Mar
24
12:00 AM00:00

Fransk filmfestival

24. og 25. mars vier vi helga til fransk film.

27972583_1892422230799930_7617997513118810974_n.jpg

Velkommen til fransk filmfestival!

24.-25. mars er viet til filmer som er knyttet til Frankrike på ulike vis, de kan finne sted i Frankrike, ha fransk regissør, franske skuespillere eller franske produsenter. Det er likefullt stor variasjon i filmene som vises denne helga - fra stillferdig dokumentar til spektakulær science fiction.

 

PROGRAM FOR LØRDAG 24. MARS

 Kl. 14:00: Å VÆRE OG HA - EN HYLLEST TIL LIVET

Kl. 16:30: VERONICAS TO LIV

- Pause med matservering -

Kl. 19:30: BLÅ

 

Program for søndag 25. mars:  

Kl. 14:00: KIRIKOU OG TROLLKVINNEN.

Denne visningen er gratis for barn i følge med et voksent filmklubbmedlem.

Kl. 16:00: DET FEMTE ELEMENT.

 

Omtale av lørdagens filmer:

Å VÆRE OG HA Omtale fra Arthaus:

I ett år fulgte dokumentaristen Nicolas Philibert livet på landsbyskolen Saint-Etienne sur Usson i Frankrike. Tolv barn mellom fire og ti år samles hver dag i klasserommet til Georges Lopez, en dedikert lærer i 60-årene. Her lærer de med lyst og glede å lese, skrive, regne og bli store. Med stille autoritet rettleder og oppmuntrer Lopez sine elever, lydhør for deres forskjellige behov. En kjærlighetsfull skildring av læringens kunst og den dramatikken som utspiller seg i et klasserom.

Frankrike 2002. Originaltittel: Être et avoir. Regi: Nicolas Philibert

Skuespillere: lærer Georges Lopez og elever fra Saint-Etienne sur Usson. Lengde: 1 t. 49 min. Dokumentar

 

VERONIKAS TO LIV

Omtale fra Verdensteatret, Tromsø:

Den 23. november 1966, 03:00, fødes to pikebarn, Weronika i Polen, og Véronique i Frankrike. Uvitende om hverandre krysses de to kvinnenes skjebner under merkelige omstendigheter. Kieślowskis film trollbinder deg fra første øyeblikk med sin smertefullt vakre fotografering.

Eksperimentering med fargefiltre og kameravinkler gir filmen en overjordisk stemning, og du vil av og til lure på hva som er drøm og virkelighet. Preisners slående vakre musikk forsterker stemningslandskapet ytterligere. Enten du ser filmen for første gang, eller om du for lengst har gått ut av tellinga, vil den etterlate deg med et avtrykk av en stemning som alltid vil henge igjen, som en drøm du våkner opp fra og ikke helt klarer å sette ord på.

Orginaltittel: La double vie de Veronique. Regi: Krzysztof Kieślowski, Frankrike/Polen/Norge, 1991. Medv: Irène Jacob, Wladyslaw Kowalski, Halina Gryglaszewska. Lengde: 1 t. 34 min.

 

BLÅ

Omtale fra Cinemateket i Oslo:

Filmen Blå er den første i trilogien med farger hentet fra den franske trikoloren, Blå for frihet, Hvit for likhet og Rød for brorskap.

Handlingen tar til med at Julie, Juliette Binoche, mister mann og barn i en trafikkulykke hun selv overlever. Etter et mislykket selvmordsforsøk, ødelegger hun partituret til et symfonisk verk mannen var i ferd med å sluttføre. Vi følger hennes kamp mot sorgen. Hun selger alt hun eier, alt som minner henne om fortiden. Hun kutter kontakten med gamle venner og starter på nytt et annet sted i Paris.

Det skal vise seg at helt fri blir hun ikke før hun har fullført sin manns uferdige musikkverk. Hennes søken etter en ny frihet fører heller til at hun binder seg mer - livet er kanskje ikke så fritt som det synes?

Blå er en intens, varm og poetisk film. Det er en vàr fortelling om et menneskes søken tilbake til livet. Dette blir understreket av musikken som Zbiegniew Preisner står for.

Frankrike, 1993. Originaltittel: Trois couleurs: Bleu. Regi: Krzysztof Kieslowski. Med: Juliette Binoche, Benoît Régent, Florence Pernel, Charlotte Véry, Hélène Vincent, Philippe Volter, Claude Duneton, Hugues Quester, Emmanuelle Riva, Florence Vignon, Daniel Martin, Jacek Ostaszewski, Catherine Therouenne. Språk: Fransk tale, norsk tekst.

Lengde: 1 t. 38 min.

 

OMTALE AV SØNDAGENS FILMER:

KIRIKOU OG TROLLKVINNEN

Omtale fra Cinemateket i Oslo:

Kirikou kommer til verden i en afrikansk landsby som trollkvinnen Karaba har kastet en forbannelse over. Karaba spiser menn, plager kvinner og gamle og sørger for at brønnen er tørr. Kirikou viser seg å være usedvanlig kreativ og idérik, og han kan både snakke og handle fra fødselen av. Hans første oppgave i livet blir å kjempe for å redde landsbyen. Samtidig prøver Kirikou å finne ut hvorfor Karaba er så ond.

Michel Ocelot er spesielt kjent for sin imponerende animasjonsteknikk med silhuetter. Kirikou og trollkvinnen er en storslagen og vakker film som baserer seg på en afrikansk legende med paralleller til våre egne eventyr.

Frankrike/Belgia/Luxemburg, 1998. Original tittel: Kirikou et la sorcière. Regi: Michel Ocelot. Med:Benjamin Helstad, Unn Vibeke Hol, Lena Meieran, Roy Bjørnstad m.fl. Språk: Norsk tale. Spilletid: 1t 15min. Aldersgrense: 6 år.

 

DET FEMTE ELEMENT.

Omtale hentet fra Bergen filmklubb.

Jorden trues av ren ondskap i form av en flammende ball med ild på størrelse med månen på vei mot jorda. Logisk nok trenger man elementene ild, luft, jord, vann og kvinne for å beskytte seg mot total utslettelse.

På vei blir romskipet til det femte elementet skutt ned av leiesoldater. Likevel, ved hjelp av DNA-rester blir den perfekte skapningen Leeloo (Milla Jovovich) gjenskapt. Hun rømmer og støter raskt på eks-spesialsoldat og nå flygende taxisjåfør Corben Dallas (Bruce Willis). Sammen starter de jakten på resten av elementene i en kamp mot klokka.

Kostymedesignen i filmen står Jean-Paul Gaultier for, og den har tydeligvis ingen kreative grenser. Alt fra hvordan politi og militære er kledd kledelig futuristisk til onde Jean-Babtiste Emanuel Zorg sin absurde hårsveis (ett stykke gjennomsiktig plast og sort emo-sveis) er med på å gjøre filmen til en visuell fryd.

Karakterene er på grensen til vandrende parodier. Likevel passer de i det universet som er blitt skapt. Spesielt Chris Tucker og Gary Oldman gjør fabelaktige figurer som henholdsvis den ekstreme radiokjendisen Ruby Rhod og den nevnte Zorg.

Nasjonalitet: Frankrike. Regi: Luc Besson, 1997. Med: Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman. Lengde: 2 timer og 6 min.
 

PRAKTISK INFORMASJON

Festivalen finner sted i samme lokaler som våre vanlige visninger, altså i Hurdals tidligere prestebolig like ved Hurdal kirke.

 

BILLETTPRISER

Festivalpass for medlemmer: 150,-

Festivalpass for ikke-medlemmer: 300,-

Enkeltbillett for medlemmer: 50,-

Medlemskap for halvåret: 150,-

En-dagsmedlemsskap: 50,-

Vi selger drikkevarer og snacks i forkant av filmvisningene. På lørdag selger vi også mat mellom andre og tredje film.

Vi tar kontanter og Vipps.

View Event →
Apr
6
to Apr 7

Jamsession med Bos Taurus

Musikklivet i Hurdal trenger et samlingspunkt, og vi har dratt i gang månedlige jamsessions der alle er velkomne!

freestocks-org-91297-unsplash.jpg

Husbandet Bos Taurus spiller bluesrock og består av Kristin Seim Buflod - vokal, Isak Bråthen - gitar og vokal, Robin Sollien - gitar, Frode Sollien - bass og Ole-Johan Amundsen på trommer. Gutta i bandet komper det meste av rock- og blueslåter, og du må gjerne også spille egne låter eller andre sjangere for oss hvis du vil! Ta kontakt med Isak på 930 80 896 angående det musikalske! Ta gjerne med instrumenter (vi har også noen til utlåns!)

