Jun
9
Jun 10

BÆREKRAFTFESTIVALEN

Hold av fredag 9. og lørdag 10. juni, da braker det løs igjen - på tunet på Brustad, i Hurdal sentrum.
i kan love et innholdsrikt, variert festivalprogram - spekket med kulturelle innslag, spennende utstillinger, underholdende aktiviteter for store og små, alt med fokus på bærekraftige løsninger. Vi ønsker nye og gamle festivalgjengere hjertelig velkommen!

Mer informasjon kommer...


May
20
11:00 am11:00

Velkommen til potetsetting i andelslandbruket!

dugnad 170605.jpg

Takk for formidabel dugnadsinnsats den 6. mai! Det var skikkelig moro!

Fikk du ikke vært med, eller syns du det var fint å være med og vil komme igjen, er det ny anledning lørdag 20. mai kl 11-15. Vi skal sette poteter, barna kan hyppe, og etterpå er det fotballaktivitet for barna, og grilling. Husk hansker, solkrem, grillmat og drikke. Vi holder kaffe og te, og det er ekstra flott om noen baker en kake.

Og kan du ikke i helgen kan du kanskje komme mandag 22. mai kl 16-20?

Velkommen!

Apr
29
7:00 pm19:00

Petter Simonsen - foredrag om urkorn inkludert konsert

  • 71 Vestsidevegen Akershus, 2090 Norge
Petter Simonsen .jpg

Petter Simonsen er operasanger, musiker og økologisk bonde. Han holder til på Østre Pavestad Gård, Hemnes, Søndre Høland, hvor han deler hverdag og fest, gleder og sorger med hund og
gårdskatt. Han dyrker urkorn - se www.urkorn.no og har pelsgriser av typen Mangalica fra Ungarn. 

Petter er faglig og politisk engasjert i produksjon av
økologisk mat og den etiske helhetstenkingen er en
sentral del av alt han gjør. 

Petter er en engasjerende foredragsholder, og denne kvelden vil han dele av sine erfaringer med dyrking av urkorn, produksjon av mel, livet som bonde og operasanger og livet forøvrig. 

Musikk for sjelen.
Bandet «Light without shadow» kommer til å spille som en del av foredraget. Light Without Shadow har som mål å skape en musikalsk opplevelse, som tar publikum med på en reise
gjennom livets indre berg- og dalbaner.

Apr
29
12:00 am00:00

Workshop i surdeig på Kjøkkenhagen

  • 71 Vestsidevegen Akershus, 2090 Norge

Surdeigsbaking er mer enn bare en måte å forberede korn og gjøre dem mer gunstig for kroppen din. Det er også en givende ferdighet, en kunst, en måte å oppdage og forbedre din kreativitet, et bidrag til en kulinarisk arv, og en måte å koble til naturen på.

Ved å bake dine egne surdeigsbrød kan du la fantasien din blomstre. Smaksløkene dine vil elske det og du vil forelske deg i den fantastiske lukten og den appetittvekkende smaken.

Bli med oss å denne endags hands-on workshopen, hvor du vil oppleve kraften av surdeigsbaking og få svar på alt du alltid har ønsket å spørre om.

---

Hvor: Kjøkkenhagen Kafé og Bakeri, Hurdal, Norge

Når: Lørdag 29. april 12-19

Lærere:
Ziga Kelih - bakemester på Kjøkkenhagen kafé og bakeri
Natasa Duric - surdeig baker og lærer, forfatter av My Daily Sourdough Bread bloggen: http://www.mydailysourdoughbread.com/ (Slovenia)

Workshop emner:
- surdeigsstarter: hvordan tilberede en surdeigsstarteren fra bunnen av, hvordan ta vare på starteren og hvordan mate den
- surdeigsbrødbaking med økologiske mel: hvordan blande deigen, hvordan forberede ulike typer brød (brød, ciabatta, pizza, etc.), hvordan forme et brød, og hvordan lage mønstre på brødet og gjøre det vakkert
- surdeigsbaking hjemme: hvordan passe bakingen inn i hverdagen, tips og triks for effektiv deigen tilberedning

Hvem er det workshopen for:
Surdeigs entusiaster - for de som nettopp har startet med surdeigsbaking, for de som allerede baker hjemme og for alle som ønsker å oppleve kraften i ekte surdeigsbaking.

