søndagsmiddag på Kjøkkenhagen kafé.

17.00: Foredrag med smaksprøver
18.00: Salg av bøker og mulighet til å kjøpe middag basert på oppskriftene i "Takk for maten!. Boka tarmen din har ventet på"

Foredraget "Hva skal du spise for å få god tarmhelse?"
tar utgangspunkt i den nye boka "Takk for maten! Boka som tarmen din har ventet på". Du vil få en mengde gode tips og råd om hva som nærer de gode tarmbakteriene og hvordan ulike næringsmidler kan kombineres for å forsterke den positive effekten av ulike matvarer. Eva Fjeldstad kombinerer kunnskap om mat som har gått tapt i moderne tid, med nyere kunnskap om hva som er godt for helsa vår.
Sammenhengen mellom bakteriene i jorda og bakteriene i tarmen er spennende, og Eva vil vise oss hvordan mennesket inngår som en uløselig del av den helheten vi lever i. Hennes referanser er hjerne- og tarmforskere fra hele verden.
Årsaken til ulike fordøyelsesproblemer, blant annet irritabel tarm (IBS), vil bli analysert og du vil få en forståelse for hva du selv kan gjøre for å få en sterk og rolig tarm og balanse blant bakteriene.

View Event →
Nov
18
2:00 PM14:00

Circles of Sound

17.11.12.jpg

Gongbad, yoga og meditativ konsert

Circles of Sound kommer til Økolandsbyen i Hurdal (den gamle presteboligen), og ønsker velkommen til en magisk opplevelse med gongbad, yoga og meditativ konsert.

Gongen er et helt spesielt instrument, rikt på overtoner. De lager lyder de fleste ikke har hørt maken til, og kan gi en opplevelse av å være i en tidløs tilstand.

Det blir en kraftfull og vakker opplevelse! Yoga er en del av den meditative konserten. Vi gjør et program for "intuisjon og å være i flyt i livet". Det er yoga som passer for alle, både nybegynnere og avanserte yogier. Under selve gongbadet ligger du i ca 45 minutter.

Det blir musikk med vokal, fløyte, gitar, tibetanske syngeboller mm.

Grethe Torrissen er gongspiller, yogalærer (klassisk og kundalini yoga) og sanger. Hun har gått i lære hos noen av nåtidens største gongmestre som Mehtab Benton og Don Conreaux. Frans Hamer er musiker og multiinstrumentalist fra Nederland. Han spiller en rekke instrumenter som fløyte (som er hans hovedinstrument), gitar, harpe, didgerido, tromme etc. Han jobber som lydterapaut og gir meditative lydreiser. Til sammen utgjør de duoen "Circles of Sound". De lager musikk innen sjangre som meditativ musikk, world music, irsk og norrøn musikk, og har jevnlig gongbad i Emanuel Vigeland Museum.

Etter konserten inviterer vi til te og frukt.

Sted: Den gamle presteboligen som er tilknyttet Økolandsbyen i Hurdal.
Varighet: 2 timer + te etterpå Pris: Kr 350,- (kontant eller Vipps)
Ta med: yogamatte, pledd og pute til å sitte på.
Påmelding: e-post til projectcirclesofsound@gmail.com (påmelding er bindende)
Mer info: kontakt 90 55 60 51 (Grethe)
Vi anbefaler å ankomme i god tid (senest 10-15 minutter før).
Der er mulig å overnatte på den gamle presteboligen for Kr 125,- person eller Kr 500,- pr rom. Dette er en fin mulighet til å utforske Hurdal økolandsby for de som ønsker det. Det er også mulig å leie sengetøy. Kontakt Berit Børte i Økolandsbyen, telefon 994 25 649, vedr. overnatting.

View Event →
Nov
16
6:00 PM18:00

TA VARE PÅ FREMTIDEN

17.11.18.jpg

Lokal og nasjonal grønn politikk i et globalt perspektiv

Åpent møte i regi Akershus og Hurdal Miljøpartiet De Grønne
TA VARE PÅ FREMTIDEN
– lokal, regional og nasjonal grønn politikk i et globalt perspektiv

Foredrag med KRISTIN ANTUN OG ØYVIND SOLUM

Fremtidssmia ved Hurdal økolandsby, torsdag 16. november 2017, klokken 18-20. 

Hva er sammenhengen mellom de store globale spørsmålene, nasjonal politikk og det Miljøpartiet De Grønne arbeider med lokalt? Her oppsummeres en del hovedpunkter. 

Kristin Antun sitter i sentralstyret, fylkesstyret, fylkestinget og kommunestyret i Nannestad. Øyvind Solum er fylkesleder og sitter i landsstyret, fylkestinget og kommunestyret på Nesodden.  

De vil på møtet vise behovet for et grønt skifte både i et globalt, nasjonalt og lokalt perspektiv, og fortelle om noen av de viktigste sakene for MDG i tiden fremover. 

