Back to All Events

Høstivalen 2017 - Hurdal Økolandsby


Høstival 2017-full pakke-siste.jpg

 

Høstivalen er et eventyrlig arrangement med fantastiske kulturopplevelser og morsomme aktiviteter for barn i alle aldre. 
Det er nå nærmere 150 mennesker fordelt på 70 hustander boende i økolandsbyen, og det er et bredt spekter av disse som nå inviterer til festival.

De mange barneaktivitetene våre er lagt til lørdag fra klokken 12 til klokken 17:30. Se eget program for barneaktiviteter

Fredag 8.september
Konferansier: Sissel Aandal
17:30 - Halmscenen åpner
18:00 - 23:00 Konserter
18:30 - 20:00 Bernard Briis Band
20:00 - 21:00 Christine Lingaas med Anders Aarum på piano, 
Jens Fossum på bass og Hermund Nygård på trommer.
21:00 - 21:20 Julie Buflod Torp
21:30 - 23:00 Jamsession med Anders Aarum, Jens Fossum, Hermund Nygård. Ta med deg instrumentet ditt eller stemmen din og grip sjansen, scenen er din på Jamsession.

Lørdag 9. september
12:00 - 18:00 Marked med mange spennende stands og
aktiviteter for barn i alle aldre. (Se beskrivelse under)
17:30 - 23:00 Konserter
Konferansier: Sissel Aandal.
18:00 -18:30 Kari Lise Høgseth - Hagen i Prestegårdsboligen. 
Halmscenen.
18:30 - 19:00 Dans, soloopptreden med Andrea Mathilde Østvik Johnson.
19:00 - 19:45 Gavin Loughlin. 
19:45 - 20:30 "Lyden av Stillhet" med Victoria Johnson og Kristin Seim Buflod.
20:30 - 21:30 The Bee´s Niece - Ragnhild Zeigler og Kay Skogheim.
21:30 - 22:30 Nosizwe Baqwa med Marius Gjærsjø og Nick Hatch.

Barneaktiviteter på lørdag:
På lørdag vil barn kunne boltre seg i gymsalen vår med diverse aktiviteter samt på programmet har vi disse:
Kl 13.00 Trommereiser med Eirik Gram Franck i tipien på gården.
kl 14.00 Sjørøver besøk.
Kl 16.00 Tryllekunstner Guilherme Magic Curty.
Kl 17.00 Trommereise med Eirik Gram Franck i Tipien på gården.
Alle aktivitetene er lagt opp innendørs på Fremtidssmia bortsett fra Ponnieridning for barna, ta med seg gummistøvler og regntøy, det finnes ikke dårlig vær bare dårlig klær :) 

Marked lørdag
Markedet vil bugne av bord som selger gjenbruks artikler, honning fra økolandsbyen, sjokolade, helse og velvære produkter, kunst, morsomme tidsriktige t-skjorter og mye mye annet. 
Kl 14.00 Spiselige plante Vandring med Stephen Barstow
Kl 13.00 Guidet tour gjennom økolandsbyen med Simen Torp. 

Foredrag på Lørdag:
Kl 14.00 Er sjokolade den nye vin? Istedenfor vinsmaking vil vi ha sjokoladesmaking så bli med inn i sjokoladens verden med sertifisert sjokolade smaker Csaba Toth fra Sjokohuset Norge. 
Kl 16.00 Carl Fredik Normann har skrevet boken Tidløs Medisin - På leting etter den glemte helhet. Han vil ha ett foredrag som er intressant for alle. Her vil de som jobber med mennesker, med kultur, med skole, med naturen og med samfunn få en gammel og tidløs forklaring på hvordan avgjørende sider ved våre liv kan henge sammen.

Søndag 10. september
Indre Bærekraft
Kl 11.00 dagens behandlere og foredragsholdere blir presentert, deretter følgende program:
Foredrag: 
Kl 12.00 Hva sier hjerneforskning om kronisk smerte med Sindre Haga Andreassen.
Kl 13.00 Indre Ro med Keyhan Ighanian
Kl 13.00 Guidet tour gjennom økolandsbyen med Simen Torp. 
Kl 14.00 Indre Ro med Keyhan Ighanian
Kl 16.00 Foredrag om Rådslaging som møteform med Keyhan Ighania. 
Gymsal:
Kl 13.00 Acro Yoga med Zoe Ma
Kl 14.00 5Rytmer med Mari Rosmann
Kl 15.15 Ikya Meditasjon med Mads Graf
Kl 17.00 Høstivalens avslutningsmeditasjon med Malin Beitdokken.

