Back to All Events

Podekurs på gården 24.2

  • Hurdal Økolandsby Landsbyvegen 3, Hurdal, 2090 Norway (map)
kaizen-nguy-n-409457.jpg

I forbindelse med etablering av fruktfelt på gården i Hurdal Økolandsby, arrangeres det kurs i poding lørdag 24. februar fra kl 11-14 i fjøset. Kurs-arrangør er Ebbe Dam Meinild, og kursholder er fra Sagaplant, Norges største leverandør av podekvister.

På kurset lærer man å pode, dvs sette to halvparter av et tre sammen, slik at delene vokser sammen og blir et nytt tre med en grunnstamme (rot) og en edel del (den som bærer frukt) - podekvisten. Etterpå skal treet i potte med plantejord. Det vil da sakte men sikkert vokse sammen.

Kurset passer godt for folk som er nye i faget, det vil bli gjennomgang av ulike teknikker og mulighet for å prøve seg.

Det vil finnes en del materiale man kan øve seg på og også grunnstammer og podekvister av ulike eplesorter. Man kan også få kjøpe med seg et tre eller to som man selv har laget til utplanting i juni. Vi på gården kan ta vare på treet så lenge.

Det er begrenset til 10 plasser og koster kr 300,- per pers.

Påmelding og ytterligere spørsmål sendes til Ebbe Dam Meinild: emeinild@gmail.com

Earlier Event: February 19
Jamsession med Bos Taurus