Pris: 1.700, - NOK
inkluderer undervisning, workshop materiale, to måltider, deigskrape, mel og surdeigsstarter

Påmelding: ziga@kjokkenhagen.no

---

ENGLISH:

Sourdough baking is more than just a way of preparing grains and making them more beneficial for your body. It is also a life rewarding skill, an art, a way to discover and enhance your creativity, a contribution to a culinary heritage and tradition preservation and also a simple way to reconnect to the nature.

Baking your own real sourdough bread can make your imagination blossom. Your tast buds go crazy and can make you fall in love to its incredible smell and mouth-watering taste.

Join us at this one day hands-on workshop, where you will be able to experience the power of sourdough baking and get to know everything you always wanted to ask about it.

---

Where: Kjøkkenhagen Café and Bakery, Hurdal, Norway

When: Saturday April 29th, 12-19h

Teachers:
Ziga Kelih - head baker at Kjøkkenhagen café and bakery
Natasa Duric - sourdough baker and teacher, author of My Daily Sourdough bread blog (Slovenia)

Workshop topics:
- sourdough starter: how to prepare sourdough starter from scratch, how to take care of the starter and how to feed it
- sourdough bread baking with organic flours: how to mix the dough, how to prepare different types of bread (loaves, ciabattas, pizza, etc.), how to shape bread, how to cut and stencil bread and make it beautiful
- home sourdough baking: how to fit baking into daily life, tips for efficient dough preperation

Who is the workshop for:
Sourdough enthusiast - for those who just started with sourdough baking and for those who already bake at home and for all who would love to experience the power of real sourdough baking.

Price: 1.700,- NOK
includes teaching, workshop material, two meals, dough scraper, flour and sourdough starter

Registartion contact: ziga@kjokkenhagen.no

Apr
28
7:00 pm19:00

Pubquiz med Ann-Kristin Laurhammer

  • Kjøkkenhagen

Hva er quiz? Ifølge Wikipedia er det 'en form for spørrekonkurranse der deltagerne konkurrerer i lag og å svare riktig på flest mulig av spørsmålene som deles ut av en leder, eller quizmaster'

Denne gangen vil temaet være allmennkunnskap. Vi håper dette kan bli en fast aktivitet på Kjøkkenhagen, så kom, kom, og ta gjerne med deg noen gjester. Kaféen er åpen under arrangementet.

Velkommen!

Mar
31
7:00 pm19:00

Pub-quiz med Torill Kristiansen

  • Kjøkkenhagen kafe og bakeri

Hva er quiz? Ifølge Wikipedia er det 'en form for spørrekonkurranse der deltagerne konkurrerer i lag og å svare riktig på flest mulig av spørsmålene som deles ut av en leder, eller quizmaster'

Denne gangen vil temaet være allmennkunnskap. Vi håper dette kan bli en fast aktivitet på Kjøkkenhagen, så kom, kom, og ta gjerne med deg noen gjester. Kaféen er åpen under arrangementet.

Velkommen!

Mar
25
Mar 26

Fransk helg på Kjøkkenhagen

Lørdag 25. mars og søndag 26. mars kommer to franske mat entusiaster til Kjøkkenhagen for å lage noen deilige franske retter i kaféen. Det blir både kjøtt og vegetar alternativer, og flere deilige desserter.

MENY:

Hovedrett:
Boeuf Bourguignon
Tartiflette (vegetar)

Salat:
Salade d’endive aux oranges et noix
(Sikori salat med appelsin og valnøtter)

Suppe:
Pot au feu aux legumes d’hiver
(Gryte med vintergrønnsaker)

Dessert:
Trois chocolats
Tarte au citron meringue (Sitron marengs pai)

Det vil også være en fransk inspirert pizza på menyen denne helgen.

Velkommen!

Mar
22
6:00 pm18:00

Stressmestring med Mindfulness – introduksjonskveld. Foredrag og workshop med Barbra Coco Laurel

  • Fremtidssmia Økologiske Næringsenter

Pris: 350.-

Stressmestring og mindfulness med Barbra Coco Laurré.

- Lever du ditt liv – eller prøver du å overleve stresset?  -

En introduksjon til mindfulness med foredrag, samtale, øvelser og meditasjon.

Onsdag 22. Mars kl. 19 – 21 inviteres du til et møte med mindfulness: - hva er mindfulness og hva kan du bruke det til?