Konserter fra 18-23:00 fredag: 200;- (kjøpes i porten)
Konserter fra 18-23:00 lørdag: 200.- (kjøpes i porten)
Konserter begge dager: 300.- (kjøpes i porten)
Parkering: Gratis
Camping: Gratis

Kjøkkenhagen kafé og bakeri vil stå for matserveringen på festivalen. Det vil også bli salg av øl og vin på kveldsarrangementene.

NÆRMERE BESKRIVELSE AV FESTIVALEN

Marked på lørdag 12.00 - 18.00:
Møt dyra: ponni ridning, hils på geitene og alpakkaene
Omvisning i Økolandsbyen
KVANN (Norwegian Seed Savers) skal ha stand.
Stephen Barstow skal lede en spiselig - plante - vandring i innmark og utmark med fokus på flerårige grønnsaker!
Det vil være stands med gjenbruksartikler av alle slag og med varer fra lokale produsenter og kunstnere.
Er du nysgjerrig på hvordan Hurdal Andelslandbruk fungerer? De vil kunne fortelle deg alt om denne nye og spennende måten å organisere matproduksjon på.
Skulle du ønske å ha en stand er det bare å ta kontakt med oss på epostadr: hostivalen@hurdalecovillage.no

Det blir også ansiktsmaling, maleverksted og insektshotell, samt Hakkebakkedans for alle barna med vårt danseorakel Mari Eriksson Rosman samt trommereise i tipi med Eirik Gram Franck.
Det kan hende det dukker opp en karusell og en tryllekunstner, en papegøye og en klovn men det er ikke endelig bekreftet.

Artister og bidragsytere:

Stephen Barstow bor i Malvik, Sør-Trøndelag, men er til alles store glede å finne oftere og oftere i Hurdal økolandsby. 
Som ung vegetarianer på 80-tallet ble han advart mot at det er for kaldt i Malvik til å dyrke grønnsaker. Få har prøvd ut så mange forskjellige arter av spiselige planter som Steven Barstow.
Iløpet av 35 år har han prøvd ut over 4000 forskjellige grønnsaker i sin hage, de fleste flerårige og flere av dem vanlige stauder. På Åpen Dag i den Økologiske Hagebrukskampanjen
fikk han tittelen "The Extreme Salad Man" for sin salat med 363 sorter vekster i salaten. I 2003 var hans salat av 537 sorter vekster. Stephens bok «Around the World in 80 plants: an edible perennial vegetable adventure for temperate climates» er publisert 19. november 2014 i Storbritannia.

Christine Lingaas er en norsk sanger, låtskriver og psykolog.
Publikum beskriver henne som ekspressiv, inderlig, filosofisk og sårbar i måten hun tolker både gammelt og nytt låtmateriale, med referanser fra Soul og Jazz, og vokalister som Billie Holiday, Erykah Badu, Sarah Vaughan og Amy Winehouse.
Christine bor i økolandsbyen, hvor vi alle gleder oss til hennes første album med originalt låtmateriale den kommende vinteren. Til Høstivalen har hun fått med seg Anders Aarum på Piano, Jens Fossum på Bass og Hermund Nygård på trommer. Musikerene går fra å være fast husband på Jazzjammen på Herr Nilsen i Oslo, og inviterer deg til Jam-session på slutten av kvelden.

Kari Lise Høgseth er en operasanger (mezzosopran) med stor stemme og mangfoldige uttrykk.
Hun har hatt solistoppdrag hos blant andre Opera Sør, Oscarsborg Operaen, Oslo Operafestival og Ringsaker Operakor. Hun er jevnlig solist i kirkemusikalske verker og har utmerket seg som en dyktig formidler i romanse-repertoaret. Hun har gjort en rekke barneforestillinger og opera- og operettekonserter med Operatrioen "De Tre Damene" og fra høsten 2015 ble hun fast ansatt i Operakoret ved Den Norske Opera og Ballett i Oslo.
Her har hun spilt alt fra sigøyner og forføreriske kvinner til romvesen og straffange. Hun er utdannet ved Grieg-akademiet i Bergen og Operahøgskolen i Oslo og bor nå i Økolandsbyen i Hurdal. På Høstivalen kaster hun seg utenfor komfortsonen ved å utføre et sett med solo stuntopera uten orkester eller pianist å gjemme seg bak. Her blir det én dame – én stemme og et knippe vakre melodier som får klinge fritt ute i Guds frie natur. Kari Lise hadde konsert på Fremtidssmia i 2016 og blir på nytt å oppleve i Hurdal kirke 24 september kl 19.00.

