Fremtidssmia

Økologiske Næringssenter

Et steinkast fra Hurdal Økolandsby ligger Fremtidssmia næringssenter. Her ligger Kjøkkenhagen cafè, gymsal med dansetimer, slyngerom for honning, landhandel og kontorlokaler. Dette er et naturlig samlingssted når man ønsker en mer urban opplevelse i hverdagen. 

Her kan barna løpe og leke fritt, når mor og far nyter en kopp kaffe på kjøkkenhagen. 

_DSC3147.jpg
nathan-dumlao-426648.jpg
Hurdal_Kjøkkenhagen_05.jpg

Fremtidssmia fakta

-Fremtidssmia har et areal på 2600 m2.

-Fremtidssmia Økologiske Næringssenter AS (FØN) er organisert i et eget aksjeselskap.

-Driften er uavhengig av økolandsbyen forøvrig, men operer ut fra samme verdigrunnlag.

I dag benytter flere ulike bedrifter disse lokalene. Andre bruker muligheten til å kombinere jobb i Oslo med hjemmekontor her noen dager uka. Flerbrukshallen i Fremtidssmia brukes blandt annet til dans, yoga, teater, konferanser og trening.

Det finnes ledige kontorer til leie i Fremtidssmia om du ønsker en mer kortreist arbeidshverdag med mindre transportbehov. Flere av landsbyens grupper bruker også Fremtidssmia. Hurdal birøkter­lag har slyngerom for honning her. Utenfor Fremtidssmia finnes også en lagsbigård med undervisningskuber og mulighet for lån av bidresser til barn og voksne som vil lære.


Artikler


Kjøkkenhagen


Bakeri, Cafè, Restaurant


 
Festival_Fremtidssmia_25.jpg
eplekake+3+3x2++foto+Lise+von+Krogh.jpg
pizza+italian+5+2x1+foto+Lise+von+Krogh.jpg

Kjøkkenhagen åpnet januar 2016. Under mottoet "ærlig mat" tilbyr de en fristende lunsj- og middagsmeny med økologiske råvarer - mange av dem lokale.

Festival_Fremtidssmia_20.jpg

Velkommen til vår økologiske kafé, bakeri og landhandleri ved Hurdalssjøen. 

På Kjøkkenhagen serverer vi deilige håndlagde italienske pizza, dagsferske bakevarer med mel fra vår egen mølle, nydelige kaker og sesongens smørbrød. Sitt ned i vår koselige kafé, ta maten med deg ut i sola eller ta den med hjem hvis du ønsker. På Kjøkkenhagen tar vi ingen snarveier. Her lages maten fra bunnen. Alt bakverk er dagsferskt fra vårt eget bakeri. Vi ønsker at du skal få en god matopplevelse hos oss og legger vår stolthet i håndverket vårt. Maten vi serverer skal smake godt uten at det går på bekostning av sunnheten, men vi serverer også syndige fristelser. 

Lokal baker

Kjøkkenhagen bakeri er lidenskapelig opptatt av å lage brød «slik brød skal lages». Alt bakes i en stor vedfyrt ovn som kan steke opptil 300 brød daglig. Bakeriet har en unik patentert mølle som skånsomt maler hele kornet til ultrafint, næringsrikt fullkornmel. Dette bidrar til saftige, velsmakende og holdbare brød med flott farge.

I deigen brukes kun økologiske ingredienser og mellom 15 og 100 % urkorn. Dette gjør at mange men­nesker som ikke tåler hvete eller har intoleranse for gluten kan nyte disse brødene. I hjertet av bakeriet er det murt opp en unik masseovn av mer enn 10 tonn stein. Hver kveld fyres den med 60 kg tørr bjørkeved for å vedlikeholde optimal temperatur i ovnen. Neste morgen er ovnen klar til a steke nydelige brød og bakverk.

Hurdal_Kjøkkenhagen_06.jpg

Dans med Silje 


Flere kvelder i uka kan du være med på dans og trening i Fremtidssmia. Her arrangeres kurs, samt trening og danseklasser til faste tider. 

Bårdar-utdannede Silje Krey Nitter (bildet) er blant de som leier lokaler for sine klasser. Andre faste leietakere er Mari Eriksson Rosman, som underviser i 5rytmedans. 

iStock-648336246.jpg

Kreydance

Drives av Silje Krey Nitter og Marthe Nordgård.

Silje er utdannet danser fra Bårdar Akademiet i Oslo, og har tidligere undervist ballett, jazz, barnedans og pilates ved Duende dansestudio i Moss.

Marthe har danset ved Eidsvoll ballettsenter siden hun var 6 år.

Hun har undervist i hiphop og jazz på Fremtidssmia med Kreydance siden våren 2016.


Ledige lokaler på Fremtidssmia


Det er flere lokaler som kan leies på Fremtidssmia, i kartet ved siden av er de markert i grønt. Områdene 1-3 må leies i sin helhet mens område 4 og 5 er mer fleksible.

1.     Dette er et gammelt klasserom på 63,8 m2. Leie beløper seg til 6000 kr i måneden + felleskostnader. Rommet har egen strømmåler og leietager tegner eget abonnement. Tilknyttet felles Wifi.

2.     Dette er et gammelt klasserom på 63,8 m2. Leie beløper seg til 6000 kr i måneden + felleskostnader. Rommet har egen strømmåler og leietager tegner eget abonnement. Tilknyttet felles Wifi.

3.     Kontor på Ca. 16 m2. Leie per måned 1600,- kr + felleskostnader. Leietager tegner egen strømavtale. Tilknyttet felles Wifi.

4.     Gamle gymsalen Ca 300 m2, her kan det leies på timesbasis 100,- kr p/t eller heltid fast. 14900,- kr per måned. Dette lokalet er det mulighet for å dele opp etter avtale. Det tilkommer felleskostnader. 

5.     Gamle barnehagen, Ca. 200 m2. Pris per måned 20000,- kr + felleskostnader. Dette lokalet kan leies i sin helhet eller delt. Det er fasiliteter som kjøkken og mulighet for fibernett. Lokalene har egen strømmåler. 

Alle prisene er eks. MVA.