Mindfulness har lenge været kjent som vor tids mest effektive metode til stressreduksjon.
Det handler om å være menneske i en tid med mange utfordringer, turbulens og uforutsigelighet. Om hvordan kan vi finne større stabilitet og ro, utvikle vor evne til nærvær og leve meningsfulle liv.

Mindfulness kan hjelpe deg med å komme ut avstresshjulet og gjenfinne kontakte med her og nu, med dine livsverdier og det som virkelig gir deg næring og overskudd.


Vi kjenner nok alle til tidsklemma og daglig å stå i krevende utfordringer, men du behøver slett ikke å ha stress for å ha et stor utbytte og glede av mindfulness.
Som en av de mest anerkjente metoder kan du gjennom mindfulness oppleve økt livskvalitet og indre ro, og finne fornyet styrke til livets mange utfordringer.

Mindfulness er  nærværs-treningen, og lærer oss å være her og nu. Du vil erfare hvordan tanker og følelser skaper dit liv, og du vil få større bevissthet om dine valg.

Teknikerne er enkle og du behøver ikke ”tro” på mindfulness for at have stor glede av metoden. Kurset er bygget opp på den måte at du selv kan undersøke og erfare hva mindfulness er, og om metoden kan gjøre for deg og dit liv.

Her er noen av de kvaliteter du kan utvikle gjennom mindfulness:

·      Å stå stødig i deg selv

·      Økt selvaksept

·      Større vennlighet over for deg selv

·      Stilne tankespinn

·      Indre ro og stilhet

·      Redusert stress i tanker og kropp

·      Økt konsentrasjon og tilfredshet

·      Mestringsglede og livslyst

Forskning
Forskning viser at bare 20 minutters meditasjon om dagen skaper målbare positive forandring i hjernen og senker stressnivået i kroppen. Forskningen bekrefter også positive endringer i form av økt livskvalitet, ro og nærvær ved vedvarende trening.

Selv om mindfulness har sine røtter 2500 år tilbake i den buddhistiske filosofi, er det ikke en religion, men en måte at være mere tilstede i livet på. En metode der hjelper deg til at leve mere her og nu, i kontakt med dine indre verdier og det der betyder nået for deg i dit liv.

Hvor brukes mindfulness
I dag brukes mindfulness i mange sammenhenger. Mange leger anbefaler mindfulness som den beste metoden til stressreduksjon og stressmestring. Psykologer og terapeuter bruker mindfulnesstil selvregulering av vanskelige følelser og forebyggelse av tilbakefall ved depresjon hos deres klienter. Også i yrkeslivet, hos toppledere, i ledelsesgrupper, i undervisning på høgskoler, idrettshøyskoler og  Forsvaret , og i mange kreative sammenhengen har mindfulness fått bred innpass og anerkjennelse. Både som stressmestringog som en metode til selvinnsikt og større livskvalitet.

Kursholder er Barbra Coco Laurré

Barbra Coco Laurré har foruten en 5-årig skuespiller og stemmeutdannelse i Schweiz, arbeidet med kropp, sinn og bevissthet i mere enn 32 år, og utforsket både østlige og vestlige utviklingsprinsipper med fokus på selvutvikling, mindfulness og menneskelig potensiale.
Hun har arbeidet med stemme, kropp, den personlige formidling og kreativt uttrykk siden 1981, og grunnla som pioner på sitt område, et senter i København i 1995.
Barbra har siden 1985 jobbet med meditasjon og mindfulness under veiledning av flere kompetente lærere, og har som mindfulnessinstruktør en 3-årig instruktør utdannelse fra Danmark. Hun er sertifisert MBSR & MBCT instruktør (IMA).
Hun har jobbet som underviser i mer enn 30 år, samt undervist og utdannet undervisere en årrekke. Hun er en internasjonalt anerkjent workshop og foredragsholder. Ut over sin lange undervisningserfaring som kursholder, underviser og kreativ formidler er hun utdannet konfliktløser (CFK) og sertifisert psykoterapeut (MPF). Hun har mange års erfaring i arbeidet med familiekonstellasjon og er utdannet av Bert Hellinger.
Barbra tilbyr også individuell terapi, parterapi, coaching, og individuell mindfulnesstrening.

"ESSENSEN AV MINDFULNESS ER Å VÆRE NÆRVÆRENDE I DITT LIV. Å KUNNE FLYTTE OPPMERKSOMHETEN FRA DER DU SYNES DU "BURDE VÆRE" TIL HER OG NÅ.