«Lyden av stillhet»
Duoen "Lyden av stillhet" improviserer ut fra den indre stillheten de oppnår i meditasjon der og da. Ingen konsert er derfor lik, ingenting er innøvd, det eneste som er likt fra gang til gang (foreløpig) er at Victoria Johnson spiller fiolin og Kristin Seim Buflod synger.
Victoria Johnson er Norges eneste musiker med doktorgrad i el-fiolin. Hun er profesjonell musiker som har studert i Oslo, Wien og London. Hun har vært kunstnerisk stipendiat ved Norges Musikkhøgskole, har spilt ved en rekke nasjonale og internasjonale festivaler og siden 1995 har hun hovedsakelig konsentrert seg om samtidsmusikk. Victoria har vært en aktiv kammermusiker i stryker-duoen Kyberia og Ametri strykekvartett. Disse ensemblene har to spellemannsnominerte CD- innspillinger bak seg. Hennes første solo CD kom ut i 2012.
Victoria jobber for tiden mye med improvisasjon, og er også pedagog ved Barratt Dues musikkinstitutt.
Kristin Seim Buflod har studert sang med Magni Wentzel og Ruth Wilhelmine Meyer. Hun har vært med i flere grupper med konserter, festivalopptredener og turneer innen jazz, brasiliansk musikk og norske viser. Hun jobbet tidligere med film, og har også regissert sjangeroverskridende forestillinger med jazz, poesi og film, som ble oppført bl.a på jazzfestivalen i Molde og litteraturfestivalen på Lillehammer. Hun er også en av grunderne bak Hurdal Økolandsby, og jobber i dag som daglig leder i tillegg til konsertvirksomhet.

Julie Buflod Torp
Julie er 17 år, har vokst opp i Hurdal Økolandsby og har tross sin unge alder sunget på festivaler og mindre scener både i Norge og Sverige. Alle hennes låter er selvskrevne og uttrykkes med en vakker stemme som leverer fra et innholdsfylt og ømt hjerte. Julie går tredje året på musikklinjen på Oslo By videregående Steinerskole i Oslo og vi gleder oss til å følge henne på veien videre.

Nosizwe Baqwa er en sørafrikansk / norsk sanger som bor i Oslo, Norge. Hennes stil er en lekfull blanding av soul, jazz, blues, electronica og hip-hop. Sømløs blanding av sensuelle, modne lyder og tekster med en virvelvind av energi og forførelse. Hun uttrykker med lyrisk ferdighet sitt syn på verden og sin personlige reise mot å bli.
Nosizwe har en stor og tydelig stemme, en av Norges viktigste soulstemmer og har allerede spilt på både Træna- og Øya festivalen. Hennes debutalbum "In Fragments" som ble utgitt i 2016, er produsert av legendarisk produsent og sanger Georgia Anne Muldrow.
Nosizwe er ikke bare en begavet artist, hun har Mastergrad i Statsvitenskap, tidligere jobbet i FN, ICAN og World Music Festival. Høsten 2016 spilte hun med stor suksess Nina Simone på Caféteateret i regi av Nordic Black Teater, og da samtlige forestillinger ble utsolgt så er stykket satt opp igjen i oktober 2017.

Bernard Briis Band er en sløy, jordnær og kraftig melodisk kvintett. Bandets dynamiske lydbilde spenner seg fra små animerte bakgårdsvalser, swing, country og sterke poplåter. De leverer sårbare tekster, melodiøst, sjarmerende, tidvis progressivt og funky.
De er nyskapende og eksperimentelle og ønsker å mørne sitt publikum med varme og klare lydkilder, skjelvende historier og trygge akkorder i et variert låtmateriale.
Disse gutta har spilt på festival i Økolandsbyen før så vi ønsker de hjertelig velkommen tilbake. På bass: Morten Midre, trommer: Tobias Larsen, piano: Ole Henrik Fjell, lapsteel: Kay Skogheim, vokal/gitar: Henrik Werenskiold.
Bernard Briis ga ut albumet The Rise and Fall i 2011 og jobber nå med et nytt album.