Publikum er selvfølgelig også hjertelig velkomne til å bidra spontant :-)!
Kjøkkenhagen kafé har alle rettigheter, og er åpen til kl 01.00 med pizza, burgere og søtpotetfries fram til kl 22.00.

Cc: kr 100,-

Velkommen!

View Event →
Apr
12
7:00 PM19:00

Filmvisning: Ida

  • Landsbyveien Hurdal, Akershus, 2090 Norway (map)
  • Google Calendar ICS

Ida av Pawel Pawlikowski (Polen, 2013)

maxresdefault_17.jpg

Utklipp fra filmpolitiet her: 

Regissør Pawel Pawlikowskis Ida er filmet i sort/hvitt i 1,37:1, såkalt «academy ratio», der hver filmrute er et kunstverk, klar til å printes ut, rammes inn og henges opp. Historien som fortelles er preget av fortidens fortiede ugjerninger på den polske landsbygda, gradvis avdekket i en sobert skildret historie.

Søster Anna (Agata Trzebuchowska) skal snart avlegge troskapsløfte og bli nonne i kloster tidlig på 1960-tallet.

Før det skjer møter hun for første gang sin tante Wanda (Agata Kulesza), som kan fortelle at hun egentlig heter Ida, er jøde og at foreldrene hennes forsvant under andre verdenskrig.

Sammen legger de ut på en reise for å finne ut hva som egentlig skjedde. Filmens sort/hvite estetikk tar oss med tilbake i tid til et grått og skyfullt Europa. Men fargene finnes. Når filmen for eksempel refererer til rødt hår og fargesprakende glassmaleri, dukker de opp takket være publikums forestillingsevne.

Filmens utsøkte foto er gjort av Ryszard Lenczewski og Lukasz Zal, som fremst av alt fokuserer på symmetri i billedkomposisjonen, ikke nødvendigvis figurene.

Filmen vises i regi av Hurdal filmklubb i den gamle presteboligen i Hurdal, ved Hurdal Kirke. 

View Event →
May
3
7:00 PM19:00

Filmvisning: Jaktsesong

  • Landsbyveien Hurdal, Akershus, 2090 Norway (map)
  • Google Calendar ICS

Jaktsesong av Agnieszka Holland og Kasia Adamik

p3.no.jpg

Utklipp fra filmpolitiet

Den polske filmen Jaktsesong har en suggererende atmosfære fra polske skoger, en usannsynlig heltinne i sin beste alder og en tragikomisk historie om menneskets natur – og kampen mellom menneske OG natur.

Regissørene Agnieszka Holland og Kasia Adamik (kreditert med mindre fontstørrelse) vever harsk realisme sammen med drømmebilder som tematiserer kynisk behandling av både mennesker og dyr.

Jaktsesong kan virke å være en skildring av en kvinnes sviktende mentale helse, og har i tillegg utviklinger på lur som gjør filmen både morsom, spennende og overraskende.

Fru Duszejko (Agnieszka Mandat-Grabka) bor alene ute på den polske landsbygda, nær grensa til Tsjekkia, i et miljø preget av jaktglade menn.

Noen av områdets jegere, som også er maktfaktorer i lokalsamfunnet, møter ublide skjebner ute i skogen, kun omgitt av dyrespor. Fru Duszejko har en anelse om hva som kan ha skjedd med dem, men blir ikke trodd når hun legger frem sine teorier.

Filmen har utsøkt foto av Jolanta Dylewska og Rafal Paradowski, et musikalsk lydspor av Antoni Komasa Lazarkiewicz som sniker seg inn på deg med illevarslende stemninger og et ensemble av skuespillere som balanserer på kanten til overspill, uten å snuble over.

 

View Event →

Mar
10
to Mar 11

Møt deg selv i Hurdal Økolandsby

26734365_965049853646732_9065138260780132968_n.jpg

Lengter du etter påfyll av energi og glede?
Ønsker du klarere mål i livet?
Opplever du mye stress i hverdagen?
Vil du skape mer indre ro?
Ønsker du inspirerende helseråd?

Om du svarer JA på en eller flere av disse spørsmålene, ønsker vi deg velkommen til vårt helgekurs som gir deg økt selvinnsikt.
I tillegg får du vite mer om vår økolandsby

Kursets temaer:

• Avspenning og stresshåndtering
• Næringsrik kost og helse
• Bevegelse og frigjørende dans
• Miljøet i og rundt oss
• Hva gir et langt, lykkelig og friskt liv
• Hvordan skape en tydelig visjon for sitt liv.

Mange av oss har lite tid til avkobling i hverdagen. Det finnes mange ”skal bare” og gjøremål som avløser hverandre uten at vi har tid til å reflektere over hva som egentlig er viktigst. Ofte vet du best selv, men vi har blitt lært opp til å finne svar utenfor oss selv. Det ønsker vi å bidra til å snu gjennom våre kurs.
”Møt Deg Selv”- helgen gir deg mulighet til å kjenne etter hva du behøver gjøre for å få et rikere liv.

Kom og bli inspirert!
Kanskje oppdager du helt nye ting i livet du ønsker fokusere på. Vi har alle et stort potensiale!
«Møt deg selv” -kurset gir deg verktøy og teknikker som stresshåndtering, mindfulness, dynamiske meditasjoner, visjonsarbeid, samtaler, og i tillegg får du omvisning i økolandsbyen.
Gi deg selv et kurs der myke øvelser veves sammen med samtaler og foredrag.

Kursleder; Eva Hellgren, visjons coach, kroppspsykoterapeut og kostveileder
Björn Fredriksson, sosionom og kroppspsykoterapeut
Vi har begge over 30 års erfaring i kurs om selvinnsikt, helse- og visjonsarbeid
Når vi holder kurs, sier vi aldri ”dette er det eneste som er sant”. Vi ber rett å slett folk finne tilbake til sin egen evne til å lytte til seg selv. ”Doing is knowing”
Kontakta oss gjerne om du vill vite mer om kursinholdet! Mer detaljert program kommer!


Plass: Hurdal Økolandsby, www.hurdalecovillage.no, 1 time nord fra Oslo
Pris: 1 500 kr  
Når; lørdag 10-19, søndag 10-16
Økologisk lunsj og middag kan kjøpes på Kjøkkenhagen kafé, https://www.facebook.com/kjokkenhagenhurdal/
Overnatting i Økolandsbyen kan arrangeres
Info og påmelding: Eva Hellgren, evali.hellgren@gmail.com, 40498355

View Event →
Mar
9
7:00 PM19:00

Gongbad, yoga og meditativ konsert

Velkommen til en vakker og magisk opplevelse!

27867966_1654923227928984_1305615482139621187_n.jpg

 

Igjen er vi så heldige og få besøk av Circles of Sound i Økolabdsbyen i Hurdal (den gamle presteboligen). Denne gangen inviterer vi til et kveldsarrangement, en herlig avslutning på uken - en perfekt start på helgen.

Gongen er et helt spesielt instrument, rikt på overtoner. De lager lyder de fleste ikke har hørt maken til, og kan gi en opplevelse av å være i en tidløs tilstand.

Til kveldsarrangement toner vi inn med noe bevegelse (yoga). Vi gir større plass til gongbadet og den meditative konserten, og det blir mer likt konsertene Circles of Sound har i Emanuel Vigeland Museum i Oslo.

Det blir musikk med vokal, fløyte, gitar, didgeridoo, sjøtromme, harpe, tibetanske syngeboller mm.

Grethe Torrissen er gongspiller, yogalærer (klassisk og kundalini yoga) og sanger. Hun har gått i lære hos noen av nåtidens største gongmestre som Mehtab Benton og Don Conreaux. Frans Hamer er musiker og multiinstrumentalist fra Nederland. Han spiller en rekke instrumenter som fløyte (som er hans hovedinstrument), gitar, harpe, didgerido, tromme etc. Han jobber som lydterapaut og gir meditative lydreiser. Til sammen utgjør de duoen "Circles of Sound". De lager musikk innen sjangre som meditativ musikk, world music, irsk og norrøn musikk, og har jevnlig gongbad i Emanuel Vigeland Museum.

Etter konserten inviterer vi til te og noe å bite i.

Sted: Den gamle presteboligen som er tilknyttet Økolandsbyen i Hurdal.
Varighet: 2 timer + te etterpå
Pris: Kr 350,- (kontant eller Vipps)
Ta med: yogamatte, pledd og pute til å sitte på.
Påmelding: e-post til projectcirclesofsound@gmail.com (påmelding er bindende)
Mer info: kontakt 90 55 60 51 (Grethe)

Vi anbefaler å ankomme i god tid (senest 10-15 minutter før).

