Back to All Events

Fransk filmfestival

  • Hurdal Filmklubb Landsbyveien Hurdal, Akershus, 2090 Norway (map)

24. og 25. mars vier vi helga til fransk film.

27972583_1892422230799930_7617997513118810974_n.jpg

Velkommen til fransk filmfestival!

24.-25. mars er viet til filmer som er knyttet til Frankrike på ulike vis, de kan finne sted i Frankrike, ha fransk regissør, franske skuespillere eller franske produsenter. Det er likefullt stor variasjon i filmene som vises denne helga - fra stillferdig dokumentar til spektakulær science fiction.

 

PROGRAM FOR LØRDAG 24. MARS

 Kl. 14:00: Å VÆRE OG HA - EN HYLLEST TIL LIVET

Kl. 16:30: VERONICAS TO LIV

- Pause med matservering -

Kl. 19:30: BLÅ

 

Program for søndag 25. mars:  

Kl. 14:00: KIRIKOU OG TROLLKVINNEN.

Denne visningen er gratis for barn i følge med et voksent filmklubbmedlem.

Kl. 16:00: DET FEMTE ELEMENT.

 

Omtale av lørdagens filmer:

Å VÆRE OG HA Omtale fra Arthaus:

I ett år fulgte dokumentaristen Nicolas Philibert livet på landsbyskolen Saint-Etienne sur Usson i Frankrike. Tolv barn mellom fire og ti år samles hver dag i klasserommet til Georges Lopez, en dedikert lærer i 60-årene. Her lærer de med lyst og glede å lese, skrive, regne og bli store. Med stille autoritet rettleder og oppmuntrer Lopez sine elever, lydhør for deres forskjellige behov. En kjærlighetsfull skildring av læringens kunst og den dramatikken som utspiller seg i et klasserom.

Frankrike 2002. Originaltittel: Être et avoir. Regi: Nicolas Philibert

Skuespillere: lærer Georges Lopez og elever fra Saint-Etienne sur Usson. Lengde: 1 t. 49 min. Dokumentar

 

VERONIKAS TO LIV

Omtale fra Verdensteatret, Tromsø:

Den 23. november 1966, 03:00, fødes to pikebarn, Weronika i Polen, og Véronique i Frankrike. Uvitende om hverandre krysses de to kvinnenes skjebner under merkelige omstendigheter. Kieślowskis film trollbinder deg fra første øyeblikk med sin smertefullt vakre fotografering.

Eksperimentering med fargefiltre og kameravinkler gir filmen en overjordisk stemning, og du vil av og til lure på hva som er drøm og virkelighet. Preisners slående vakre musikk forsterker stemningslandskapet ytterligere. Enten du ser filmen for første gang, eller om du for lengst har gått ut av tellinga, vil den etterlate deg med et avtrykk av en stemning som alltid vil henge igjen, som en drøm du våkner opp fra og ikke helt klarer å sette ord på.

Orginaltittel: La double vie de Veronique. Regi: Krzysztof Kieślowski, Frankrike/Polen/Norge, 1991. Medv: Irène Jacob, Wladyslaw Kowalski, Halina Gryglaszewska. Lengde: 1 t. 34 min.

 

BLÅ

Omtale fra Cinemateket i Oslo:

Filmen Blå er den første i trilogien med farger hentet fra den franske trikoloren, Blå for frihet, Hvit for likhet og Rød for brorskap.

Handlingen tar til med at Julie, Juliette Binoche, mister mann og barn i en trafikkulykke hun selv overlever. Etter et mislykket selvmordsforsøk, ødelegger hun partituret til et symfonisk verk mannen var i ferd med å sluttføre. Vi følger hennes kamp mot sorgen. Hun selger alt hun eier, alt som minner henne om fortiden. Hun kutter kontakten med gamle venner og starter på nytt et annet sted i Paris.

Det skal vise seg at helt fri blir hun ikke før hun har fullført sin manns uferdige musikkverk. Hennes søken etter en ny frihet fører heller til at hun binder seg mer - livet er kanskje ikke så fritt som det synes?