The Bee´s Niece består av vokalist Ragnhild Zeigler og gitarist Kay Skogheim, de slapp sin debutsingel, «Passe oss for trikken» etterfulgt av en bryllupsturné i 2014, året etter kom albumet «Love, Politics and Science Fiction».
Ragnhild er låtskriver, sag-spiller, sosialarbeider og sosialistisk politiker. Hun vokste opp i Norge, men er halvt amerikansk, studerte musikk i Manchester, England i 3 år, tilbrakte 3 måneder i Ecuador og 4 måneder i Tanzania, spilte inn to album i Irland og var på verdensturné i 2011. Hun skriver quirky antifolk / alternative sanger med sosial bevissthet, ømhet, humor og intelligens.

Gavin Loughlin er en multi-instrumental låtskriver og uavhengig musikkprodusent fra Nord-England. Han har spilt på radiosendinger, og i konserter for BBC. Hans musikalske prosjekter, Dark Blue og The Paper Project, har blitt spilt på nasjonal og lokal radio i Storbritannia. Gavin gav ut albumet "On the sidewalk" høsten 2015 og har siden vært på en "langsom turné", du kan noen ganger finne ham på "åpen mic" eller på Jamsession. Gavin har tidligere både jobbet og bodd i økolandsbyen i Hurdal, der han også hadde konsert på Fremtidssmia.

Hebe Camilla Wathne stiller ut sine bilder lørdag. Hebe Camilla jobber med tegning, installasjon og skulptur, og bruker dette til å skape iscenesettelser der forholdet mellom mennesket og natur tematiseres. Sentrale referansepunkter er naturen som fenomen og prosess, og verden som mysterie. Hennes arbeider tenderer til det økosofiske, og drives av et engasjement for natur og miljøvern. Hebe Camilla er født i Stavanger men bor og arbeider nå i Hurdal økolandsby. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, har deltatt på en rekke gruppeutstillinger og hatt soloutstillinger ved Haugesund kunstforening og Kunstbanken Hedemark kunstsenter.

Mats Graf
Ikya Meditasjon
IKYA Meditation er en banebrytende form for aktiv meditasjon. Ny eller erfaren med å meditere? Her får du en ny måte å utforske og utfolde deg i livet.
"Gå dypt. Gå høyt. Ha det gøy. Aktiver livet ditt. Vær i ett med alt du er. Bruk sinnet, vær hjertet. Hold deg innstilt, vær slått på. Flyt og bli flyttet. Bli hele deg selv. Vær eventyrlysten i livet. Vær utforskeren. Prøv nye ting. Møt nye mennesker. Gå til nye steder. Uttrykk uutforskede deler av personligheten din. Vær mer av det du er. Vær alt. Vær ekte." Movementmeditation.
Mats Graf har nærmere 30 års heltidserfaring fra behandling og veiledning i Norge, Sverige og Danmark. Han er utdannet yogaintruktør og meditasjonslærer fra 1986, og var med i ledelsen av Skandinavisk Yoga og Meditasjonsskole i Stockholm frem til 1995, og drev siden Briskebyklinikken frem til 2016. Han har gjennom disse årene tatt diplomerte utdannelser i akupunktur, massasjeterapi og Still Point, samt medisin grunnfag.

5Rytmer med Mari Rosman
Mari bor i økolandsbyen, der hun underviser i 5Rytmer. De 5 rytmene, flyt - stakkato - kaos - lyrisk - stillhet, danner grunnlaget for en dansende meditasjon. Gjennom dansen får kroppen gi seg over til de bevegelsene som naturlig finnes i hver og en av oss. Pusten og jorden danner fundament for kontinuerlig sirkulasjon, retningsgivende former, forløsende overgivelse, ekspanderende frihet og en omfavnelse av det som er. Ingen trinn skal læres, ingen erfaring er nødvendig. Mari Rosman er akkreditert lærer i 5Rytmer fra Gabrielle Roths Moving Center i New York. Hun er også utdannet journalist og kulturarbeider og er sertifisert psykotraumeterapeut. På søndagen vil Mari spille musikk som utgjør en bølge som inviterer til å bevege seg etter de 5Rytmene. Det blir enkel veiledning, og det er bare å hive seg med der lysten inviterer deg inn i dansen. Barn og voksne er like velkomne. På lørdagen inviteres barn og foreldre inn i Hakkebakkeskogen, der våre egne bevegelser gir liv til fortellingen. Webside: www.dancingthewave.com

Eirik Gram Franck var en av pionerene som var med å grunnlegge økolandsbyen for nesten femten år siden. Han er utdannet biopat med spesialisering i urter og bor nå utenfor landsbyen. Under høstivalen vil han tilby en introduksjon til trommereiser som er en teknikk der en bruker trommen til å få deltagere til å møte dypere sider av seg selv. En kan møte kraftdyr eller andre entiteter i åndeverdenen, eller få kontakt med uforløste sider av seg selv.
Han har også studert forskjellige retninger innen mystisisme som bruk av diverse planter, svettehytte, trommereiser m.m.