Der er mulig å overnatte på den gamle presteboligen for Kr 200,- person eller Kr 500,- pr rom. Dette er en fin mulighet til å utforske Hurdal økolandsby for de som ønsker det. Det er også mulig å leie sengetøy. Kontakt Berit Børte i Økolandsbyen, telefon 994 25 649, vedr. overnatting.

View Event →
Mar
1
7:00 PM19:00

Filmvisning: Magnolia (1999)

An epic mosaic of interrelated characters in search of love, forgiveness, and meaning in the San Fernando Valley.
hero_Magnolia-image.jpg

Magnolia er en film fra 1999, skrevet, produsert og regissert av Paul Thomas Anderson. Filmen forteller historien om flere individer i løpet av en dag i San Fernando Valley, California. Den vever sammen ni forskjellige historier til en rød tråd. En stil nært beslektet i de uavhengige film-miljøene, og ikke ulikt en del av Robert Altmans filmer.

Les mer om filmen på IMDB og se trailer her!

 

View Event →
Podekurs på gården 24.2
Feb
24
11:00 AM11:00

Podekurs på gården 24.2

kaizen-nguy-n-409457.jpg

I forbindelse med etablering av fruktfelt på gården i Hurdal Økolandsby, arrangeres det kurs i poding lørdag 24. februar fra kl 11-14 i fjøset. Kurs-arrangør er Ebbe Dam Meinild, og kursholder er fra Sagaplant, Norges største leverandør av podekvister.

På kurset lærer man å pode, dvs sette to halvparter av et tre sammen, slik at delene vokser sammen og blir et nytt tre med en grunnstamme (rot) og en edel del (den som bærer frukt) - podekvisten. Etterpå skal treet i potte med plantejord. Det vil da sakte men sikkert vokse sammen.

Kurset passer godt for folk som er nye i faget, det vil bli gjennomgang av ulike teknikker og mulighet for å prøve seg.

Det vil finnes en del materiale man kan øve seg på og også grunnstammer og podekvister av ulike eplesorter. Man kan også få kjøpe med seg et tre eller to som man selv har laget til utplanting i juni. Vi på gården kan ta vare på treet så lenge.

Det er begrenset til 10 plasser og koster kr 300,- per pers.

Påmelding og ytterligere spørsmål sendes til Ebbe Dam Meinild: emeinild@gmail.com

View Event →
Feb
19
8:30 AM08:30

Jamsession med Bos Taurus

Jamsession med Bos Taurus

Bli med og spille og synge siste fredagen i februar!
Musikklivet i Hurdal trenger et samlingspunkt, og vi har dratt i gang månedlige jamsessions der alle er velkomne!

28166949_985159174969133_292540470130400154_n.jpg

Husbandet Bos Taurus spiller bluesrock og består av Kristin Seim Buflod - vokal, Isak Bråthen - gitar og vokal, Robin Sollien - gitar, Frode Sollien - bass og Ole-Johan Amundsen på trommer. Gutta i bandet komper det meste av rock- og blueslåter, og du må gjerne også spille egne låter eller andre sjangere for oss hvis du vil! Ta kontakt med Isak på 930 80 896 angående det musikalske! Ta gjerne med instrumenter (vi har også noen til utlåns!)

Publikummere er selvfølgelig også hjertelig velkomne!
Kjøkkenhagen kafé har alle rettigheter, og er åpen til kl 01.00 med pizza, burgere og søtpotetfries fram til kl 22.00.

Cc: kr 100,-

View Event →
Feb
10
9:00 AM09:00

VM Spark utfor 2018

SparkVM.jpg

Vinterens vakreste eventyr arrangeres 10. Februar 2018 i Hurdal. 
Påmelding åpner 15. desember. Link blir lagt ut her og på hjemmesiden vår, vmsparkhurdal.no
Der finner dere også en del praktisk info. Mye av det vil komme her og etterhvert som det nærmer seg.

View Event →
Feb
8
7:00 PM19:00

Filmvisning: Stabukker

  • Landsbyvegen 1 2090 Hurdal Norge (map)
  • Google Calendar ICS
download.jpg

Stabukker er en sorgmunter film full av varme og vemod, spøk og alvor, og med stor kjærlighet til alle einstøingene på landsbygda.
I en avsidesliggende dal på Island bor brødrene Gummi og Kiddi. De er begge sauebønder og svært stolte av sine flotte dyr som familien har avlet frem gjennom generasjoner.

De har ikke snakket sammen på 40 år, og kommuniserer gjennom gårdshunden som løper mellom dem med ordknappe beskjeder. En dag oppdager Gummi at en av sauene til Kiddi er syk og hele flokken er i fare. Nå må brødrene legge gammelt uvennskap til side for å redde det kjæreste de eier.

STABUKKER var Islands Oscar-kandidat og har vunnet en rekke priser, blant annet beste film i Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes.

Omtale: arthaus


Island, 2015.

Original tittel: Hrútar.

Regi: Grimur Hákonarson
Skuespillere: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving m.fl.

Manus: Grimur Hákonarson.

Musikk: Atli Örvarsson

Språk: Islandsk.

Lengde: 1 t. 32 min. Sensur: 9 år

View Event →
Jan
27
to Jan 28

Jamsession med Bos Taurus

Bli med og spille og synge siste lørdagen i januar!


Musikklivet i Hurdal trenger et samlingspunkt, og vi drar i gang månedlige jamsessions fra januar av der alle er velkomne!

26113842_959957860822598_4877391120429067169_n.jpg


Husbandet Bos Taurus spiller bluesrock og består av Isak Bråthen - gitar og vokal, Kristin Seim Buflod - vokal, Frode Sollien - bass og Ole-Johan Amundsen på trommer. Vi varmer opp med et sett på ca 45 min, og så er det din tur til å være med. Gutta i bandet komper det meste av rock- og blueslåter, og du må gjerne også spille egne låter eller andre sjangere for oss hvis du vil! Ta kontakt med Isak på 930 80 896 angående det musikalske!

Ta gjerne med instrumenter (vi har også noen til utlåns!)
Publikummere er selvfølgelig også hjertelig velkomne!


Kjøkkenhagen kafé har alle rettigheter, og er åpen til kl 01.00 med pizza, burgere og søtpotetfries fram til kl 22.00.


Cc: kr 100,-

View Event →
Jan
21
5:00 PM17:00

Eva Fjeldstad - bedre helse med urter og krydder

sunnere liv med urter.jpg

"Begynn det nye året med en spennende, smakfull og krydret tilværelse".

Vi gjentar suksessen med foredrag og etterfølgende middag for de som ønsker det.
19.november hadde vi lansering av Eva Fjeldstads bok "Takk for maten?" og kaféen var helt full.
Denne gangen vil Eva Fjeldstad fokusere på hvordan vi kan bruke krydder og urter i maten i tillegg til å nevne viktige poenger om tarmbakterienes innvirkning på helsa vår. Krydder og urter har "glemte" egenskaper som vi med fordel kan begynne å utnytte i mye større grad enn vi gjør.
Det viser seg at urtene og de tørkede krydderne rydder opp i bakteriebalansen i tarmen og bidrar til å senke stress.
Igjen ser vi spennende sammenhenger mellom det vi spiser og vår fysiske og psykiske helse.


Foredrag kl. 17, middag med oppskrifter fra boka, samt boksalg fra kl. 18 til 20.

View Event →
Jan
15
9:30 AM09:30

Gongbad, yoga og meditativ konsert - Circles of Sound

17.11.12.jpg

Circles of Sound kommer igjen til Økolandsbyen i Hurdal (den gamle presteboligen), og ønsker velkommen til en magisk opplevelse med gongbad, yoga og meditativ konsert. 

Gongen er et helt spesielt instrument, rikt på overtoner. De lager lyder de fleste ikke har hørt maken til, og kan gi en opplevelse av å være i en tidløs tilstand. 

Det blir en kraftfull og vakker opplevelse! 

Yoga er en del av den meditative konserten. Vi gjør et program for "å åpne og balansere chakraene", hvor vi også spiller musikk som resonnerer til hvert chakra. Det er yoga som passer for alle, både nybegynnere og avanserte yogier. Under selve gongbadet ligger du i ca 45 minutter. 

Det blir musikk med vokal, fløyte, gitar, didgeridoo, sjøtromme, harpe, tibetanske syngeboller mm.

