Back to All Events

5Rhythms Class

  • Fremtidssmia Økologiske Næringssenter Vestsidevegen 71 Hurdal Norway (map)

Danserommet er åpent fra kl 12.45, og da starter musikken. Kom gjerne så tidlig at du får god tid til å lande i rommet. Undervisningen starter fra kl 13, og da er det er fint om alle er registrerte og klare. Klassen varer i ca 2 timer.

Pris: 150 kroner (100 kr for skoleungdom)

Det blir satt opp nye klasser ca annenhver uke frem mot påske. Det blir rulerende en søndag og en formiddag i måneden. Følg med for mer info.

5Rytmer er skapt av Gabrielle Roth og praktiseres av titusener over hele verden. Det er en filosofi, et perspektiv, en kunstform og en dynamisk bevegelsespraksis fundert på Gabrielles kjente utsagn: "If you put the psyche in motion it will heal itself." Bevegelse er både medisinen og metaforen som bretter seg ut over alle språk, kulturer og aldersgrupper for å transformere smerte til kunst, kunst til bevissthet, og bevissthet til handling. Der 5Rytmer praktiseres oppstår et fellesskap hvor vi får danse, svette, forvandle og støtte hverandre. Sammen holder vi et trygt rom der hver og en av oss kan gi litt slipp på våre faste forestillinger om hvem og hva vi skal være, og vekke til live den saftlige, uforutsigbare, fascinerende, på kanten av stupet-vandrende, rockestjerne delen av oss som lengter etter å være fri.

Creativity. Connection. Community.

Praksisklassene er en del av min trening mot å bli sertifisert 5Rytmelærer. Jeg følger en internasjonal utdanning og klassene jeg inviterer til er ment å støtte min vekst og utvikling i så måte.

Mitt navn er Mari Rosman. Jeg har danset 5Rytmer i 9 år, i inn og utland. Hele tiden har jeg danset med en alvorlig nakkeskade, og har virkelig opplevd hvordan dansen kan forløse og forfriske. Dette skjer når vi lar oss bevege på kroppens egne prinsipper, når vi gir slipp på forestillingene om hvordan ting skal se ut eller på hvilken måte noe skal gjøres. På de underligste måter kan vi la kroppen gi slipp på spenninger og tillate mer av hvem vi er. 

Ta med drikkeflaske og løse og ledige klær, gjerne lag på lag. Temperaturen i Fremtidssmia er varierende, så pass på å ha noe ull i backup. Ta gjerne med et pledd hvis du liker å kose deg lenge på gulvet. Det vanligste er å danse barbent. Synes du gulvet er kaldt så prøv med myke dansesko eller sokker med sklisikring.

http://www.5rhythms.com/classes/Waves-7406

Earlier Event: January 16
Landsbygruppemøte
Later Event: January 29
ÅPNING AV KJØKKENHAGEN