Boligtun 2 er nå for salg

26 nyutviklede Aktivhusboliger ligger nå ute for salg. Noen av leilighetene vil bli mulig å leie.

 
 

Situasjonsplan Boligtun 2, forbehold om endringer som vil komme.

Boligtun 2

Boligtun 2 består av 26 boenheter. Rundt et tun med mange fellesfunksjoner ligger en blanding av leiligheter, rekkehus og eneboliger. Boligene har gode solforhold, og er planlagt for riktig og funksjonell balanse mellom private, halvprivate og offentlige soner.

 Tun-konseptet er rendyrket i Hurdal Økolandsby sin andre byggefase. Tunet som boform har lang historie i Norge. Her skapes en arena der naboer møtes, med møblering som gir glede og fellesskap i hverdagen.

 Huset og hagen er ditt private fristed. Utenfor egen tomt skal du finne muligheter for aktiviteter sammen med andre: Grillmiddag i tunet, et glass leskedrikk på felleshusets terrasse en varm sommerkveld, stell av tomatplantene barna dyrker sammen med naboungene, eller sylting av grønnsaker på kjøkkenet i felleshuset er noen muligheter.

 En andel av kjøpesummen går til fellesfunksjoner, dels til eget tun og dels til fellesfunksjoner på gården. Denne modellen videreføres i Boligtun 3, 4 og 5 i økolandsbyen. Slik har man mulighet til å gjøre trinnvise, samlede investeringer, som gir gode rammer for et levende fellesskap.

 Prosjektet er utviklet av Filago, og tegnet og prosjektert av arkitektene i Stilla Utvikling, i samarbeid med Gaia Arkitekter.


Boligtyper i Boligtun 2

Enebolig 134 m2

Enebolig 134 m2

Rekkehus 118 m2

Rekkehus 118 m2

Rekkehus 100 m2

Rekkehus 100 m2

Leilighet 73/77 m2

Leilighet 73/77 m2

Leilighet 65 m2

Leilighet 65 m2

Leilighet 52 m2

Leilighet 52 m2


Fellesskap i tunet

 

 

Felleshus

Felleshuset er et fleksibelt bygg på omkring 50 kvadratmeter med gode romkvaliteter og mange bruksområder. En stor del av huset (omkring 35 m2) bygges uisolert med veksthus-elementer. Dette gjør lokalet egnet til veksthus, yogarom, spiseplass for store middager og arena for sosiale sammenkomster. En effektiv vedovn gjør rommet brukbart også når det er kaldt. Den isolerte delen av felleshuset rommer et enkelt kjøkken, toalett og bod. Direkte atkomst til terrasse (omkring 35 m2) fra både kjøkken og allrom.
Dyrking i tunet vil være mulig på områder som avsettes til dette. Tanken er å skape møteplasser, og utgangspunkt for de helt nære dyrkingsopplevelsene. Denne arenaen vil for eksempel være fin for å lære barna om dyrking, eller den kan brukes for å opparbeide felles blomsterbed som estetisk kvalitet i tunet.
Grill opparbeides til felles benyttelse.
 Frukttrær og bærbusker legges inn som en viktig del av beplantningen i tunet. Høsting organiseres innad i sameiet, og gir beplantningen en nyttefunksjon i tillegg til det estetiske.
Lekeplasser for lek og gode barndomsminner. Det legges vekt på bruk av organiske elementer og naturlige materialer.

Snitt felleshus

Plantegning felleshus


Simen Torp.jpeg

Visningsansvarlig

Simen Torp
97 12 40 00
salg@filago.no

megler

Trond Eriksen
92 80 00 75
trond.eriksen@privatmegleren.no

 

Salgskontor

Jonatan Bonna Ringerike
46 77 26 80
salg@filago.no


AKTIVHUS I HURDAL ØKOLANDSBY

Norges første økolandsby er bygget med Aktivhus. Aktivhus består av nær på 100% trevirke og naturmaterialer, de er pustende, sunne og mest mulig frie for kjemiske byggematerialer. Med sterkt fokus på inneklima, riktig luftfuktighet og naturlig ventilasjon gir et Aktivhus en naturlig, robust bofølelse.