Å KUNNE FLYTTE OPPMERKSOMHETEN FRA FORTID OG FREMTID INN I NUET, LÆRER OSS AT DET ER HER LIVET LEVES OG OPPLEVES."
Barbra Coco Laurré

“LIFE IS WHAT HAPPENS TO YOU WHILE YOU’RE BUSY MAKING OTHER PLANS”

JOHN LENNON

Kurset finner sted: Økolandsbyen I Hurdal - Landsbyveien 3, 2090 Hurdal

Påmelding skjer til :info@creationwork.org  eller på telefon: 910 01 921

Mar
17
Mar 18

Gøy på landet! – bar med DJ Mash up

  • Kjøkkenhagen kafe og bakeri

 

Kjøkkenhagen inviterer igjen til Gøy på landet! - Bar med DJ.
Dj Mash up AKA Davy Verstraeten snurrer skiver og baren blir betjent av hyggelige bartendere.
Kjøkkenet serverer pizza og annet snadder frem til 24.00.

Velkommen!

Mar
11
12:00 am00:00

LIV OG RØRE Grendemarked på Fremtidssmia i Hurdal

  • 71 Vestsidevegen Akershus, 2090 Norge

Her blir det LIV OG RØRE. Kom og se noe av det som skjer i økolandsbyen og møt mange av de nye innflytterne. Se hva de produserer, drømmer om, ønsker, har planer om, er engasjert i, holder på med, jobber med, brenner for, surrer med tanker om og vil ha med andre på.

Fremtidssmia vil fylles med stands med håndverk, såper, kremer, urter, bøker, kunst, kurs – og behandlingstilbud m.m. Alt som rører seg i grenda og på smia av grupper, lag, sirkler, interesse-organisasjoner, firmaer og foreninger vil presentere seg og gi informasjon, tilbud, smakebiter og ”prøve på”.

Kjøkkenhagen holder åpent utover kvelden.

Mar
2
6:30 pm18:30

Årsmøte i andelslandbruket

DSC_2383.JPG

Det blir årsmøte i Hurdal Økolandsby Andelslandbruk 2. mars 2017 kl 18.30. 
Møtet holdes i Presteboligen på Gjøding gård i Hurdal.
Her skal vi velge styre og vedta budsjett, og kanskje du vil melde inn noen saker?
Send e-post til hurdalandel@gmail.com.
Velkommen!

Jan
29
1:00 pm13:00

Stephen Barstow – foredrag

  • Fremtidssmia

Stephen Barstow bor i Malvik ved Trondheimsfjorden, der han i over 30 år har testet ut mer enn 4000 forskjellige grønnsaker i hagen sin.
Det er lite sannsynlig at noen annen har prøvd ut så mange forskjellige arter av spiselige vekster i et område så langt nord. 

Han har skrevet boken Around The World in 80 Plants, som man får kjøpt på foredraget.

Stephen er ettertraktet som foredragsholder og kunnskapsformidler og deler gladelig sin kunnskap med alle han møter i inn og utland.

Hjertelig velkommen !

Link til facebook event her: https://www.facebook.com/events/618504508352653/

Jan
27
7:00 pm19:00

Quizpub med Torill Kristiansen

  • Fremtidssmia

Hva er quiz? Ifølge Wikipedia er det 'en form for spørrekonkurranse der deltagerne konkurrerer i lag og å svare riktig på flest mulig av spørsmålene som deles ut av en leder, eller quizmaster'

Denne gangen vil temaet være allmennkunnskap. Vi håper dette kan bli en fast aktivitet på Kjøkkenhagen, så kom, kom, og ta gjerne med deg noen gjester. Kaféen er åpen under arrangementet.

Velkommen!

Jan
22
2:00 pm14:00

Fra Kaffekopp til Østerssopp

  • Kjøkkenhagen Kafe og Bakeri
dyrking-av-osterssopp-hvit-01.jpg

Vil du lære hvordan å dyrke østerssopp i kaffegrut? Østerssopp er en fantstisk god matsopp med store helsemessige- og miljømessige egenskaper. Foredrag og workshop der du får blande din egen dyrkningspakke med soppsporer og kaffegrut.

Kursavgift kr 600,-

Kursholder: Siri Mittet, Gruten

Påmelding til Griet Julianus

M: griet50@gmail.com

T: 97136852

Jan
20
Jan 21

Gøy på landet – bar med DJ

  • Kjøkkenhagen Kafe og Bakeri

Kjøkkenhagen kafé gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til «Gøy på landet!» - bar med DJ! 
Det er DJ Hans Jacob som snurrer skiver, og baren blir betjent av vennlige bartendere. Kjøkkenet vil være åpent med servering av pizza og annet snadder. 