Grethe Torrissen er gongspiller, yogalærer (klassisk og kundalini yoga) og sanger. Hun har gått i lære hos noen av nåtidens største gongmestre som Mehtab Benton og Don Conreaux. Frans Hamer er musiker og multiinstrumentalist fra Nederland. Han spiller en rekke instrumenter som fløyte (som er hans hovedinstrument), gitar, harpe, didgerido, tromme etc. Han jobber som lydterapaut og gir meditative lydreiser. Til sammen utgjør de duoen "Circles of Sound". De lager musikk innen sjangre som meditativ musikk, world music, irsk og norrøn musikk, og har jevnlig gongbad i Emanuel Vigeland Museum. 

Etter konserten inviterer vi til te og frukt. 

Sted: Den gamle presteboligen som er tilknyttet Økolandsbyen i Hurdal. 
Varighet: 2 timer + te etterpå
Pris: Kr 350,- (kontant eller Vipps)
Ta med: yogamatte, pledd og pute til å sitte på.
Påmelding: e-post til projectcirclesofsound@gmail.com (påmelding er bindende)
Mer info: kontakt 90 55 60 51 (Grethe)

Vi anbefaler å ankomme i god tid (senest 10-15 minutter før).

Der er mulig å overnatte på den gamle presteboligen for Kr 125,- person eller Kr 500,- pr rom. Dette er en fin mulighet til å utforske Hurdal økolandsby for de som ønsker det. Det er også mulig å leie sengetøy. Kontakt Berit Børte i Økolandsbyen, telefon 994 25 649, vedr. overnatting.

View Event →
Jan
3
4:00 PM16:00

Gongbad, yoga og meditativ konsert - Circles of Sound

24796519_1592554944165813_1430360319459320579_n.jpg

Circles of Sound kommer igjen til Økolandsbyen i Hurdal (den gamle presteboligen), og ønsker velkommen til en magisk opplevelse med gongbad, yoga og meditativ konsert. 

Gongen er et helt spesielt instrument, rikt på overtoner. De lager lyder de fleste ikke har hørt maken til, og kan gi en opplevelse av å være i en tidløs tilstand. 

Det blir en kraftfull og vakker opplevelse! 

Yoga er en del av den meditative konserten. Vi gjør et program for "å åpne og balansere chakraene", hvor vi også spiller musikk som resonnerer til hvert chakra. Det er yoga som passer for alle, både nybegynnere og avanserte yogier. Under selve gongbadet ligger du i ca 45 minutter. 

Det blir musikk med vokal, fløyte, gitar, didgeridoo, sjøtromme, harpe, tibetanske syngeboller mm.

Grethe Torrissen er gongspiller, yogalærer (klassisk og kundalini yoga) og sanger. Hun har gått i lære hos noen av nåtidens største gongmestre som Mehtab Benton og Don Conreaux. Frans Hamer er musiker og multiinstrumentalist fra Nederland. Han spiller en rekke instrumenter som fløyte (som er hans hovedinstrument), gitar, harpe, didgerido, tromme etc. Han jobber som lydterapaut og gir meditative lydreiser. Til sammen utgjør de duoen "Circles of Sound". De lager musikk innen sjangre som meditativ musikk, world music, irsk og norrøn musikk, og har jevnlig gongbad i Emanuel Vigeland Museum. 

Etter konserten inviterer vi til te og frukt. 

Sted: Den gamle presteboligen som er tilknyttet Økolandsbyen i Hurdal. 
Varighet: 2 timer + te etterpå
Pris: Kr 350,- (kontant eller Vipps)
Ta med: yogamatte, pledd og pute til å sitte på.
Påmelding: e-post til projectcirclesofsound@gmail.com (påmelding er bindende)
Mer info: kontakt 90 55 60 51 (Grethe)

Vi anbefaler å ankomme i god tid (senest 10-15 minutter før).

Der er mulig å overnatte på den gamle presteboligen for Kr 125,- person eller Kr 500,- pr rom. Dette er en fin mulighet til å utforske Hurdal økolandsby for de som ønsker det. Det er også mulig å leie sengetøy. Kontakt Berit Børte i Økolandsbyen, telefon 994 25 649, vedr. overnatting.

View Event →
Dec
17
12:00 AM00:00

Juleverksted

Pepperkake.jpg

Her blir det liv og leven! Økopepperkakebakeverksted, salg av grøt med mandel og gløgg med og uten, barnedansoppvisning, gymsal med frilek, juleverksted med pynt og kort, markedsområde med delikatesser m.m., gang og sang rundt juletreet - og kanskje kommer nissen! 

Program kommer senere!

Gratis inngang, men det koster litt per aktivitet i juleverkstedet - pepperkaker, julekort, julepynt m.m. (Ta med kontanter!)

View Event →
Nov
23
7:30 PM19:30

Haider

17.11.12 B2.jpg

Regissør: Vishal BHARDWAJ (India, 2014)
Språk: Hindi med engelsk undertekst
Spilletid 158 min

Dette er en moderne adapsjon av Shakespeares Hamlet. Vi møter Haider, en ung mann som reiser hjem til Kashmir når han får høre at hans far er drept. Ikke bare får han vite at sikkerhetsstyrkene anholdt faren for å ha gitt militante husly, men moren har også innledet et forhold til Haiders onkel. Et intenst drama følger mellom mor og sønn, der begge sliter med å forsone seg med farens bortgang. Det går ikke lenge før Haider får vite at det er onkelen som står bak drapet, og vi følger hans reise for å hevne farens død.

Haider er den siste av tre filmer i Vishal Bhardwajs Shakespeare-trilogi. Tidligere har Bhardwaj laget Maqbool (2003), basert på Macbeth, og Omkara (2006), basert på Othello. I hovedrollen som Haider finner vi Shahid Kapoor (Kaminey: The Scoundrels), mens Haiders mor portretteres av Tabu (Life of Pi). Musikken er komponert av Vishal Bhardwaj selv, mens Gulzar har skrevet tekstene. Gulzar er en prisbelønnet låtskriver som har vunnet både Grammy og Oscar for beste sang skrevet for en spillefilm, med sangen «Jai Ho» kjent fra Slumdog Millionaire. 

Vishal Bhardwaj (f. 1965) er en indisk regissør. Bhardwaj kom opprinnelig til Mumbai som komponist, men begynte etter hvert også å regissere filmer. I dag regnes han som en av Indias ledende regissører. Hans arbeid blir sett på som banebrytende innen indisk film, og han har vunnet en rekke priser for filmene sine i hjemlandet.
Omtale fra Norsk filmklubbforbund.

View Event →
Nov
19
5:00 PM17:00

Boklansering: "Takk for maten!" av Eva Fjeldstad

17.11.19.jpg

Foredrag, smaksprøver og mulighet til å kjøpe en god søndagsmiddag på Kjøkkenhagen kafé.

17.00: Foredrag med smaksprøver
18.00: Salg av bøker og mulighet til å kjøpe middag basert på oppskriftene i "Takk for maten!. Boka tarmen din har ventet på"

Foredraget "Hva skal du spise for å få god tarmhelse?"
tar utgangspunkt i den nye boka "Takk for maten! Boka som tarmen din har ventet på". Du vil få en mengde gode tips og råd om hva som nærer de gode tarmbakteriene og hvordan ulike næringsmidler kan kombineres for å forsterke den positive effekten av ulike matvarer. Eva Fjeldstad kombinerer kunnskap om mat som har gått tapt i moderne tid, med nyere kunnskap om hva som er godt for helsa vår.
Sammenhengen mellom bakteriene i jorda og bakteriene i tarmen er spennende, og Eva vil vise oss hvordan mennesket inngår som en uløselig del av den helheten vi lever i. Hennes referanser er hjerne- og tarmforskere fra hele verden.
Årsaken til ulike fordøyelsesproblemer, blant annet irritabel tarm (IBS), vil bli analysert og du vil få en forståelse for hva du selv kan gjøre for å få en sterk og rolig tarm og balanse blant bakteriene.

View Event →
Nov
18
2:00 PM14:00

Circles of Sound

17.11.12.jpg

Gongbad, yoga og meditativ konsert

Circles of Sound kommer til Økolandsbyen i Hurdal (den gamle presteboligen), og ønsker velkommen til en magisk opplevelse med gongbad, yoga og meditativ konsert.

Gongen er et helt spesielt instrument, rikt på overtoner. De lager lyder de fleste ikke har hørt maken til, og kan gi en opplevelse av å være i en tidløs tilstand.

