Full firtakt i Fremtidssmia

Hurdal har fått et møtested for musikkelskere

    Rock:  Bos Taurus lover å gi fullt trøkk i Fremtidssmia på fredag. Her varmer de opp før sin tredje jam-konsert.  Fra venstre: Gitarist og vokalist Isak Bråthen, vokalist Kristin Seim Buflod, gitarist Robin Sollien og bassist Frode Sollien. Trommis Ole-Johan Amundsen er ikke synlig i bildet.

 

Rock: Bos Taurus lover å gi fullt trøkk i Fremtidssmia på fredag. Her varmer de opp før sin tredje jam-konsert.

Fra venstre: Gitarist og vokalist Isak Bråthen, vokalist Kristin Seim Buflod, gitarist Robin Sollien og bassist Frode Sollien. Trommis Ole-Johan Amundsen er ikke synlig i bildet.

Tekst og foto: Mari Rosman

Det er ikke hver dag du får sjansen til å synge eller spille med fullt band. Men én fredag i måneden har du nå mulighet for akkurat det. Bandet Bos Taurus inviterer til rock- og bluesjam i Fremtidssmia.

— Vi ønsker at dette skal være et musikalsk treffpunkt for hele Hurdal, sier vokalist og gitarist Isak Bråthen.

Han er et kjent navn blant Hurdølingene, både innen revy og rock. Bråthen forteller at det å komme til en jam er som å ta del i et koldtbord.

— Vi stiller med det grunnleggende og et par retter, og så tar gjestene med seg litt av hvert, sier han.

Lidenskap:  Gitarist og vokalist Isak Bråthen, gleder seg til å spille for og sammen med andre musikkentusiaster.

Lidenskap: Gitarist og vokalist Isak Bråthen, gleder seg til å spille for og sammen med andre musikkentusiaster.

Etterlengtet tilbud

Bråthen gikk med planer om å starte et band da han traff Kristin Seim Buflod i Kjøkkenhagen. Han lurte på om hun kjente en hårete vokalist.

— Du har jo meg, da, svarte hun, og viftet med sveisen.

Og der var tonen satt.

—  En møteplass for musikkelskere er noe jeg alltid har drømt om for Hurdal, sier Buflod.

Hun er en av grunnleggerne av Økolandsbyen. Det å kunne dele med hverandre ut fra hva den enkelte kan by på har vært en inspirasjon for henne i mange år.

Mange bidrar med litt av hvert

Bos Taurus har øvd sammen nesten hver eneste uke i sirka et halvt år. Nå har de et rikt repertoar av rockelåter som de synes er digg å fremføre. Til hver jamsession forbereder de også låter etter ønsker fra musikere som ønsker å bidra.

På fredag regner Bråthen med å få besøk av Siggers, en lokal musiker og stamgjest som spiller på alt som kan rasle, blant annet medbrakte ølbokser og tåteflasker med riskorn i.

— Det blir god stemning av sånt, fastslår Bråthen.

Jamkvelden, eller koldtbordet, som han kaller det, serveres ved at husbandet spiller noen låter. Deretter åpner de opp for andre som vil spille alene eller sammen med husbandet.

Kjøkkenhagen byr på både pils, pizza og plystring denne kvelden.

— Pizzabakeren, en engelsk musiker ved navn Gavin Loughlin, pleier å komme ut i kokkeklærne og dra noen låter sammen med oss, forteller Buflod.

Samspill : Gitarist Robin Sollien har tydelig arvet spillegleden etter sin far, bassist Frode Sollien. Foreldregenerasjonen i Bos Taurus synes det er stas å ha med ungdommen i bandet. På trommer, Ole-Johan Amundsen.

Samspill: Gitarist Robin Sollien har tydelig arvet spillegleden etter sin far, bassist Frode Sollien. Foreldregenerasjonen i Bos Taurus synes det er stas å ha med ungdommen i bandet. På trommer, Ole-Johan Amundsen.

Forener unge og gamle

Buflod forteller at det er mange som spiller i Hurdal, men at det frem til nå ikke har vært noe sted for dem å møtes.

— Vi inviterer alle musikere til å komme hit, uavhengig av bakgrunn, sier bassist Frode Sollien.

Han synes det er særlig stas at jamkveldene trekker folk i alle aldre. Yngste bandmedlem er 17 år, og eldste nærmer seg 60.

— For meg er dette å ta ungdommen tilbake, sier Bråthen.

Buflod kommer fra en litt annen tradisjon. Hun er jazzartist, og i bandet Lyden av stillhet improviserer hun ut fra en meditativ tilstand. Rock er en helt ny sjanger for henne.

— Jeg synes det er veldig gøy å synge litt røffere. Det utfordrer meg og jeg får uttrykke min tøffe side, sier hun.

Neste gang du får mulighet for å oppleve Bos Taurus, eller deg selv, i musikalsk firsprang, er fredag 6. april fra kl 21 i Kjøkkenhagen, Fremtidssmia.