Sindre Haga Andreassen har studert med shaolin kung-fu munkene i Kina, yoga mestere fra hele verden, biomekanikk, kroppspsykologi og anatomi eksperter i de vestlige vitenskapelige tradisjoner samt neuroplasticity (hjernen) basert smerte terapi. Han har drevet klinikk i Oslo i flere år og reist for å behandle leger, forskere og atleter internasjonalt. 
Hans personlige praksis omfatter 12 års sjamanisk praksis, yoga, taoistiske meditasjoner og kampsport. Han sitter på viktig kunnskap for samfunnet vi lever i og de unike utfordringene vi står overfor som en kultur. Han forklarer kompliserte emner på enkle og forståelige måter og leter alltid etter den beste måten å levere sin innsikt og kunnskap på, slik at de kan dra langsiktig nytte av hans workshops og behandlinger. Han har vært eier og leder av et innovativt og helt holistisk vitenskapsbasert helseklinikk i Oslo. Han vil gi sine populære behandlinger med percussor-maskinen for å frigjøre spenninger og forbedre kroppsholdningen via hjernen og nervesystemet. Han er dedikert til å styrke deg med sin kunnskap samlet fra mange forskjellige tradisjoner og vitenskap for å bygge bro mellom de gamle helbredende kunstene og moderne vitenskap. 
På Høstivalen vil han tilby både 30 minutters og 60 minutters behandlinger i Brain Based Pain Therapy (Hjerne Basert Smerte Terapi), en praktisk applikasjon av nobelprisen i medisin 2014. 
Behandling med «too good to be true" percussor maskinen. En maskin med 40 års forskning om hvordan å frigjøre spenninger, dempe smerter og forbedre hjernefunksjon, bevegelse og styrke. I løpet av en behandling vil skjevheter og vridninger i kroppen rettes opp. Du vil få bedre holdning og testbart sterkere muskler. Føles fantastisk og det er 100% smertefritt. 
30 minutters behandling: Viktig informasjon om kroppsholdning, ytelse, nevrologi og smerte er inkludert i økten. Rett opp hofte, knær, rygg, skuldre og nakke. Rett opp i benlengeforskjell. Økt bevegelsesradius i ledd. Økt fleksibilitet. Demper smerter og øker styrken i musklene. 
60 minutters behandling: Viktig informasjon om kroppsholdning, syn, balanse, ytelse, nevrologi og smerte er inkludert i sesjonen. 
Rett opp hofte, knær, rygg, skuldre og nakke. Retter opp i benlengdeforskjell. Økt bevegelsesradius i ledd.
Økt fleksibilitet. Demper smerter og øker styrken i musklene. 
Lær «The Founder», en øvelse som gir deg umiddelbart bedre holdning og lettere kroppsfølelse. Lær enkle nevrologiske øvelser for å forbedre styrke og bevegelighet, lindre smerte og øke propriosepsjon. 

Flemming Hansen er 41 år og bor i Økolandsbyen. Nesten nyutdanne massør fra Axelsons i Oslo. Gleder seg til mange nakker, skuldere og korsrygger på Høstivalen.

Tammo Rist, født 1976 i Ravensburg, Tyskland. 
Utdanned ved Kunstakademie Düsseldorf og Universitetet der Künste Berlin. Bosatt i Norge siden 2006. Rist har deltatt i en rekke internasjonale utstillinger, blant annet på Venezia Biennalen, Kunsthalle Hamburg, Künstlerhaus Bethanien i Berlin og Palais de Tokyo i Paris, Høstutstillingen og Tegnebiennale.
Tammo bruker mangfoldige teknikker; fra foto (vanlig og 3D), video, objekt, installasjon til performance og maleri. I hans kunstnerisk virke tilegner han seg temaer som geopolitisk makt, demokrati i globaliseringen og undersøkelser av grenser, både fysiske og mentale. Mange av arbeidene er inspirert av hendelser som foregår umiddelbart i tiden. Kunst forstås som et redskap for å åpne en dialog om sosio-politiske problemstillinger. 
På Høstivalen viser han et utvalg „Teite-shirts", gamle utvaskete t-skjorter han selv hadde som klesplagg på kroppen over flere år. T-skjortene og dens budskap spent opp på et lerret blir på så måte til et bilde som viser en del av personen og holdningene han eller hun identifiserer seg med.