Det blir en kraftfull og vakker opplevelse! Yoga er en del av den meditative konserten. Vi gjør et program for "intuisjon og å være i flyt i livet". Det er yoga som passer for alle, både nybegynnere og avanserte yogier. Under selve gongbadet ligger du i ca 45 minutter.

Det blir musikk med vokal, fløyte, gitar, tibetanske syngeboller mm.

Grethe Torrissen er gongspiller, yogalærer (klassisk og kundalini yoga) og sanger. Hun har gått i lære hos noen av nåtidens største gongmestre som Mehtab Benton og Don Conreaux. Frans Hamer er musiker og multiinstrumentalist fra Nederland. Han spiller en rekke instrumenter som fløyte (som er hans hovedinstrument), gitar, harpe, didgerido, tromme etc. Han jobber som lydterapaut og gir meditative lydreiser. Til sammen utgjør de duoen "Circles of Sound". De lager musikk innen sjangre som meditativ musikk, world music, irsk og norrøn musikk, og har jevnlig gongbad i Emanuel Vigeland Museum.

Etter konserten inviterer vi til te og frukt.

Sted: Den gamle presteboligen som er tilknyttet Økolandsbyen i Hurdal.
Varighet: 2 timer + te etterpå Pris: Kr 350,- (kontant eller Vipps)
Ta med: yogamatte, pledd og pute til å sitte på.
Påmelding: e-post til projectcirclesofsound@gmail.com (påmelding er bindende)
Mer info: kontakt 90 55 60 51 (Grethe)
Vi anbefaler å ankomme i god tid (senest 10-15 minutter før).
Der er mulig å overnatte på den gamle presteboligen for Kr 125,- person eller Kr 500,- pr rom. Dette er en fin mulighet til å utforske Hurdal økolandsby for de som ønsker det. Det er også mulig å leie sengetøy. Kontakt Berit Børte i Økolandsbyen, telefon 994 25 649, vedr. overnatting.

View Event →
Nov
16
6:00 PM18:00

TA VARE PÅ FREMTIDEN

17.11.18.jpg

Lokal og nasjonal grønn politikk i et globalt perspektiv

Åpent møte i regi Akershus og Hurdal Miljøpartiet De Grønne
TA VARE PÅ FREMTIDEN
– lokal, regional og nasjonal grønn politikk i et globalt perspektiv

Foredrag med KRISTIN ANTUN OG ØYVIND SOLUM

Fremtidssmia ved Hurdal økolandsby, torsdag 16. november 2017, klokken 18-20. 

Hva er sammenhengen mellom de store globale spørsmålene, nasjonal politikk og det Miljøpartiet De Grønne arbeider med lokalt? Her oppsummeres en del hovedpunkter. 

Kristin Antun sitter i sentralstyret, fylkesstyret, fylkestinget og kommunestyret i Nannestad. Øyvind Solum er fylkesleder og sitter i landsstyret, fylkestinget og kommunestyret på Nesodden.  

De vil på møtet vise behovet for et grønt skifte både i et globalt, nasjonalt og lokalt perspektiv, og fortelle om noen av de viktigste sakene for MDG i tiden fremover. 

Du vil også møte representanter for lokallaget Hurdal MDG, som vil fortelle litt om arbeidet i lokallaget og kommunestyret. Det blir god tid til spørsmål og dialog. Både medlemmer og andre interesserte er hjertelig velkommen, selv om vi særlig vil oppfordre deg som kan være åpen for å bli med i partiet til å komme. Vi vil også fortelle litt om hva det innebærer å være medlem. Uansett, ta gjerne med noen du kjenner og spre informasjon om møtet. 

Ingen påmelding og gratis adgang.

Representanter for Hurdal økolandsby vil ønske velkommen og fortelle kort om status for økolandsbyprosjektet og litt om utviklingsplanene fremover. 
Kafeen i Fremtidssmia er åpen før og under arrangementet, slik at det er mulig å få kjøpt seg mat og drikke. 

https://www.hurdalecovillage.no/fremtidssmia/oko/neringssenter/

View Event →
Nov
4
to Nov 5

LIV OG RØRE

22712596_10154836213865927_1548579520489315287_o.jpg

Nå blir det LIV OG RØRE på på Fremtidssmia i Hurdal!
Lørdag 4. november kl 12 - 16 gjentar vi suksessen fra i vår.

Kom og se alt det nye som skjer i Hurdal økolandsby og møt mange av de nye innflytterne. Se hva de produserer, drømmer om, ønsker, har planer om, er engasjert i, holder på med, jobber med, brenner for, surrer med tanker om og vil ha med andre på.

Fremtidssmia vil fylles med stands med håndverk, såper, honning, kremer, urter, bøker, kunst, kurs – og behandlingstilbud m.m. Alt som rører seg i ”grenda” og på ”smia” av grupper, lag, sirkler, interesseorganisasjoner, firmaer og foreninger vil presentere seg og gi informasjon, tilbud, smakebiter og ”prøve på”.

Nytt i høst:
- Foredrag
- Forestilling
- Barnas bord
Kanskje kommer det en musikant eller to?

Inviter venner, familie, sambygdinger, naboer og folk fra fjern og nær!
Kjøkkenhagen holder åpent fra kl. 12 og har pizza og annet godt på menyen.

View Event →
Oct
26
7:30 PM19:30

Plateslippkonsert med Kjetil Mulelid trio

22519668_918136205004764_4529125022073478103_o.jpg

Med en miks av Mulelid's komposisjoner og rene kollektive
improvisasjoner, byr Kjetil Mulelid Trio på musikk som både er
energisk og intim, med nydelige melodier, komplekse rytmer og
spennende harmonikk. Jazztrioen er en moderne akustisk pianotrio.
Inspirert av alt fra salmer til det energiske og de harmoniske
fargeflatene i «free jazz», skaper de musikk som står sterkt på
den moderne jazzscenen. De tre medlemmene har sluppet en rekke godt
mottatte albumer, og er å bli sett på Skandinaviske klubber og
festivaler med forskjellige prosjekter som Wako, Kjemilie, Megalodon
Collective (_Spellemannsnominert_ _for beste jazz album 2016_),
"Left
Exit, Mr.K», Operasjon Hegge and Round Trip.

Som trio har de på under et år turnert i Sentraleuropa og spilt
inn
sitt første album som vil bli utgitt høsten 2017 på Rune
Grammofon.
Videre venter flere konserter i hele Europa

Kjetil Mulelid - piano
Bjørn Marius Hegge - kontrabass
Andreas Winther - trommer

Inngang kr 200,-

Kjøkkenhagen kafé er åpen under arrangementet.

View Event →
Oct
20
to Oct 22

Filmfestival

Filmfestival i hurdal.jpg

Hurdal filmklubb har gleden av å invitere til filmfestival helga 20.-22. oktober. Programmet består av filmer som fra ulike perspektiv tematiserer bærekraft. 

Kl. 19:30 på fredag starter programmet med Wim Wenders "Jorden salt". Filmen følger den brasilianske fotografen Sebastiao Salgado gjennom hans 40-årige karriere. 

Kl 15:00 på lørdag starter vi med å vise "Swedish theory of love". En svensk dokumentar om den skandinaviske velferdsmodellen. Ender den opp med å gjøre oss alle mer ensomme? 

Til lørdagens andre filmvisning kl. 18:30 "Living without money", får vi besøk av regissør Line Halvorsen. Filmen viser et portrett av 68 år gamle Heidemarie Schwermer, som de siste 14 årene har valgt å leve uten penger. Line Halvorsen vil holde innledning til filmen. 

Festival avsluttes søndag kl 15:00 med den japanske animasjonsfilmen "Prinsesse Mononoke." I denne filmen møter vi skogens guder og deres prinsesse i kamp mot et gruvesamfunn. Filmen har 9 årsgrense. Barn og unge mellom 9-18 år kan se filmen gratis i følge med voksne filmklubbmedlemmer.

Billetter: 
Medlemsskap: 150,-
Billettpris: 50,-
Festvallpass for medlemmer: 150,-
Festivalpass ikke-medlemmer: 300,-
Har du allerede kjøpt kort med tilgang til alle høstens filmer, er filmene på festivalen inkludert.