Velkommen!

Jan
13
7:00 pm19:00

Bondepub

  • Kjøkkenhagen kafe og bakeri
Bondepub.jpg

Hurdal Landbrukslag innviterer til bondepub på Kjøkkenhagen.
Arrangementet er åpent for alle bygdas bønder, bondevenner og andre interesserte.
Innviter gjerne naboen, avløseren eller en venn.
Trond Hammeren vil holde et innlegg om flisfyring, 
se www.hargassner.no 
Videre hygger vi oss med mat og drikke fra kafeen utover kvelden, og satser på et hyggelig arrangement som forhåpentligvis kan gjentas flere ganger utover vinteren.

Link til Facebook eventet her: https://www.facebook.com/events/286883855041091/

Sustainable Valley
Jun
23
Jun 25

Sustainable Valley

Festival_konsert_18.jpg

ldsfjknvk.<sdnv.kn<dskzbgnlweamsvbk.zdmf bvefdsfasdfdfgsdfsadfasd vzsdvzsdfgaers dfzvadrsfxdcwarszd gfvsdrdfcesdgfgf ergf sedfgvesdrfgversd fxgvesrdwdfasef wefaweferger 

Jun
3
8:00 pm20:00

Operakafé i Fremtidssmia

  • Fremtidssmia Økologiske Næringssenter

Kari Lise Høgseth bor i Hurdal Økolandsby, og jobber ved Den Norske Opera. Fredag 3. juni kl 20:00 holder hun og gode kollegaer fra Operaen konsert. Pane fra Villo Paradiso - ofte omtalt som Oslos beste pizzasted - er på besøk for anledningen for å lage pizza. 

Jun
3
Jun 5

Retreat med zen-coach Kåre Landfald

  • Øyangen

3.-5. juni holder Kåre Landfald kurs ved naturskjønne Øyangen i Hurdal, én time nord for Oslo. Her vil vi praktisere nærvær i naturen, og gjøre øvelser som ekspanderer sansene og gir dype opplevelser av nærvær, indre kontakt, autentisitet og samhørighet. Vi vil utforske enkle og kraftfulle prinsipper og praksiser for tilstedværelse og indre og ytre kontakt i hverdagen. Øvelsene vil foregå både inne og ute.

Kåre er grunnlegger av Zen Coaching, en indre og meditasjons-basert tilnærming til coaching (se
www.zen-coaching.com). Han har utdannet over 400 coacher i Norge, Sverige, Polen og Syd-Afrika de siste 12 årene. Landfald jobber også med coaching og lederskap i bedrifter og organisasjoner. Han har tidligere eid og drevet Ängsbacka senter for personlig utvikling i Sverige. I dag driver han Kärlingesund Retreat Center, nord for Gøteborg (www.karlingesundsgard.se).

Kurset foregår på hytta Pølsesund, og koster 2500,-
Prisen inkluderer overnatting, to varme måltider, te og kaffe.
Deltakerne tar med sengetøy, samt ingredienser til to frokoster og to måltider som kan lages på bål. Max 15 deltakere - førstemann til mølla. 

Påmelding: Bindende påmelding innen 30. mai
Meld deg på til Kristin Seim Buflod: post@hurdalecovillage.no/97 97 93 27

Arrangør: Hurdalssjøen Økologiske Landsby SA

 

 

 

Jun
3
9:00 am09:00

Selvinnsikt og vinn-vinn-samarbeid

Internt seminar utviklet spesielt for beboere i økolandsbyen. Seminaret inneholder foredrag, ledet meditasjon og enkle, kraftfulle øvelser.

Økolandsbyen er midt i en spennende blomstringsfase. Mange nye mennesker flytter inn, nye ideer skapes, og forskjellige aktiviteter, grupperinger, og virksomheter etableres.  Hvordan kan vi best mulig bringe fram potensialet i dette og skape et godt levemiljø og positiv utvikling?