Blå er en intens, varm og poetisk film. Det er en vàr fortelling om et menneskes søken tilbake til livet. Dette blir understreket av musikken som Zbiegniew Preisner står for.

Frankrike, 1993. Originaltittel: Trois couleurs: Bleu. Regi: Krzysztof Kieslowski. Med: Juliette Binoche, Benoît Régent, Florence Pernel, Charlotte Véry, Hélène Vincent, Philippe Volter, Claude Duneton, Hugues Quester, Emmanuelle Riva, Florence Vignon, Daniel Martin, Jacek Ostaszewski, Catherine Therouenne. Språk: Fransk tale, norsk tekst.

Lengde: 1 t. 38 min.

 

OMTALE AV SØNDAGENS FILMER:

KIRIKOU OG TROLLKVINNEN

Omtale fra Cinemateket i Oslo:

Kirikou kommer til verden i en afrikansk landsby som trollkvinnen Karaba har kastet en forbannelse over. Karaba spiser menn, plager kvinner og gamle og sørger for at brønnen er tørr. Kirikou viser seg å være usedvanlig kreativ og idérik, og han kan både snakke og handle fra fødselen av. Hans første oppgave i livet blir å kjempe for å redde landsbyen. Samtidig prøver Kirikou å finne ut hvorfor Karaba er så ond.

Michel Ocelot er spesielt kjent for sin imponerende animasjonsteknikk med silhuetter. Kirikou og trollkvinnen er en storslagen og vakker film som baserer seg på en afrikansk legende med paralleller til våre egne eventyr.

Frankrike/Belgia/Luxemburg, 1998. Original tittel: Kirikou et la sorcière. Regi: Michel Ocelot. Med:Benjamin Helstad, Unn Vibeke Hol, Lena Meieran, Roy Bjørnstad m.fl. Språk: Norsk tale. Spilletid: 1t 15min. Aldersgrense: 6 år.

 

DET FEMTE ELEMENT.

Omtale hentet fra Bergen filmklubb.

Jorden trues av ren ondskap i form av en flammende ball med ild på størrelse med månen på vei mot jorda. Logisk nok trenger man elementene ild, luft, jord, vann og kvinne for å beskytte seg mot total utslettelse.

På vei blir romskipet til det femte elementet skutt ned av leiesoldater. Likevel, ved hjelp av DNA-rester blir den perfekte skapningen Leeloo (Milla Jovovich) gjenskapt. Hun rømmer og støter raskt på eks-spesialsoldat og nå flygende taxisjåfør Corben Dallas (Bruce Willis). Sammen starter de jakten på resten av elementene i en kamp mot klokka.

Kostymedesignen i filmen står Jean-Paul Gaultier for, og den har tydeligvis ingen kreative grenser. Alt fra hvordan politi og militære er kledd kledelig futuristisk til onde Jean-Babtiste Emanuel Zorg sin absurde hårsveis (ett stykke gjennomsiktig plast og sort emo-sveis) er med på å gjøre filmen til en visuell fryd.

Karakterene er på grensen til vandrende parodier. Likevel passer de i det universet som er blitt skapt. Spesielt Chris Tucker og Gary Oldman gjør fabelaktige figurer som henholdsvis den ekstreme radiokjendisen Ruby Rhod og den nevnte Zorg.

Nasjonalitet: Frankrike. Regi: Luc Besson, 1997. Med: Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman. Lengde: 2 timer og 6 min.
 

PRAKTISK INFORMASJON

Festivalen finner sted i samme lokaler som våre vanlige visninger, altså i Hurdals tidligere prestebolig like ved Hurdal kirke.

 

BILLETTPRISER

Festivalpass for medlemmer: 150,-

Festivalpass for ikke-medlemmer: 300,-

Enkeltbillett for medlemmer: 50,-

Medlemskap for halvåret: 150,-

En-dagsmedlemsskap: 50,-

Vi selger drikkevarer og snacks i forkant av filmvisningene. På lørdag selger vi også mat mellom andre og tredje film.

Vi tar kontanter og Vipps.

Earlier Event: March 10
Møt deg selv i Hurdal Økolandsby
Later Event: April 6
Jamsession med Bos Taurus