View Event →
Sep
9
to Sep 10

Omvisning i landsbyen under Høstivalen

Festival_Økolandsbyen_04.jpg

Omvisning i Økolandsbyen under festivalen


Lørdag 9. og søndag 10. september kl. 13.00

Kontakt (Kristin Seim Buflod T: 97 97 93 27)

Omvisningen starter på gårdstunet med en liten introduksjon til
Økolandsbyens visjon og historikk. Vi går så en runde på jordet, der det
bugner av grønnsaker dyrket av Hurdal Andelslandbruk. Turen går videre
til Huldra Økogrend (boligtun 1), der det nå bor ca 150 mennesker
fordelt på 70 boenheter. Vi tar en titt inn i et av husene, og ender opp
på boligtun 2, som er under utvikling. Vi går så videre til Fremtidssmia
Økologiske Næringssenter, som huser kafé, bakeri, helsekost, 
designstudio, psykologpraksis, behandlere, danseundervisning, kontorer
m.m.

Om man er interessert i kjøp eller leie av bolig i boligtun 2 kan man
avtale privat omvisning ved en senere anledning.

View Event →
Sep
8
to Sep 10

Høstivalen 2017 - Hurdal Økolandsby

Høstival 2017-full pakke-siste.jpg

 

Høstivalen er et eventyrlig arrangement med fantastiske kulturopplevelser og morsomme aktiviteter for barn i alle aldre. 
Det er nå nærmere 150 mennesker fordelt på 70 hustander boende i økolandsbyen, og det er et bredt spekter av disse som nå inviterer til festival.

De mange barneaktivitetene våre er lagt til lørdag fra klokken 12 til klokken 17:30. Se eget program for barneaktiviteter

Fredag 8.september
Konferansier: Sissel Aandal
17:30 - Halmscenen åpner
18:00 - 23:00 Konserter
18:30 - 20:00 Bernard Briis Band
20:00 - 21:00 Christine Lingaas med Anders Aarum på piano, 
Jens Fossum på bass og Hermund Nygård på trommer.
21:00 - 21:20 Julie Buflod Torp
21:30 - 23:00 Jamsession med Anders Aarum, Jens Fossum, Hermund Nygård. Ta med deg instrumentet ditt eller stemmen din og grip sjansen, scenen er din på Jamsession.

Lørdag 9. september
12:00 - 18:00 Marked med mange spennende stands og
aktiviteter for barn i alle aldre. (Se beskrivelse under)
17:30 - 23:00 Konserter
Konferansier: Sissel Aandal.
18:00 -18:30 Kari Lise Høgseth - Hagen i Prestegårdsboligen. 
Halmscenen.
18:30 - 19:00 Dans, soloopptreden med Andrea Mathilde Østvik Johnson.
19:00 - 19:45 Gavin Loughlin. 
19:45 - 20:30 "Lyden av Stillhet" med Victoria Johnson og Kristin Seim Buflod.
20:30 - 21:30 The Bee´s Niece - Ragnhild Zeigler og Kay Skogheim.
21:30 - 22:30 Nosizwe Baqwa med Marius Gjærsjø og Nick Hatch.

Barneaktiviteter på lørdag:
På lørdag vil barn kunne boltre seg i gymsalen vår med diverse aktiviteter samt på programmet har vi disse:
Kl 13.00 Trommereiser med Eirik Gram Franck i tipien på gården.
kl 14.00 Sjørøver besøk.
Kl 16.00 Tryllekunstner Guilherme Magic Curty.
Kl 17.00 Trommereise med Eirik Gram Franck i Tipien på gården.
Alle aktivitetene er lagt opp innendørs på Fremtidssmia bortsett fra Ponnieridning for barna, ta med seg gummistøvler og regntøy, det finnes ikke dårlig vær bare dårlig klær :) 

Marked lørdag
Markedet vil bugne av bord som selger gjenbruks artikler, honning fra økolandsbyen, sjokolade, helse og velvære produkter, kunst, morsomme tidsriktige t-skjorter og mye mye annet. 
Kl 14.00 Spiselige plante Vandring med Stephen Barstow
Kl 13.00 Guidet tour gjennom økolandsbyen med Simen Torp. 

Foredrag på Lørdag:
Kl 14.00 Er sjokolade den nye vin? Istedenfor vinsmaking vil vi ha sjokoladesmaking så bli med inn i sjokoladens verden med sertifisert sjokolade smaker Csaba Toth fra Sjokohuset Norge. 
Kl 16.00 Carl Fredik Normann har skrevet boken Tidløs Medisin - På leting etter den glemte helhet. Han vil ha ett foredrag som er intressant for alle. Her vil de som jobber med mennesker, med kultur, med skole, med naturen og med samfunn få en gammel og tidløs forklaring på hvordan avgjørende sider ved våre liv kan henge sammen.

Søndag 10. september
Indre Bærekraft
Kl 11.00 dagens behandlere og foredragsholdere blir presentert, deretter følgende program:
Foredrag: 
Kl 12.00 Hva sier hjerneforskning om kronisk smerte med Sindre Haga Andreassen.
Kl 13.00 Indre Ro med Keyhan Ighanian
Kl 13.00 Guidet tour gjennom økolandsbyen med Simen Torp. 
Kl 14.00 Indre Ro med Keyhan Ighanian
Kl 16.00 Foredrag om Rådslaging som møteform med Keyhan Ighania. 
Gymsal:
Kl 13.00 Acro Yoga med Zoe Ma
Kl 14.00 5Rytmer med Mari Rosmann
Kl 15.15 Ikya Meditasjon med Mads Graf
Kl 17.00 Høstivalens avslutningsmeditasjon med Malin Beitdokken.

Konserter fra 18-23:00 fredag: 200;- (kjøpes i porten)
Konserter fra 18-23:00 lørdag: 200.- (kjøpes i porten)
Konserter begge dager: 300.- (kjøpes i porten)
Parkering: Gratis
Camping: Gratis

Kjøkkenhagen kafé og bakeri vil stå for matserveringen på festivalen. Det vil også bli salg av øl og vin på kveldsarrangementene.

NÆRMERE BESKRIVELSE AV FESTIVALEN

Marked på lørdag 12.00 - 18.00:
Møt dyra: ponni ridning, hils på geitene og alpakkaene
Omvisning i Økolandsbyen
KVANN (Norwegian Seed Savers) skal ha stand.
Stephen Barstow skal lede en spiselig - plante - vandring i innmark og utmark med fokus på flerårige grønnsaker!
Det vil være stands med gjenbruksartikler av alle slag og med varer fra lokale produsenter og kunstnere.
Er du nysgjerrig på hvordan Hurdal Andelslandbruk fungerer? De vil kunne fortelle deg alt om denne nye og spennende måten å organisere matproduksjon på.
Skulle du ønske å ha en stand er det bare å ta kontakt med oss på epostadr: hostivalen@hurdalecovillage.no

Det blir også ansiktsmaling, maleverksted og insektshotell, samt Hakkebakkedans for alle barna med vårt danseorakel Mari Eriksson Rosman samt trommereise i tipi med Eirik Gram Franck.
Det kan hende det dukker opp en karusell og en tryllekunstner, en papegøye og en klovn men det er ikke endelig bekreftet.

Artister og bidragsytere:

Stephen Barstow bor i Malvik, Sør-Trøndelag, men er til alles store glede å finne oftere og oftere i Hurdal økolandsby. 
Som ung vegetarianer på 80-tallet ble han advart mot at det er for kaldt i Malvik til å dyrke grønnsaker. Få har prøvd ut så mange forskjellige arter av spiselige planter som Steven Barstow.
Iløpet av 35 år har han prøvd ut over 4000 forskjellige grønnsaker i sin hage, de fleste flerårige og flere av dem vanlige stauder. På Åpen Dag i den Økologiske Hagebrukskampanjen
fikk han tittelen "The Extreme Salad Man" for sin salat med 363 sorter vekster i salaten. I 2003 var hans salat av 537 sorter vekster. Stephens bok «Around the World in 80 plants: an edible perennial vegetable adventure for temperate climates» er publisert 19. november 2014 i Storbritannia.

Christine Lingaas er en norsk sanger, låtskriver og psykolog.
Publikum beskriver henne som ekspressiv, inderlig, filosofisk og sårbar i måten hun tolker både gammelt og nytt låtmateriale, med referanser fra Soul og Jazz, og vokalister som Billie Holiday, Erykah Badu, Sarah Vaughan og Amy Winehouse.
Christine bor i økolandsbyen, hvor vi alle gleder oss til hennes første album med originalt låtmateriale den kommende vinteren. Til Høstivalen har hun fått med seg Anders Aarum på Piano, Jens Fossum på Bass og Hermund Nygård på trommer. Musikerene går fra å være fast husband på Jazzjammen på Herr Nilsen i Oslo, og inviterer deg til Jam-session på slutten av kvelden.

