Portrettet: Aurora Steen

Aurora er en av de yngste innflytterne i Hurdal Økolandsby. – Jeg elsker Oslo og er der mye, men etter en lang dag i byen trenger jeg å kunne dra fra stress og høyt tempo og hjem til roen i økolandsbyen, sier 26-åringen. 

Aurora Steen
Alder: 26
Bodd i Hurdal Økolandsby siden: februar 2016
Familie: Ingen samboer eller barn.

1: Hvordan kom du til Hurdal Økolandsby?

Jeg hørte om prosjektet helt tilfeldig mens jeg studerte grafisk design i England. Prosjektet interesserte meg veldig, og jeg ringte Simen Torp for å få en omvisning. Da jeg kom til økolandsbyen første gang var det ikke bygget noe særlig ennå. En fordel med å være designer er at jeg har lett for å visualisere et potensiale, så skissene og planene fortalte meg at dette kunne bli fint. Da jeg bestemte meg for å flytte hit tok jeg et stort livsvalg som egentlig mest baserte seg på magefølelse. Jeg trodde veldig på det de prøvde å gjøre her, samtidig som jeg så at det fantes muligheter for å skape ting selv. Jeg har lært gjennom livet å ikke være så rasjonell, heller følge hjertet. Både da og nå er det lett for meg å gjøre store livsvalg, ettersom jeg er singel og ikke har barn. Det hjelper også på at jeg ikke er redd for å gjøre valg som er annerledes, som ikke følger normen. I Hurdal har jeg funnet et sted som gir meg roen jeg trenger mellom alle prosjektene mine. Jeg må tvinges litt for å roe ned, og bylivet kan lett stresse meg. I Oslo holder jeg høyt tempo, med ting jeg driver med og sosiale greier. Det kan jeg gjøre når det er mulig å bare dra fra det igjen.


2: Hva jobber du med?

Jobbhverdagen min er todelt: Jeg driver cateringfirmaet The Indie Broccoli, og jeg er grafisk designer. Cateringvirksomheten sprang ut av en matblogg, www.theindiebroccoli.com, etter ønske fra leserne mine. Du kan bestille og smake maten, for så å finne oppskriftene på nett. Maten er vegetarisk, og mesteparten glutenfritt. Jeg forsøker å bruke så mye økologiske varer som mulig, men jeg mener det er viktigere at folk spiser mer grønt enn at alt på død og liv må være øko. Firmaet mitt leverer alt fra frokoster og lunsjer til små og store selskaper. Jeg gjør også eventer – blant annet hadde jeg en egen matbod under X Games i Oslo. Interessen for mat kom da jeg fikk kronisk utmattelsessyndrom (ME), og selv måtte legge om kosten. I denne perioden var matblogger veldig viktige for meg, og en av drivkreftene bak min egen matblogg er at folk som sliter med liknende ting som meg skal slippe å streve så mye for å finne frem til mat de kan spise. Det krever ikke fem timer på kjøkkenet for å lage god mat. Oppskriftene på The Indie Broccoli er enkle og består for det meste av råvarer du får i vanlig butikk. I jobben min som grafisk designer tar jeg mindre og større oppdrag, spesielt innenfor identitets- og emballasjedesign. Det fine med grafisk design er at man bare trenger en datamaskin og internett for å jobbe. Jeg synes det er deilig å ha flere bein å stå på, og merker at jeg bruker elementer fra begge yrker om hverandre. Hvorfor velge det ene eller det andre? Jeg sier ja takk begge deler. Ved siden av mat og grafisk design tilbyr jeg også yogatimer på Fremtidssmia i Hurdal. 

3: Hva slags utdannelse og jobbakgrunn har du fra før?

Jeg har utdannet meg innen grafisk design med ett år i Oslo, tre år i San Fransisco og ett år i England. Jeg er også utdannet yogainstruktør, etter å ha holdt på med yoga for meg selv i seks år. Da jeg ble syk var dette eneste trening jeg kunne gjøre, så yogaen har betydd veldig mye for meg. I vinter valgte jeg å gå en instruktør-utdannelse på Bali, slik at jeg nå kan tilby yogaklasser i økolandsbyen. Yoga krever ikke at du er spesielt sterk eller fleksibel – det handler bare om å gi seg selv tid og vise seg selv kjærlighet. Klassene mine er både åpne for de som er spirituelle, men også for de som ikke har noe forhold til slikt. Jeg liker å gjøre yogaundervisning litt folkelig.   

4: Det er mange landsbygrupper i Hurdal Økolandsby. Er du med i noen av disse? 

Jeg er med i hagegruppa, egentlig mest for å lære mer om hvor maten min kommer fra – fra jord til bord. Jeg ønsker større forståelse for alt arbeidet som ligger bak det man til slutt sitter og spiser. Det finnes en yoga-gruppe her også, men akkurat nå fokuserer jeg mest på min egen praksis. Jeg har ikke bodd her så lenge, og har hatt nok med å komme meg i hus og finne ut av egne ting.

 

5: Hva gjør du ellers på fritiden?

Jeg utvikler oppskrifter, leser, hører på musikk, strikker og ser gode filmer. Jeg går også lange turer i skogen, og drar mye til Oslo for å møte klienter eller være sammen med vennene mine. De synes det er kult at jeg bor her, og flere av dem har sagt de er stolte av at jeg har turt å følge hjertet mitt. 

6: Hvilke planer har du fremover?

Jeg drømmer om mer erfaring fra storkjøkken, og så vil jeg utvikle cateringkonseptet mitt videre. Få et tydeligere forhold til hva jeg leverer. Generelt ønsker jeg alltid å utvikle meg og lære mer innen det jeg driver med. Jeg tenker aldri at ting skal være sånn de er nå, for alltid. Livet gir så mange nye muligheter.