Du vil også møte representanter for lokallaget Hurdal MDG, som vil fortelle litt om arbeidet i lokallaget og kommunestyret. Det blir god tid til spørsmål og dialog. Både medlemmer og andre interesserte er hjertelig velkommen, selv om vi særlig vil oppfordre deg som kan være åpen for å bli med i partiet til å komme. Vi vil også fortelle litt om hva det innebærer å være medlem. Uansett, ta gjerne med noen du kjenner og spre informasjon om møtet. 

Ingen påmelding og gratis adgang.

Representanter for Hurdal økolandsby vil ønske velkommen og fortelle kort om status for økolandsbyprosjektet og litt om utviklingsplanene fremover. 
Kafeen i Fremtidssmia er åpen før og under arrangementet, slik at det er mulig å få kjøpt seg mat og drikke. 

https://www.hurdalecovillage.no/fremtidssmia/oko/neringssenter/

View Event →
Nov
4
to Nov 5

LIV OG RØRE

22712596_10154836213865927_1548579520489315287_o.jpg

Nå blir det LIV OG RØRE på på Fremtidssmia i Hurdal!
Lørdag 4. november kl 12 - 16 gjentar vi suksessen fra i vår.

Kom og se alt det nye som skjer i Hurdal økolandsby og møt mange av de nye innflytterne. Se hva de produserer, drømmer om, ønsker, har planer om, er engasjert i, holder på med, jobber med, brenner for, surrer med tanker om og vil ha med andre på.

Fremtidssmia vil fylles med stands med håndverk, såper, honning, kremer, urter, bøker, kunst, kurs – og behandlingstilbud m.m. Alt som rører seg i ”grenda” og på ”smia” av grupper, lag, sirkler, interesseorganisasjoner, firmaer og foreninger vil presentere seg og gi informasjon, tilbud, smakebiter og ”prøve på”.

Nytt i høst:
- Foredrag
- Forestilling
- Barnas bord
Kanskje kommer det en musikant eller to?

Inviter venner, familie, sambygdinger, naboer og folk fra fjern og nær!
Kjøkkenhagen holder åpent fra kl. 12 og har pizza og annet godt på menyen.

View Event →
Oct
26
7:30 PM19:30

Plateslippkonsert med Kjetil Mulelid trio

22519668_918136205004764_4529125022073478103_o.jpg

Med en miks av Mulelid's komposisjoner og rene kollektive
improvisasjoner, byr Kjetil Mulelid Trio på musikk som både er
energisk og intim, med nydelige melodier, komplekse rytmer og
spennende harmonikk. Jazztrioen er en moderne akustisk pianotrio.
Inspirert av alt fra salmer til det energiske og de harmoniske
fargeflatene i «free jazz», skaper de musikk som står sterkt på
den moderne jazzscenen. De tre medlemmene har sluppet en rekke godt
mottatte albumer, og er å bli sett på Skandinaviske klubber og
festivaler med forskjellige prosjekter som Wako, Kjemilie, Megalodon
Collective (_Spellemannsnominert_ _for beste jazz album 2016_),
"Left
Exit, Mr.K», Operasjon Hegge and Round Trip.

Som trio har de på under et år turnert i Sentraleuropa og spilt
inn
sitt første album som vil bli utgitt høsten 2017 på Rune
Grammofon.
Videre venter flere konserter i hele Europa

Kjetil Mulelid - piano
Bjørn Marius Hegge - kontrabass
Andreas Winther - trommer

Inngang kr 200,-

Kjøkkenhagen kafé er åpen under arrangementet.

View Event →
Oct
20
to Oct 22

Filmfestival

Filmfestival i hurdal.jpg

Hurdal filmklubb har gleden av å invitere til filmfestival helga 20.-22. oktober. Programmet består av filmer som fra ulike perspektiv tematiserer bærekraft. 

Kl. 19:30 på fredag starter programmet med Wim Wenders "Jorden salt". Filmen følger den brasilianske fotografen Sebastiao Salgado gjennom hans 40-årige karriere. 

Kl 15:00 på lørdag starter vi med å vise "Swedish theory of love". En svensk dokumentar om den skandinaviske velferdsmodellen. Ender den opp med å gjøre oss alle mer ensomme? 

Til lørdagens andre filmvisning kl. 18:30 "Living without money", får vi besøk av regissør Line Halvorsen. Filmen viser et portrett av 68 år gamle Heidemarie Schwermer, som de siste 14 årene har valgt å leve uten penger. Line Halvorsen vil holde innledning til filmen. 

Festival avsluttes søndag kl 15:00 med den japanske animasjonsfilmen "Prinsesse Mononoke." I denne filmen møter vi skogens guder og deres prinsesse i kamp mot et gruvesamfunn. Filmen har 9 årsgrense. Barn og unge mellom 9-18 år kan se filmen gratis i følge med voksne filmklubbmedlemmer.

Billetter: 
Medlemsskap: 150,-
Billettpris: 50,-
Festvallpass for medlemmer: 150,-
Festivalpass ikke-medlemmer: 300,-
Har du allerede kjøpt kort med tilgang til alle høstens filmer, er filmene på festivalen inkludert.

View Event →