Kari Lise Høgseth er en operasanger (mezzosopran) med stor stemme og mangfoldige uttrykk.
Hun har hatt solistoppdrag hos blant andre Opera Sør, Oscarsborg Operaen, Oslo Operafestival og Ringsaker Operakor. Hun er jevnlig solist i kirkemusikalske verker og har utmerket seg som en dyktig formidler i romanse-repertoaret. Hun har gjort en rekke barneforestillinger og opera- og operettekonserter med Operatrioen "De Tre Damene" og fra høsten 2015 ble hun fast ansatt i Operakoret ved Den Norske Opera og Ballett i Oslo.
Her har hun spilt alt fra sigøyner og forføreriske kvinner til romvesen og straffange. Hun er utdannet ved Grieg-akademiet i Bergen og Operahøgskolen i Oslo og bor nå i Økolandsbyen i Hurdal. På Høstivalen kaster hun seg utenfor komfortsonen ved å utføre et sett med solo stuntopera uten orkester eller pianist å gjemme seg bak. Her blir det én dame – én stemme og et knippe vakre melodier som får klinge fritt ute i Guds frie natur. Kari Lise hadde konsert på Fremtidssmia i 2016 og blir på nytt å oppleve i Hurdal kirke 24 september kl 19.00.

«Lyden av stillhet»
Duoen "Lyden av stillhet" improviserer ut fra den indre stillheten de oppnår i meditasjon der og da. Ingen konsert er derfor lik, ingenting er innøvd, det eneste som er likt fra gang til gang (foreløpig) er at Victoria Johnson spiller fiolin og Kristin Seim Buflod synger.
Victoria Johnson er Norges eneste musiker med doktorgrad i el-fiolin. Hun er profesjonell musiker som har studert i Oslo, Wien og London. Hun har vært kunstnerisk stipendiat ved Norges Musikkhøgskole, har spilt ved en rekke nasjonale og internasjonale festivaler og siden 1995 har hun hovedsakelig konsentrert seg om samtidsmusikk. Victoria har vært en aktiv kammermusiker i stryker-duoen Kyberia og Ametri strykekvartett. Disse ensemblene har to spellemannsnominerte CD- innspillinger bak seg. Hennes første solo CD kom ut i 2012.
Victoria jobber for tiden mye med improvisasjon, og er også pedagog ved Barratt Dues musikkinstitutt.
Kristin Seim Buflod har studert sang med Magni Wentzel og Ruth Wilhelmine Meyer. Hun har vært med i flere grupper med konserter, festivalopptredener og turneer innen jazz, brasiliansk musikk og norske viser. Hun jobbet tidligere med film, og har også regissert sjangeroverskridende forestillinger med jazz, poesi og film, som ble oppført bl.a på jazzfestivalen i Molde og litteraturfestivalen på Lillehammer. Hun er også en av grunderne bak Hurdal Økolandsby, og jobber i dag som daglig leder i tillegg til konsertvirksomhet.

Julie Buflod Torp
Julie er 17 år, har vokst opp i Hurdal Økolandsby og har tross sin unge alder sunget på festivaler og mindre scener både i Norge og Sverige. Alle hennes låter er selvskrevne og uttrykkes med en vakker stemme som leverer fra et innholdsfylt og ømt hjerte. Julie går tredje året på musikklinjen på Oslo By videregående Steinerskole i Oslo og vi gleder oss til å følge henne på veien videre.

Nosizwe Baqwa er en sørafrikansk / norsk sanger som bor i Oslo, Norge. Hennes stil er en lekfull blanding av soul, jazz, blues, electronica og hip-hop. Sømløs blanding av sensuelle, modne lyder og tekster med en virvelvind av energi og forførelse. Hun uttrykker med lyrisk ferdighet sitt syn på verden og sin personlige reise mot å bli.
Nosizwe har en stor og tydelig stemme, en av Norges viktigste soulstemmer og har allerede spilt på både Træna- og Øya festivalen. Hennes debutalbum "In Fragments" som ble utgitt i 2016, er produsert av legendarisk produsent og sanger Georgia Anne Muldrow.
Nosizwe er ikke bare en begavet artist, hun har Mastergrad i Statsvitenskap, tidligere jobbet i FN, ICAN og World Music Festival. Høsten 2016 spilte hun med stor suksess Nina Simone på Caféteateret i regi av Nordic Black Teater, og da samtlige forestillinger ble utsolgt så er stykket satt opp igjen i oktober 2017.

Bernard Briis Band er en sløy, jordnær og kraftig melodisk kvintett. Bandets dynamiske lydbilde spenner seg fra små animerte bakgårdsvalser, swing, country og sterke poplåter. De leverer sårbare tekster, melodiøst, sjarmerende, tidvis progressivt og funky.
De er nyskapende og eksperimentelle og ønsker å mørne sitt publikum med varme og klare lydkilder, skjelvende historier og trygge akkorder i et variert låtmateriale.
Disse gutta har spilt på festival i Økolandsbyen før så vi ønsker de hjertelig velkommen tilbake. På bass: Morten Midre, trommer: Tobias Larsen, piano: Ole Henrik Fjell, lapsteel: Kay Skogheim, vokal/gitar: Henrik Werenskiold.
Bernard Briis ga ut albumet The Rise and Fall i 2011 og jobber nå med et nytt album.

The Bee´s Niece består av vokalist Ragnhild Zeigler og gitarist Kay Skogheim, de slapp sin debutsingel, «Passe oss for trikken» etterfulgt av en bryllupsturné i 2014, året etter kom albumet «Love, Politics and Science Fiction».
Ragnhild er låtskriver, sag-spiller, sosialarbeider og sosialistisk politiker. Hun vokste opp i Norge, men er halvt amerikansk, studerte musikk i Manchester, England i 3 år, tilbrakte 3 måneder i Ecuador og 4 måneder i Tanzania, spilte inn to album i Irland og var på verdensturné i 2011. Hun skriver quirky antifolk / alternative sanger med sosial bevissthet, ømhet, humor og intelligens.

Gavin Loughlin er en multi-instrumental låtskriver og uavhengig musikkprodusent fra Nord-England. Han har spilt på radiosendinger, og i konserter for BBC. Hans musikalske prosjekter, Dark Blue og The Paper Project, har blitt spilt på nasjonal og lokal radio i Storbritannia. Gavin gav ut albumet "On the sidewalk" høsten 2015 og har siden vært på en "langsom turné", du kan noen ganger finne ham på "åpen mic" eller på Jamsession. Gavin har tidligere både jobbet og bodd i økolandsbyen i Hurdal, der han også hadde konsert på Fremtidssmia.

Hebe Camilla Wathne stiller ut sine bilder lørdag. Hebe Camilla jobber med tegning, installasjon og skulptur, og bruker dette til å skape iscenesettelser der forholdet mellom mennesket og natur tematiseres. Sentrale referansepunkter er naturen som fenomen og prosess, og verden som mysterie. Hennes arbeider tenderer til det økosofiske, og drives av et engasjement for natur og miljøvern. Hebe Camilla er født i Stavanger men bor og arbeider nå i Hurdal økolandsby. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, har deltatt på en rekke gruppeutstillinger og hatt soloutstillinger ved Haugesund kunstforening og Kunstbanken Hedemark kunstsenter.

Mats Graf
Ikya Meditasjon
IKYA Meditation er en banebrytende form for aktiv meditasjon. Ny eller erfaren med å meditere? Her får du en ny måte å utforske og utfolde deg i livet.
"Gå dypt. Gå høyt. Ha det gøy. Aktiver livet ditt. Vær i ett med alt du er. Bruk sinnet, vær hjertet. Hold deg innstilt, vær slått på. Flyt og bli flyttet. Bli hele deg selv. Vær eventyrlysten i livet. Vær utforskeren. Prøv nye ting. Møt nye mennesker. Gå til nye steder. Uttrykk uutforskede deler av personligheten din. Vær mer av det du er. Vær alt. Vær ekte." Movementmeditation.
Mats Graf har nærmere 30 års heltidserfaring fra behandling og veiledning i Norge, Sverige og Danmark. Han er utdannet yogaintruktør og meditasjonslærer fra 1986, og var med i ledelsen av Skandinavisk Yoga og Meditasjonsskole i Stockholm frem til 1995, og drev siden Briskebyklinikken frem til 2016. Han har gjennom disse årene tatt diplomerte utdannelser i akupunktur, massasjeterapi og Still Point, samt medisin grunnfag.