Sted: Fremtidssmia
Tid: 09:00-12:30 (13:30 hvis du har anledning til å være med på lunsj - dette er ikke inkludert i prisen)
Pris: 500,- 
Påmelding til Kristin Seim Buflod på post@hurdalecovillage.no/979 79 327

Kommunikasjon og selvinnsikt
Jun
2
7:00 pm19:00

Kommunikasjon og selvinnsikt

  • Hurdal Økolandsby

Torsdag 2. juni kl 19-21 holder zen-coach Kåre Landfald foredrag i Fremtidssmia Økologiske Næringssenter. Tema er kommunikasjon og selvinnsikt. 

Kåre er grunnlegger av Zen Coaching, en indre, meditasjons-basert tilnærming til coaching (sewww.zen-coaching.com). Han har utdannet over 400 coacher i Norge, Sverige, Polen og Syd-Afrika de siste 12 årene. 

Landfald jobber også med coaching og lederskap i bedrifter og organisasjoner. Han har tidligere eid og drevet Ängsbacka senter for personlig utvikling i Sverige. I dag driver han Kärlingesund Retreat Center, nord for Gøteborg (www.karlingesundsgard.se). Kåre har også tidligere holdt kurs og fasilitert gruppeprosesser i Hurdal Økolandsby. 

Pris: 100,-, betales i døra
Ingen påmelding
 

 

 

May
27
8:00 pm20:00

Vårkonsert

  • Fremtidssmia

27. mai kl 20.00 holder økolandsby-bandet The Bumblebees vårkonsert på Fremtidssmia, med noe egenkomponert og noe kjent låtmateriale om våren og naturen.

Kjersti Morland – norske folketoner
Hugo Ferreira – gitarist (Brasil)
Benjamin Sales – singer/ songwriter (England)
Kristin Seim Buflod – sanger – jazz, brasiliansk og Prøysen
Eliza Heinz – sanger (Tyskland)
Tonje Tekle – sanger
Julie Buflod Torp – singer/ songwriter

Gratis inngang! 

May
22
3:00 pm15:00

Dukketeater i Fremtidssmia

  • Fremtidssmia

Tommelise er liten og veldig nysgjerrig. Hun ønsker å reise ut i den store verden, men blir fanget og holdt igjen av dem hun møter. Heldigvis har hun en god venn som forstår henne, og som er der når det virkelig gjelder. 

Forestillingen er basert på H. C. Andersens eventyr Tommelise, og handler om vennskap og ønskedrømmer som går i oppfyllelse når man minst venter det. Historien om den lille jenta fortelles med dukker, dans, vibrafon og blomster som glitrer. Forestillingen varer i 30 minutter og passer for barn over 2 år.

Dukker og scenografi: Miriam Morland og Kjersti Morland

Musikk: Kjersti Morland og Ole Andreas Olavsrud 

Apr
8
8:00 pm20:00

KONSERT MED KJEMILIE

  • Kjøkkenhagen

KJØKKENHAGEN 8 APRIL KL 20:00

Visejazz-duoen Kjemilie slipper sitt debutalbum 'Hverdagene' på CD og på alle digitale streamingtjenester 11. mars og de skal i den forbindelse gjøre en rekke konserter. Fredag 8. april kommer de på besøk til koslige Kjøkkenhagen i Hurdal. 

Kjemilie spiller fine melodier med åpne tekster som bringer musikken nærmere hjertet. De utfordrer det godt etablerte formatet piano vokal duo, med sårbare og ærlige trønderske tekster og et enkelt harmonisk bilde. Musikalsk er det en god blanding av visemusikk, pop og jazz, der improvisasjon og tett samspill knytter det hele sammen.
Emilie Vasseljen Storaas - vokal
Kjetil André Mulelid - piano

Spotify: http://bit.ly/1RRawXj
Youtube: http://bit.ly/1P5jz4t

Konserten starter 20.00
Cc: 150,- 

Mar
11
Mar 13

Innføringskurs i Ascension meditasjon

Meditasjonskurs i Økolandsbyen

Velkommen til en morsom og avslappende helg! Ønsker du indre ro, glede og harmoni i hverdagen, er dette kurset for deg!
Du vil lære 4 grunnleggende teknikker som er basert på verdsettelse, takknemlighet, kjærlighet og medfølelse. Etter fullendt kurs har du et solid grunnlag for å kunne meditere. Teknikken kan også brukes med åpne øyne.
Dette vil være noe av fordelene ved å praktisere Ascension:
* bedre søvn
* takle stress og utfordringer bedre
* føle mer tilfredsstillelse og glede i hverdagen
* være mer til stede
* indre ro

OBS! KURSET STARTER MED EN TIMES INTRODUKSJON FREDAG KL 19.00-20.00. TIMEN ER GRATIS OG ÅPEN FOR ALLE INTERESSERTE (med påmelding). Ta gjerne med venner og familie! De som ønsker det er velkomne til å bli igjen og gjennomføre kurset. Du kan gjenta kurset så ofte du vil, GRATIS, hvor som helst i verden.