5Rytmer med Mari Rosman
Mari bor i økolandsbyen, der hun underviser i 5Rytmer. De 5 rytmene, flyt - stakkato - kaos - lyrisk - stillhet, danner grunnlaget for en dansende meditasjon. Gjennom dansen får kroppen gi seg over til de bevegelsene som naturlig finnes i hver og en av oss. Pusten og jorden danner fundament for kontinuerlig sirkulasjon, retningsgivende former, forløsende overgivelse, ekspanderende frihet og en omfavnelse av det som er. Ingen trinn skal læres, ingen erfaring er nødvendig. Mari Rosman er akkreditert lærer i 5Rytmer fra Gabrielle Roths Moving Center i New York. Hun er også utdannet journalist og kulturarbeider og er sertifisert psykotraumeterapeut. På søndagen vil Mari spille musikk som utgjør en bølge som inviterer til å bevege seg etter de 5Rytmene. Det blir enkel veiledning, og det er bare å hive seg med der lysten inviterer deg inn i dansen. Barn og voksne er like velkomne. På lørdagen inviteres barn og foreldre inn i Hakkebakkeskogen, der våre egne bevegelser gir liv til fortellingen. Webside: www.dancingthewave.com

Eirik Gram Franck var en av pionerene som var med å grunnlegge økolandsbyen for nesten femten år siden. Han er utdannet biopat med spesialisering i urter og bor nå utenfor landsbyen. Under høstivalen vil han tilby en introduksjon til trommereiser som er en teknikk der en bruker trommen til å få deltagere til å møte dypere sider av seg selv. En kan møte kraftdyr eller andre entiteter i åndeverdenen, eller få kontakt med uforløste sider av seg selv.
Han har også studert forskjellige retninger innen mystisisme som bruk av diverse planter, svettehytte, trommereiser m.m.

Sindre Haga Andreassen har studert med shaolin kung-fu munkene i Kina, yoga mestere fra hele verden, biomekanikk, kroppspsykologi og anatomi eksperter i de vestlige vitenskapelige tradisjoner samt neuroplasticity (hjernen) basert smerte terapi. Han har drevet klinikk i Oslo i flere år og reist for å behandle leger, forskere og atleter internasjonalt. 
Hans personlige praksis omfatter 12 års sjamanisk praksis, yoga, taoistiske meditasjoner og kampsport. Han sitter på viktig kunnskap for samfunnet vi lever i og de unike utfordringene vi står overfor som en kultur. Han forklarer kompliserte emner på enkle og forståelige måter og leter alltid etter den beste måten å levere sin innsikt og kunnskap på, slik at de kan dra langsiktig nytte av hans workshops og behandlinger. Han har vært eier og leder av et innovativt og helt holistisk vitenskapsbasert helseklinikk i Oslo. Han vil gi sine populære behandlinger med percussor-maskinen for å frigjøre spenninger og forbedre kroppsholdningen via hjernen og nervesystemet. Han er dedikert til å styrke deg med sin kunnskap samlet fra mange forskjellige tradisjoner og vitenskap for å bygge bro mellom de gamle helbredende kunstene og moderne vitenskap. 
På Høstivalen vil han tilby både 30 minutters og 60 minutters behandlinger i Brain Based Pain Therapy (Hjerne Basert Smerte Terapi), en praktisk applikasjon av nobelprisen i medisin 2014. 
Behandling med «too good to be true" percussor maskinen. En maskin med 40 års forskning om hvordan å frigjøre spenninger, dempe smerter og forbedre hjernefunksjon, bevegelse og styrke. I løpet av en behandling vil skjevheter og vridninger i kroppen rettes opp. Du vil få bedre holdning og testbart sterkere muskler. Føles fantastisk og det er 100% smertefritt. 
30 minutters behandling: Viktig informasjon om kroppsholdning, ytelse, nevrologi og smerte er inkludert i økten. Rett opp hofte, knær, rygg, skuldre og nakke. Rett opp i benlengeforskjell. Økt bevegelsesradius i ledd. Økt fleksibilitet. Demper smerter og øker styrken i musklene. 
60 minutters behandling: Viktig informasjon om kroppsholdning, syn, balanse, ytelse, nevrologi og smerte er inkludert i sesjonen. 
Rett opp hofte, knær, rygg, skuldre og nakke. Retter opp i benlengdeforskjell. Økt bevegelsesradius i ledd.
Økt fleksibilitet. Demper smerter og øker styrken i musklene. 
Lær «The Founder», en øvelse som gir deg umiddelbart bedre holdning og lettere kroppsfølelse. Lær enkle nevrologiske øvelser for å forbedre styrke og bevegelighet, lindre smerte og øke propriosepsjon. 

Flemming Hansen er 41 år og bor i Økolandsbyen. Nesten nyutdanne massør fra Axelsons i Oslo. Gleder seg til mange nakker, skuldere og korsrygger på Høstivalen.

Tammo Rist, født 1976 i Ravensburg, Tyskland. 
Utdanned ved Kunstakademie Düsseldorf og Universitetet der Künste Berlin. Bosatt i Norge siden 2006. Rist har deltatt i en rekke internasjonale utstillinger, blant annet på Venezia Biennalen, Kunsthalle Hamburg, Künstlerhaus Bethanien i Berlin og Palais de Tokyo i Paris, Høstutstillingen og Tegnebiennale.
Tammo bruker mangfoldige teknikker; fra foto (vanlig og 3D), video, objekt, installasjon til performance og maleri. I hans kunstnerisk virke tilegner han seg temaer som geopolitisk makt, demokrati i globaliseringen og undersøkelser av grenser, både fysiske og mentale. Mange av arbeidene er inspirert av hendelser som foregår umiddelbart i tiden. Kunst forstås som et redskap for å åpne en dialog om sosio-politiske problemstillinger. 
På Høstivalen viser han et utvalg „Teite-shirts", gamle utvaskete t-skjorter han selv hadde som klesplagg på kroppen over flere år. T-skjortene og dens budskap spent opp på et lerret blir på så måte til et bilde som viser en del av personen og holdningene han eller hun identifiserer seg med.

View Event →
Aug
24
8:30 PM20:30

Filmkveld "Briller" vises på Halmsenen

20645310_1666210666754422_6530498901343400418_o.jpg

Hurdal filmklubb starter høstsesongen med utekino. Vi viser da den japanske filmen Briller som vi håper vil forlenge sommerferien din med noen timer.

Se Facebook siden for oppdatert informasjon: https://goo.gl/CSTiZK

Omtale fra Norsk filmklubbforbund:
Velkommen til en vidunderlig pause fra virkeligheten. Har du noengang følt at nå er det nok? Kjent suget etter å sette verden på pause en stakket stund, glemme tidsklemme, finanskrise og hverdagens endeløse rekke av trivielle småproblemer? Lokker hvite strender og azurblått hav? Gir god mat deg en kriblende lykkefølelse? Da er denne japanske sjarmbomben filmen for deg! For Briller er ikke bare en film, den er sågar også den vesle ferien du bare vet så inderlig godt med deg selv at du dagdrømmer om. Senkede skuldre, godt humør og en makeløs følelse av beroligende velvære er garantert!

En ung kvinne ankommer et feriested ved kysten med kofferten sin. Hun skal slappe av i idyllen alene, men dette skal vise seg å være vanskeligere enn hun hadde trodd. Stadig blir hennes forsøk på å hvile avbrutt av beboerne og deres merkelige påfunn. Etter hvert må hun innse at det hun først så på som forstyrrelser kanskje egentlig var akkurat det hun trengte. Kvinnen får øynene opp for en annen verden. En verden hvor ikke mobiltelefoner fungerer. Hvor man får servert utsøkt mat og øl. Forstår gleden av synkronisert dans på stranda. Og hvor det viktigste tidsfordrivet for beboerne er å «skumre».

Briller er en annerledes feelgood-film. den er pussig, underfundig og gir deg den pausen fra virkeligheten du ikke visste at du trengte.

Japan 2007. Regi: Naoko Ogigami. Manus: Naoki Ogigami
Med: Satomi Kobayashi, Mikako Ichikawa, Ryo Kase, Ken Mitsuishi
Prod: Shuichi Komuro, Emma Maekwa, Nikatsu
1 t 46 min
Sensur: 11 år
Filmen vises med norsk tekst.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=5AFvUOOMrKs

View Event →
Jun
13
5:00 PM17:00

Stabbursdugnad

Stabburet skal være stasjon for andelslandbruket fremover, og det trenger sårt litt stell. Tirsdag 13. juni kl 17-20 skal vi begynne med å tømme det, gjøre rent inne og gjøre klart for utvendig maling.  Bli med da vel! Vi trenger også noen store muskler denne gangen!

Velkommen!

View Event →