Lærere er Dipika (Björg Brjánsdóttir) og Himavat (Per Ellev Tomasgård). Send mail til himavat@thebrightpath.com for mer info!

PRIS:3500/2500 (Redusert pris for pensjonister, studenter, vernepliktige, trygdede og barn/ungdom). Prisen inkluderer gratis repetisjon av kurset så ofte du vil, samt veiledning fra kvalifiserte lærere så lenge du trenger det.

Link til påmelding: www.thebrightpath.com

Se www.thebrightpath.no for mer info om ascension!

Jan
29
12:00 am00:00

ÅPNING AV KJØKKENHAGEN

Festival_Fremtidssmia_25.jpg

Kjøkkenhagen

Kafé og Bakeri på Fremtidssmia økologiske næringsenter

Åpningstid: 12:00 - 23:00

Endelig er bakeriet og caféen ferdig, og Kjøkkenhagen ved Ann Kristin og Ellen inviterer til åpning. Det blir salg av pizza, brød, søtbakst m.m., samt kaffe, te, øl, vin og annen drikke. Bakeriet og kaféen åpner kl 12:00, men den offisielle åpningen vil være kl 18:00 med et lite program.

Ordinære åpningstider i oppstarten:
Onsdag 11:00 - 18:00
Fredag  11:00 - 20:00
Søndag 11:00 - 18:00

Jan
17
12:45 am00:45

5Rhythms Class

  • Fremtidssmia Økologiske Næringssenter

Danserommet er åpent fra kl 12.45, og da starter musikken. Kom gjerne så tidlig at du får god tid til å lande i rommet. Undervisningen starter fra kl 13, og da er det er fint om alle er registrerte og klare. Klassen varer i ca 2 timer.

Pris: 150 kroner (100 kr for skoleungdom)

Det blir satt opp nye klasser ca annenhver uke frem mot påske. Det blir rulerende en søndag og en formiddag i måneden. Følg med for mer info.

5Rytmer er skapt av Gabrielle Roth og praktiseres av titusener over hele verden. Det er en filosofi, et perspektiv, en kunstform og en dynamisk bevegelsespraksis fundert på Gabrielles kjente utsagn: "If you put the psyche in motion it will heal itself." Bevegelse er både medisinen og metaforen som bretter seg ut over alle språk, kulturer og aldersgrupper for å transformere smerte til kunst, kunst til bevissthet, og bevissthet til handling. Der 5Rytmer praktiseres oppstår et fellesskap hvor vi får danse, svette, forvandle og støtte hverandre. Sammen holder vi et trygt rom der hver og en av oss kan gi litt slipp på våre faste forestillinger om hvem og hva vi skal være, og vekke til live den saftlige, uforutsigbare, fascinerende, på kanten av stupet-vandrende, rockestjerne delen av oss som lengter etter å være fri.

Creativity. Connection. Community.

Praksisklassene er en del av min trening mot å bli sertifisert 5Rytmelærer. Jeg følger en internasjonal utdanning og klassene jeg inviterer til er ment å støtte min vekst og utvikling i så måte.

Mitt navn er Mari Rosman. Jeg har danset 5Rytmer i 9 år, i inn og utland. Hele tiden har jeg danset med en alvorlig nakkeskade, og har virkelig opplevd hvordan dansen kan forløse og forfriske. Dette skjer når vi lar oss bevege på kroppens egne prinsipper, når vi gir slipp på forestillingene om hvordan ting skal se ut eller på hvilken måte noe skal gjøres. På de underligste måter kan vi la kroppen gi slipp på spenninger og tillate mer av hvem vi er. 

Ta med drikkeflaske og løse og ledige klær, gjerne lag på lag. Temperaturen i Fremtidssmia er varierende, så pass på å ha noe ull i backup. Ta gjerne med et pledd hvis du liker å kose deg lenge på gulvet. Det vanligste er å danse barbent. Synes du gulvet er kaldt så prøv med myke dansesko eller sokker med sklisikring.

http://www.5rhythms.com/classes/Waves-7406